Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.12.19
5376 4 Печатать

Місце провадження господарської діяльності платником єдиного податку: на що звернути увагу?

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до податкового органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308 (п.п. 298.1.1 ПКУ).

У Заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 298.3 ПКУ).

Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстрів платників єдиного податку (п. 299.1 ПКУ).

До реєстру платників єдиного податку вноситься, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 299.7 ПКУ).

Формою Заяви передбачено поле 6 «Місце провадження господарської діяльності», в якому зазначається:

- код за КОАТУУ (заповнюється відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України, затвердженого наказом Держстату від 31.10.1997 р. № 659, розміщений на офіційному вебсайті Державної служби статистики України);

- область, район, населений пункт; - вулиця, номер будинку / офісу / квартири; - індекс.

Якщо підприємець – платник єдиного податку планує здійснювати діяльність у заздалегідь не визначених місцях (надання послуг, торгівля на виставках, ринках), то у графі «Область, район, населений пункт» поля 6 «Місце провадження господарської діяльності» Заяви зазначається: «Надання послуг на території України» та/або «Торгівля на території України». При цьому інші графи поля 6 Заяви не заповнюються.

У разі зміни місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ПКУ).

По материалам ГУ ДПС у Запорізькій області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мария
12.12.19 10:26

ну наконец-то раздуплились

Ответить
  • Наталья
12.12.19 17:29

Мария, так в ЗІРе еще с 26 ноября висит подобная консультация... Именно применительно к новой форме заявления.Категория 107.01.01Вопрос: Яка інформація зазначається у полі 6 "Місце провадження господарської діяльності" заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо ФОП-платник ЄП планує здійснювати діяльність у заздалегідь невизначених місцях (надання послуг, торгівля на виставках, ринках)?

Ответить
  • Andrey
12.12.19 10:28

Так розумію краще відразу зазначити "Надання послуг по Україні", бо якщо зазначати наприклад домашню адресу, то ДПС вимагає форму 20-ОПП на квартиру (будинок).

Ответить
  • Наталья
30.01.20 11:07

Добрый день, подскажите, когда подаем заявление о изменении адреса ведения хоз. деятельности, то нужно заполнять только новый адрес в строке 6 и пункты 1-4, а в 5.4 только отметку?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям