Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.10.18
3248 0 Печатать

Конституційний суд визнав незаконним збір персональних даних Мінфіном

Конституційний суд України визнав незаконним право Міністерства фінансів отримувати інформацію із персональними даними українців, заради перевірки громадян перед призначенням субсидій, пільг та інших соцвиплат. Про це йдеться на сайті КСУ, повідомляє канал 24.

Суд забов'язав Мінфін питати дозволу в українців перед отриманням їхніх особистих даних. До рішення суду Міністерство мало право запитати в банку дані, які містять банківську таємницю. При цьому питати дозволу в того, чий рахунок перевіряють, було не потрібно.

"Міністерство може бути наділене повноваженнями із отримання та обробки інформації, яка містить персональні дані, тільки для досягнення легітимної мети. Однак через відсутність будь-яких кордонів, встановленої законом, щодо подальших дій із інформацією, яка містить персональні дані, виключає навіть мінімальний захист персональних даних", – йдеться у повідомленні.

Рішення вступає в силу з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення, тобто з 11 жовтня, Воно є обов'язковим, остаточним і не підлягає оскарженню.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям