Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О назначении и освобождении главного бухгалтера бюджетного учреждения

О назначении и освобождении главного бухгалтера бюджетного учреждения



   
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.08.2011 р. № 17-04/1889-11082
   
   Щодо призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи
    (Витяг)

   
   Державне казначейство України на виконання доручення <...> повідомляє.
   
   Згідно з частиною третьою статті 56 Бюджетного кодексу України (далі - Кодекс) призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи здійснюються за погодженням з Державним казначейством України відповідно до законодавства про працю з урахуванням типових професійно-кваліфікаційних характеристик головного бухгалтера бюджетної установи, затверджених Кабінетом Міністрів України.
   
   Відповідно до пункту 9 Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59 (далі - Типове положення), головний бухгалтер призначається на посаду та звільняється з посади відповідно до законодавства про працю з урахуванням вимог до професійно-кваліфікаційного рівня, встановлених пунктом 11 цього Типового положення, керівником бюджетної установи за погодженням з органом Державної казначейської служби за місцем обслуговування бюджетної установи після погодження з керівником та головним бухгалтером бюджетної установи, якій підпорядкована бюджетна установа, у разі, коли така установа є розпорядником нижчого рівня коштів державного або місцевого бюджету.
   
   Погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера керівником бюджетної установи здійснюється відповідно до Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.02.2011 р. № 214, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.03.2011 р. за № 281/19019 (далі - Порядок).
   
   Пунктом 14 Порядку визначено, що в поданні про звільнення з посади головного бухгалтера обґрунтовуються обставини, що перешкоджають перебуванню цієї особи на займаній посаді, та до нього додаються: проект розпорядчого документа про звільнення з посади, завізований керівником бюджетної установи, заява особи про звільнення за власним бажанням або пояснення особи, яка звільняється за порушення трудової дисципліни, матеріали службового розслідування, медична довідка, інші документи, що безпосередньо стосуються питання (у разі потреби).
   
   З огляду на викладене вище, у разі оформлення подання про звільнення з посади головного бухгалтера установи з дотриманням вимог законодавства орган Державного казначейства України надасть Висновок про погодження її звільнення із займаної посади.
   
   Голова ліквідаційної комісії-
   Перший заступник Голови
О.Даневич

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям