Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О подтверждении статуса налогового резидента в Российской Федерации

О подтверждении статуса налогового резидента в Российской Федерации



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.06.2008 р. №12273/7/12-0117
   
   ПРО ПІДТВЕРДЖЕННЯ СТАТУСУ ПОДАТКОВОГО РЕЗИДЕНТА В РОСІЙСЬКІЙ ФЕДЕРАЦІЇ


   
   Державна податкова адміністрація України повідомляє, що за інформацією, одержаною від Федеральної податкової служби Російської Федерації, у ФПС Російської Федерації проведено реорганізацію центрального апарату, у зв’язку з чим відбувся перерозподіл функцій між структурними підрозділами.
   
   Відповідно до наказу ФПС Росії від 18.02.08 №ШТ-4-3/6дсп функція підтвердження статусу податкового резидента Російської Федерації для цілей застосування угод про уникнення подвійного оподаткування здійснюється Міжрегіональною інспекцією Федеральної податкової служби Росії з централізованої обробки даних (російською мовою: Межрегиональной инспекцией ФНС России по централизованной обработке данных – МИ ФНС России по ЦОД).
   
   Право підпису документів, що підтверджують статус податкового резидента Російської Федерації мають:
   
   - І.А.Мірошникова (рос. – И.А.Мирошникова) – начальник Міжрегіональної інспекції Федеральної податкової служби Росії з централізованої обробки даних;
   
   - А.В.Рижов (рос. – А.В.Рыжов) – заступник начальника Міжрегіональної інспекції Федеральної податкової служби Росії з централізованої обробки даних;
   
   - Д.Н.Кусков - заступник начальника Міжрегіональної інспекції Федеральної податкової служби Росії з централізованої обробки даних;
   
   Зразки довідок про підтвердження статусу податкового резидента Російської Федерації, зразок відбитку печатки й підписів зазначених посадових осіб додаються.
   
   Додаток зі зразком відбитку печатки й підписами посадових осіб, що уповноважені підписувати документи, які підтверджують статус податкового резидента Російської Федерації, може використовуватись тільки для службових потреб і не підлягає оприлюдненню.
   
   Крім того повідомляємо, що Україна і Російська Федерація є учасницями Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 р., яка продовжує застосовуватись до набрання чинності Конвенцією про правову допомогу від 7 жовтня 2002 року. Відповідно до висновку Міністерства юстиції України документи податкових установ іноземних держав, які є учасниками договорів про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, на територіях Договірних Сторін повинні прийматися без будь-якого додаткового засвідчення.
   
   Враховуючи вищевикладене, довідка, що підтверджує постійне місце перебування у Російській Федерації юридичної або фізичної особи, видана Федеральною податковою службою РФ, яка відповідає одному зі зразків, що додаються, не потребує будь-якого додаткового засвідчення (консульської легалізації або завірення апостилем) для цілей застосування п.4 Порядку звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України згідно з міжнародними договорами України про уникнення подвійного оподаткування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 р. №470.
   
   Просимо довести вищевикладене до підвідомчих державних податкових інспекцій.
   
   Додаток: на 4 стор.
   
   Заступник Голови
   С.І.Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям