Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об изменениях сроков уплаты акцизного сбора (письмо утратило силу согласно письма ГНАУ от 27.11.2008 г. №24494/7/21-0117)

Об изменениях сроков уплаты акцизного сбора (письмо утратило силу согласно письма ГНАУ от 27.11.2008 г. №24494/7/21-0117)



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 18.03.1997 р. N 16-1321/10-1982


   
   Державним податковим адміністраціям
   в Автономній Республіці Крим,
   областях, мм.Севастополю та Києву
   
   
   

Про зміни строків сплати акцизного збору


   
   Державна податкова адміністрація України для використання в практичній роботі направляє наказ Державної податкової адміністрації України від 19 лютого 1997 року N 42 "Про внесення змін і доповнень до Положення про строки сплати акцизного збору і подання розрахунку акцизного збору", який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 березня 1997 року за N 76/1880, та згідно з Указом Президента України від 3 жовтня 1992 року N 493/92 "Про державну реєстрацію нормативних актів міністерств та інших органів виконавчої влади" набуває чинності 23 березня 1997 року.
   
   Зазначеним наказом внесено зміни в порядок визначення строків сплати акцизного збору до бюджету, зокрема знижено базу (шкалу) для визначення строків сплати щодекадних та місячних платежів.
   
   Так, підприємства, у яких середньомісячна сума акцизного збору за 1996 рік склала понад 25 тис.грн., крім підприємств, що реалізують алкогольні напої, включаючи спирт питний або етиловий, пиво та тютюнові вироби, сплачують до бюджету акцизний збір щодекадно 15-го, 25-го числа поточного місяця та 5-го числа наступного за звітним, виходячи з фактичного оподатковуваного обороту за відповідну декаду.
   
   Підприємства, у яких середньомісячна сума акцизного збору за 1996 рік склала до 25 тис.грн. включно, крім підприємств, що реалізують вищезазначену продукцію, а також особи, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи і мають постійне місце проживання на території України, щомісячно не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця сплачують акцизний збір, виходячи з фактичного оподатковуваного обороту за минулий місяць.
   
   Платники, які до введення в дію зазначеного наказу перебували на місячних строках сплати акцизного збору, а згідно з даним наказом переходять на декадні платежі, починаючи з I декади квітня 1997 року, сплачують декадні платежі по акцизному збору, виходячи із фактичного оподатковуваного обороту за відповідну декаду.
   
   Підприємства, які раніше не були платниками акцизного збору, а також новостворені підприємства, сплачують акцизний збір, виходячи з фактичного оподатковуваного обороту за кожний місяць. Після трьохмісячного строку з початку реалізації підакцизних товарів (продукції), акцизний збір сплачується до бюджету у строки сплати декадні чи місячні, виходячи із середньомісячної суми збору.
   
   Відповідно до даного наказу, починаючи із звітного періоду за березень місяць платники зобов'язані подавати розрахунок акцизного збору за формою згідно з додатком N 1 до Положення про строки сплати акцизного збору.
   
   Керуючись вимогами затверджених змін та доповнень до Положення про строки сплати акцизного збору і подання розрахунку акцизного збору, затвердженого наказом Головної державної податкової інспекції України від 25 грудня 1995 року N 99 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 1995 року за N 488/1024, платники акцизного збору повинні терміново переглянути періодичність сплати акцизного збору та забезпечити своєчасне подання розрахунків акцизного збору та надходження платежів до бюджету.
   
   Державним податковим адміністраціям забезпечити контроль за правильністю визначення періодичності сплати до бюджету сум акцизного збору по всіх наявних платниках, та інформацію по категоріях і кількості платників станом на 1 квітня 1997 року не пізніше 15 травня 1997 року по формі, визначеній в додатку N 1, направити управлінню справляння податку на добавлену вартість та акцизного збору Головного управління непрямих податків Державної податкової адміністрації України.
   
   Додаток Голови
   О.І.Шитря

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям