Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.06.21
4875 4 Печатать

Що очікує Кабмин від прийняття податкових змін

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Запропоновані законопроектом норми направлені на:

  • зменшення податкового навантаження на отримувачів державної допомоги в рамках програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%»;
  • створення більш ефективних механізмів сплати податків;
  • недопущення податкових зловживань;
  • захист навколишнього середовища шляхом поступового збільшення екологічного податку;
  • збільшення розміру ставки оподаткування за користування державними надрами і прив’язка до ринкової вартості корисних копалин;
  • створення справедливих умов оподаткування для всіх платників податків.

Зокрема, законопроектом встановлюється обмеження для бюджетного відшкодування ПДВ для платників-посередників, якщо придбані чи імпортовані товари у подальшому постачатимуться на митній території України.

Інші норми запроваджують обмеження включення до складу податкового кредиту податкових накладних, складених більше ніж 6 місяців з моменту здійснення операції. Такі нововведення першочергово направлені на покращення адміністрування та протидію «скруткам».

У частині забезпечення збалансованості бюджетних надходжень пропонується запровадити ресурсні норми. Ці нововведення переглядають ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати. Наприклад, з 2019 року ставки податків не переглядалися, а ставки акцизного податку на алкогольні напої не переглядалися з 2017 року.

Прийняття та реалізація положень законопроекту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів в розмірі близько 50 млрд грн з розрахунку на рік.

Всі подробиці цього законопроєкту ви знайдете у нашому матеріалі та у презентації Мінфіну за посиланням

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
08.06.21 05:33

"збільшення розміру ставки оподаткування за користування державними надрами і прив’язка до ринкової вартості корисних копалин;" - это сейчас из-за Ковида-19 поднялись в 3 раза, а потом рыночная стоимость упадёт в 4-5 раз. Не будет никакого "Збильшення розмиру ставки", а наоборот упадёт. Обман на обмане от шмыгалятины. Единственная правда - нас грабить будут ещё больше, они это называют "збалансуванням".

Ответить
  • Ната
08.06.21 10:25

Особенно резануло -слово "справедливость" в этом тексте...Асфальт (а попросту воровство денег) вместо вакцин и снабжения больниц-мы уже увидели Вашу справедливость... во всем мире заставляют за  свой счет приводить до первоначального  состояния загаженные участки природы и среды обитания,а у нас штрафы больше и те растворяются в карманах законотворцев и проверяющих...Беда,беда...

Ответить
  • Александр
08.06.21 13:11

Сужение прав и расширение обязанностей теперь оказывается "створення справедливих умов оподаткування". Те кто голосовал за "зеленое большинство", ищите своих народных депутатов и требуйте от них не голосовать за эту муть.

Ответить
  • Оптиміст
08.06.21 16:25

Можна було одни реченням всю ту муть написати, очікуємо додатково 50 млрд грн надходження і по барабану якими методами

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям