Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо складання податкових накладних за щоденними підсумками операцій (лист Офісу ВПП ДФС від 07.12.2017 р. № 2872/ІПК/28-10-01-03-11)

Щодо складання податкових накладних за щоденними підсумками операцій (лист Офісу ВПП ДФС від 07.12.2017 р. № 2872/ІПК/28-10-01-03-11)

ОФІС ВЕЛИКИХ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ДЕРЖАВНОЇ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 07.12.2017 р. № 2872/ІПК/28-10-01-03-11

Про оподаткування ПДВ

Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби розглянув звернення щодо складання податкових накладних за щоденними підсумками операцій та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), в межах своїх повноважень повідомляє.

Правові основи оподаткування ПДВ встановлено розділом V та підрозділом 2 розділу XX Кодексу.

Правила складання податкової накладної регулюються статтею 201 розділу V Кодексу та регламентуються Порядком заповнення податкової накладної від 31.12.2016 N 1307.

Відповідно до пункту 201.4 статті 201 Кодексу податкова накладна може бути складена за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була складена на ці операції) у разі, зокрема, здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку), розрахунки за які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок постачальника).

Як зазначено у зверненні, Товариство розглядає можливість здійснення постачання товарів за готівку кінцевим споживачам інтернет-магазину через юридичну особу-оператора поштового зв'язку. Грошові кошти від споживача за поставлений товар надходять на поточний рахунок Товариства з розрахункового рахунку юридичної особи-оператора поштового зв'язку.

Таким чином податкова накладна за щоденними підсумками операцій не може бути складена при здійсненні постачання товарів за готівку кінцевому споживачу, якщо розрахунки за такі товари, які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу, будуть здійснюватися не безпосередньо на поточний рахунок Товариства.

Відповідно до пункту 52.2 статті 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям