Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.03.14
1473 10 Печатать

Формирование налогового кредита налогоплательщика не зависит от расчета с бюджетом третьих лиц

   Ухвала ВАСУ від 24.02.2014 № К/800/16474/13
   
   Чинне законодавство не ставить право на формування податкового кредиту в залежність від податкового обліку (стану) інших осіб і фактичної сплати контрагентами податку до бюджету. Питання податкового кредиту поширюється тільки на окремо взятого платника податків і не ставить цей факт у залежність від розрахунку з бюджетом третіх осіб.
   
   У зв’язку з цим ВАСУ погодився з висновками судів попередніх інстанцій про те, що у податківців були відсутні підстави для визначення підприємству податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ, а відтак — про протиправність прийняття спірних податкових повідомлень-рішень.
   Крім того, в матеріалах справи відсутні докази встановлення податковим органом обставин на підтвердження того, що, укладаючи спірні договори, учасники договірних відносин діяли з метою, яка є завідомо суперечною інтересам держави та суспільства. Податковим органом також не доведено наявність протиправного умислу при укладенні угод, що мали місце під час здійснення платником податків підприємницької діяльності.
По материалам Головбух 24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • TRM
12.03.14 06:33

Для Адмін сайту Дякую за публікацію тем "Ухвали ВАСУ" Дякую Головбух 24 за підбірку таких тем

Ответить
  • ДУНЯ
12.03.14 06:41

ДЯКУЮ

Ответить
  • TRM
12.03.14 06:45

Для Головбух 24 можливо ви проведете журналістське розслідування Хочеться знати, чи понесли, коли не будь, хоч якусь відповідальність працівники Минулого Мінздоху, ті що писали видумані акти і приймали рішення (Хоча б по одній з Ухвал ВАСУ прийнятих на користь Платника податку) Дякую

Ответить
  • Бухгалтер
12.03.14 07:14

Поддерживаю TRM. Как наказать налоговика, я, как бухгалтер - несу ответственность вплоть до уголовной и всё быстро и чётко работает по цепочке. А как их наказать?

Ответить
  • *0*
12.03.14 09:02

Только благодаря изучению ухвал ВАСУ на 911 по похожим вопросам и сами выиграли суд с ГНИ на 3 млн и освободились от криминального провадженяя.

Ответить
  • Ольга
12.03.14 09:06

Против системы не попрешь!!!! Каждая из нас надеется что ктото наберется смелости и пойдет в пракуратуру или давая деньги налоговику не за хрен собочий (типа чтоб в акте меньше фантазий было) все равно молча несет, а не идет в пракуратуру и в другие инстанции и пишет жалобы на кучку вонючих корупционеров!!

Ответить
  • ---
12.03.14 09:13

Может доживем до того, что будем привлекать к ответственности налоговиков за злоупотребление служебным положением или хотя бы за халатность. Уголовные дела и суды по надуманным под план актам подрывают деловую репутацию фирмы и наносит вред здоровью. Пока сонце зійде, роса очі виїсть.

Ответить
  • Сева
12.03.14 09:33

Надо начинать с низов. Если мы не будем молчать и бояться, а вовремя сообщать в нужные инстанции, то они будут бояться. А если эти инстанции не отреагируют, то есть и над ними тот, кто поможет. Короче систему надо ламать конкретно.

Ответить
  • 1
12.03.14 10:08

слава яйцам. хоть что то позитивное решили и справедливое

Ответить
  • dsnz
25.05.14 22:54

Головбухи державних установ (юридичних осіб) укладають багатотисячні угоди із приватними підприємствами (договори підряду, держзакупівель і т.п.). Часто ці угоди є збитковими для держави, а інколи - просто злочинними. Як правило, такі головбухи формально не мають свого рухомого і нерухомого майна -- усе їхнє майно рахується за родичами. Пропозиція полягає в тому, що працівник, який укладає фінансові договори, повинен мати особисте майно, за ціною співвимірне із сумою таких угод. Бо ж на практиці виходить так, що головбух, який наніс збитки державі на мільони гривень, відповідальність несе лише у розмірі своєї місячної заробітної плати, оскільки іншого майна, на яке можна накласти стягнення, просто не має. Тому вважаю, що треба дослідити вже працюючих головбухів державних установ на наяність у них майна, і якщо виявиться, що його немає, то замінити таких головбухів на тих, що майно мають. Або зобов"язати працюючих головбухів оформити своє майно на себе особисто у встановлений термін.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям