Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.06.19
6014 0 Печатать

Порядок держреєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань: змінено з 31.05.2019 р.

Мін’юст затвердив зміни до:

1. Вимог щодо написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, затверджених наказом Мін’юсту від 05.03.2012 р. № 368/5.

В пункті 3 даних Вимог уточнено: найменування релігійної організації може містити інформацію про її організаційно-правову форму виключно за бажанням такої юридичної особи.

2. Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Мін’юсту від 09.02.2016 р. № 359/5.

Відтепер для держреєстрації символіки потрібно подати зображення та опис символіки у паперовій та електронній (файл zip архіву) формах. Зображення символіки має містити повне або скорочене найменування громадського формування. Опис символіки має містити інформацію про кольори, масштаби та пропорції елементів символіки та відповідати їх зображенню.

Також розділ II «Загальні засади проведення державної реєстрації» даного Порядку доповнено інформацією про формування унікального ідентифікатора.

Унікальний ідентифікатор — набір символів, що генеруються шляхом перетворення сукупності відомостей про прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та реєстраційний номер облікової картки платника податків, або сукупності відомостей про прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та серію і номер паспорта громадянина України, або сукупності відомостей про прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та паспортний документ іноземця в унікальне значення за визначеним алгоритмом. Його формують щодо:

  • фізичної особи - підприємця;
  • керівника юридичної особи;
  • особи, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо;
  • засновника (учасника) юридичної особи;
  • кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.

3. Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, затвердженого наказом Мін’юсту від 10.06.2016 р. № 1657/5.

Зокрема, Запит про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань викладено в новій редакції.

Документ чинний з 31.05.2019 р.

Наказ Міністерства юстиції України від 13.05.2019 р. № 1454/5.

По материалам Головбух

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям