Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо можливості для Підприємства при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком включати до неї загальні обсяги реалізованого пального по всім власним АЗС (лист ДФС від 05.06.2018 р. № 2447/6/99-99-15-03-03-15/ІПК)

Щодо можливості для Підприємства при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком включати до неї загальні обсяги реалізованого пального по всім власним АЗС (лист ДФС від 05.06.2018 р. № 2447/6/99-99-15-03-03-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 05.06.2018 р. № 2447/6/99-99-15-03-03-15/ІПК

Державна фіскальна служба України відповідно до ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) розглянула звернення Підприємства стосовно можливості для Підприємства при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком включати до неї загальні обсяги реалізованого пального по всім власним АЗС та повідомляє.

Як зазначено у зверненні, Підприємство зареєстровано платником акцизного податку з реалізації пального. З квітня 2017 року Підприємство здійснює операції з роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів через три АЗС.

Відповідно до п. 231.1 ст. 231 Кодексу платник акцизного податку при реалізації пального зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі - ЄРАН) з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.

Акцизна накладна складається платником податку в день реалізації пального при кожній повній або частковій операції з реалізації пального (абзац перший п. 231.3 ст. 231 Кодексу).

Акцизна накладна може бути складена за щоденними підсумками операцій (якщо акцизні накладні не були складені на ці операції) за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД у разі здійснення реалізації пального за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником акцизного податку), розрахунки за які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок особи, що реалізує пальне) (абзац третій п. 231.3 ст. 231 Кодексу).

Отже, суб’єкт господарювання, який реалізує пальне кінцевому споживачу (який не є платником акцизного податку), має можливість складати акцизні накладні за щоденними підсумками операцій (якщо акцизні накладні не були складені на ці операції) за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до заяви про реєстрацію платником акцизного податку з реалізації пального, поданої Підприємством за формою 1-АКП, пунктам, через які здійснюється відпуск пального (три АЗС), не делеговано право щодо реєстрації акцизних накладних.

Таким чином, при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком відповідно до абзацу третього п. 231.3 ст. 231 Кодексу Підприємство має право включити до неї загальні обсяги реалізованого по всім трьом пунктам відпуску пального окремо за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД.

Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям