Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо державної реєстрації актів Фонду соціального страхування (лист Мін’юсту від 21.03.2017 р. № 10410/4153-0-20-17/10.1)

Щодо державної реєстрації актів Фонду соціального страхування (лист Мін’юсту від 21.03.2017 р. № 10410/4153-0-20-17/10.1)

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 21.03.2017 р. № 10410/4153-0-20-17/10.1

Щодо державної реєстрації актів Фонду соціального страхування

Фонду соціального страхування України

 

Міністерство юстиції за результатами розгляду листа Фонду соціального страхування від 01 березня 2016 року N 67 щодо державної реєстрації актів Фонду соціального страхування повідомляє.

Відповідно до частини третьої статті 117 Конституції України нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади підлягають реєстрації в порядку, встановленому законом.

Міністерство юстиції здійснює державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також інших органів, акти яких відповідно до законодавства підлягають державній реєстрації, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер (підпункт 8 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року N 228, пункт 2 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року N 731).

Фонд соціального страхування відповідно до частин першої, другої статті 4 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, провадить акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, забезпечує фінансування виплат за цими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та здійснює інші функції згідно із затвердженим статутом, та є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, який затверджується його правлінням.

Безпосереднє управління Фондом здійснюють його правління та виконавча дирекція (частина друга статті 5 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування").

При цьому рішення правління Фонду соціального страхування, прийняте в межах його компетенції, є обов'язковим для виконання, у тому числі всіма страхувальниками та застрахованими особами, яких воно стосується. Рішення правління Фонду соціального страхування оформляється постановою. Постанови правління Фонду соціального страхування підлягають обов'язковому оприлюдненню на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування протягом 20 робочих днів після їх прийняття. Рішення правління Фонду соціального страхування, які відповідно до закону є регуляторними актами, розробляються, розглядаються, приймаються та оприлюднюються з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (частини шоста, сьома статті 6 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування").

Враховуючи викладене, на сьогодні чинним законодавством не передбачено необхідності державної реєстрації нормативно-правових актів Фонду соціального страхування.

 

Перший заступник Міністра

Н. Севостьянова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям