Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.03.14
1010 0 Печатать

Обновлен отчет неприбыльных учреждений

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Наталія Чепіга
   
   З 01.01.2013 року для неприбуткових установ (організацій) встановлено річний звітний період, і вони вже відзвітували за результатами 2013 року. Хоча із запізненням, але у Мін'юсті пройшли реєстрацію нова форма Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій (далі – Звіт), а також Порядок її складання, і для їх старту в життя не вистачає лише офіційного опублікування. З цього ж моменту піде в небуття форма Звіту, що затверджена наказом ДПАУ N 56 від 31.01.2011 р.
   
   В чому основні відмінності нової форми від нинішньої? Вже звичним є зміна грифу "ЗАТВЕРДЖЕНО", в якому тепер згадується Міндоходів. У загальній частині Звіту з’явилась графа "Звітний (податковий) період, що уточнюється __ року". Зазначимо, що для звітного (звітного нового) Звіту ця графа заповнюється при наявності додатка ВП "Розрахунок податкових зобов’язань за період, за який виявлено помилки". Для уточнюючого Звіту звітний (податковий) період та звітний (податковий) період, що уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному (податковому) періоду, що уточнюється. Також додано ще одну комірку "Рік", яка заповнюється платниками податку у разі подання звіту за податкові (звітні) періоди або у разі уточнення податкових (звітних) періодів, коли базовим податковим (звітним) періодом був календарний квартал.
   
   Звіт доповнено новими рядками:
   
   - 8 та 9, у яких зазначаються доходи організацій роботодавців та їх об'єднань, а також садівничих і гаражних кооперативів (товариств);
   
   - 10 "Всього отриманих безоплатних надходжень або надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань, які звільняються від оподаткування" (р. 10.1 "із них: гуманітарної допомоги");
   
   - 13 "Усього використаних безоплатних надходжень або надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань, які звільняються від оподаткування" (р. 13.1 "із них: гуманітарної допомоги");
   
   - 16 "Безоплатні надходження або надходження у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань, використані не за цільовим призначенням, що вважаються доходом і підлягають оподаткуванню" (р. 16.1 "із них: гуманітарна допомога").
   
   З’явився новий додаток ГД до рядків 10.1, 13.1 та 16.1, який подається неприбутковими установами та організаціями в обов’язковому порядку при здійсненні операцій з гуманітарної допомоги.
   
   Звіт може підписуватись уповноваженою особою платника податків та уповноваженою особою з ведення бухобліку (наразі передбачено підпис керівника та головного бухгалтера).
   
   Поява нових рядків і додатків знайшла своє відображення і в порядку заповнення "неприбуткового" звіту.
   
   -----------------------
   
   Наказ Міністерства доходів і зборів України "Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій" (N 85 від 27.01.2014 р.)
   
   Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.02.2014 р. за N 276/25053 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування

   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям