Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.05.17
26025 1 Печатать

Подлежит ли лицензированию образовательная деятельность, которую осуществляет ФЛП

Министерство образования и науки Украины сообщило: лицензированию подлежит только образовательная деятельность, осуществляемая заведениями образования — юридическими лицами.

Физическое лицо — предприниматель не относится к заведениям образования, поэтому при проведении предпринимателем групповых консультирований, семинаров по вопросам информатизации соответствующая образовательная деятельность не подлежит лицензированию.

Об этом речь идет в письме МОН от 12.05.2017 г. № 6.3-1000.

ТЕКСТ ПИСЬМА

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ АТЕСТАЦІЇ КАДРІВ ВИЩОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ ТА ЛІЦЕНЗУВАННЯ

ЛИСТ

від 12.05.2017 р. № 6.3-1000

Про надання роз'яснення

Департаментом атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування за поданням Державної регуляторної служби України від 29.03.2017 р. N 2044/0/20-17 розглянуто Ваш запит про отримання публічної інформації від 17.02.2017 року щодо надання роз'яснення про отримання ліцензії фізичною особою - підприємцем на надання освітніх послуг у разі проведення групових консультувань, семінарів з питань інформатизації і в межах своєї компетенції повідомляємо.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 1 та пункту 6 частини першої статті 7 Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" від 02.03.2015 року N 222-VIII (далі - Закон), ліцензія - запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про рішення органу ліцензування щодо наявності у суб'єкта господарювання права на провадження визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, зокрема освітньої діяльності закладів освіти.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. N 1187 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти" (далі - Постанова) встановлюється перелік видів освітньої діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також вичерпний перелік документів, які необхідно подавати до органу ліцензування для отримання ліцензії, вимоги щодо кадрового, матеріально-технічного, навчально-методичного та інформаційного забезпечення.

Таким чином, зазначаємо, що ліцензуванню підлягає лише освітня діяльність, яка здійснюється закладами освіти - юридичними особами. Фізична особа - підприємець не відноситься до закладів освіти, тому така освітня діяльність станом на 12.05.2017 року не підлягає ліцензуванню згідно Закону і Постанови.

Також інформуємо, що Вам з цього питання було надіслано відповідь Міністерства освіти і науки України (лист від 03.04.2017 р. N 1/11-3233).

 

Заступник директора
департаменту

С. Д. Криштоф

По материалам Интерактивная бухгалтерия

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Вика
30.05.17 11:21

Слава Богу, а то я всё учу всех и учу без лицензии. Что скажет Бог?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям