Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.04.20
7307 8 Печатать

Змінено порядок проведення держреєстрації в електронній формі

1 квітня 2020 року Міністерством юстиції України прийнято наказ № 1307/5 «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи» (далі — наказ № 1307), офіційне опублікування якого відбулося 3 квітня 2020 року.

Цей нормативний акт вносить зміни до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Мін’юсту від 09.02.2016 р. № 359/5 (далі — Порядок № 359)

Наказом № 1307 внесено зміни до порядку проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі. Це можна зробити, не виходячи з дому, що особливо важливо в період карантину.

Для цього із розділу ІІ Порядку № 359 виключено норми, згідно з якими:

  • документи для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР, у зв’язку із зміною керівника юридичної особи, розміру статутного (складеного) капіталу (пайового фонду) або розміру частки кожного із засновників (учасників), а також інших випадків, передбачених законами, подавалися виключно у паперовій формі;
  • у електронній формі заява та документи подаються заявником на порталі електронних сервісів.

Також викладено у новій редакції розділ IV Порядку № 359 «Особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі».

Відповідно до внесених змін Заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації та за умови оплати послуг за державну реєстрацію в повному обсязі.

Під час державної реєстрації в електронній формі до заяви долучаються оригінали документів, передбачених законом. Плата за надання адміністративних послуг здійснюється також через Інтернет з використанням платіжних систем або програмних засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Заява в електронній формі реєструється в Єдиному державному реєстрі і за результатом реєстрації заяви заявнику надається код доступу до результатів розгляду відповідних документів.

Реєстрація заяв в електронній формі проводиться в порядку черговості їх надходження, у тому числі з урахуванням заяв, що подаються в паперовій формі.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • www
06.04.20 10:01

Заяву про кінцевих бенефіціарних власників теж можна подати в електронній формі?

Ответить
  • Ніна
06.04.20 13:56

"Під час державної реєстрації в електронній формі до заяви долучаються оригінали документів, передбачених законом." Поясніть, будь ласка, як подати оригінали в електронній формі. Може копії оригіналв документів?

Ответить
  • INSPECTOR
06.04.20 19:33

как можно при регистрации в электронной форме приложить ОРИГИНАЛЫ докуметов?...

Ответить
  • Ирина
07.04.20 12:57

INSPECTOR,
Очень обыкновенно- сканировать документ ! Все обычно принимается. Это написано для тех кто может сканировать(есть и такие чудики) копии документов! 

Ответить
  • Ніна
07.04.20 12:06

INSPECTOR, Вот и я о том же...

Ответить
  • 123
07.04.20 20:31

А при регистрации ФОПа или при внесении изменений  тоже надо платить? в бумажном варианте это все делается бесплатно.

Ответить
  • ольга
12.05.20 13:47

Доброго дня! А при реєстрації змін до ЄДР про громадську організацію(нова редакція статуту, нова юридина адреса), чи можна додати фото оригіналів документів, якщо немає можливості зробити скан?

Ответить
  • Елена
09.07.20 06:19

Любопытно. 06.07.2020 лично подавала в регистрационную палату документы про смену руководителя предприятия. Через электронный сервис Онлайнбудинок Юстиції неможливо - відсутня така послуга.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям