Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при встановленні розміру ставки збору з власників собак?

Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при встановленні розміру ставки збору з власників собак?


Відповідно до ст. 6 Декрету КМ України від 20.05.93 № 56-93 «Про місцеві податки і збори» із змінами та доповненнями граничний розмір збору з власників собак за кожну собаку не повинен перевищувати 10 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на час нарахування збору.
Відповідно до п. 22.5 ст. 22 Закону України від 22.05.2003 № 889-IV „Про податок з доходів фізичних осіб” із змінами та доповненнями якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної пп. 6.1.1 п. 6.1 ст. 6 цього Закону для відповідного року (з урахуванням положень пункту 22.4 цієї статті).
Тобто, при встановленні розміру ставки збору з власників собак використовується сума неоподаткованого мінімуму доходів громадян у розмірі 17 гривень.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям