Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при встановленні розміру курортного збору?

Яка сума неоподатковуваного мінімуму застосовується при встановленні розміру курортного збору?


Відповідно до ст. 7 Декрету Кабінету Міністрів України від 20 травня 1993 р. № 56-93 «Про місцеві податки і збори» із змінами і доповненнями граничний розмір курортного збору не може перевищувати 10 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Відповідно до п. 22.5 ст. 22 Закону України від 22 травня 2003 р. № 889-IV „Про податок з доходів фізичних осіб” із змінами та доповненнями якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 6.1.1 пункту 6.1 статті 6 цього Закону для відповідного року (з урахуванням положень пункту 22.4 цієї статті).
Тобто, при встановленні розміру ставки курортного збору використовується сума неоподаткованого мінімуму доходів громадян у розмірі 17 гривень.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям