Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О сроках подачи расчета и уплаты единого налога субъектами малого предпринимательства - юридическими лицами

О сроках подачи расчета и уплаты единого налога субъектами малого предпринимательства - юридическими лицами



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 27.03.2001 р. N 4016/7/15-1317
   
   Про терміни подачі розрахунку та сплати єдиного податку суб'єктами малого підприємництва - юридичними особами
   (Витяг)


   
   
Додатково див. лист
   Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва
   від 6 вересня 2001 року N 5-531/5485

   
   На численні запити державних податкових органів та платників єдиного податку щодо термінів подачі розрахунку та сплати єдиного податку суб'єктами малого підприємництва - юридичними особами, у зв'язку із введенням у дію з 01.04.2001 р. Закону України від 21.12.2000 р. N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами" Державна податкова адміністрація України роз'яснює наступне.
   
   З 1 квітня 2001 року набирає чинності Закон України від 21.12.2000 р. N 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (далі - Закон).
   
   Пунктом 1.2 статті 1 Закону встановлено, що податкове зобов'язання - це зобов'язання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені цим Законом або іншими законами України.
   
   Таким чином, Закон не встановлює єдиний порядок та строки сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), а передбачає, що порядок подання розрахунку та строки сплати можуть встановлюватися цим Законом або іншими Законами України з питань оподаткування. Якщо спеціальним законом з питань сплати окремого податку встановлені інші граничні строки сплати податку, ніж ті, що встановлені Законом, то діють положення закону з питань оподаткування окремим податком.
   
   Спрощена система оподаткування, обліку та звітності, запроваджена Указом Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (в редакції Указу від 28.06.99 р. N 746/99), передбачає особливий порядок оподаткування суб'єктів малого підприємництва шляхом сплати єдиного податку. Крім того, єдиний податок не включено до переліку видів податків і зборів (обов'язкових платежів), що справляються на території України, передбачених Законом України від 25.06.91 р. N 1251-XII "Про систему оподаткування" (зі змінами і доповненнями).
   
   Таким чином, терміни подачі розрахунку про сплату єдиного податку суб'єктом малого підприємництва - юридичною особою та сплати єдиного податку, встановлені вищезазначеним Указом, у зв'язку із набранням чинності Законом не змінюються.
   
   Тобто згідно зі статтею 3 Указу суб'єкти підприємницької діяльності - юридичні особи сплачують єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
   
   За результатами господарської діяльності за звітний (податковий) період (квартал) суб'єкти малого підприємництва - юридичні особи подають до органу державної податкової служби до 20 числа місяця, що наступає за звітним (податковим) періодом, розрахунки про сплату єдиного податку, а також копії платіжних доручень про сплату єдиного податку за звітний період з відміткою банку про зарахування коштів.
   
   Якщо останній день строку подання розрахунку чи сплати єдиного податку припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим робочий день.
   
   Заступник Голови
   Г. М. Оперенко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям