Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.09.21
1491 0 Печатать

Зміни у даних або зміни до угоди про розподіл продукції: які документи подаються до контролюючого органу?

На обліку у контролюючих органах повинні перебувати, угоди про розподіл продукції, договори управління майном (крім договорів щодо операцій, визначених у другому реченні абзацу 2 п.п.180.1.5 ПКУ та договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими договорами (угодами), визначені ПКУ.

Норми встановлені п. 64.6 ПКУ.

Облік результатів спільної діяльності веде платник податку, уповноважений на це іншими сторонами згідно з умовами договору, окремо від обліку результату господарської діяльності такого платника податку (п.п. 14.1.139 ПКУ).

Зокрема, уповноваженим особам договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи, управителям майна за договорами управління майном, інвесторам (операторам) за угодами про розподіл продукції при взятті на облік згідно з Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 (далі – Порядок), контролюючими органами надається реєстраційний (обліковий) номер платника податків (п. 2.4 розділу ІІ Порядку).

Згідно з п. 2.7 розділу ІІ Порядку уповноваженій особі за декількома договорами про спільну діяльність, управителю майна за декількома договорами управління майном чи інвестору (оператору) за декількома угодами про розподіл продукції податковий номер видається на кожний із зазначених договорів (угод) при взятті їх на облік згідно з Порядком.

Податковий номер, наданий уповноваженій особі, управителю майна чи інвестору (оператору), не змінюється протягом усього періоду перебування на обліку в контролюючих органах відповідного договору чи угоди, у тому числі в разі:

► призначення іншої особи – учасника договору чи угоди уповноваженою особою чи інвестором (оператором), якщо наслідками таких змін не є припинення договору або угоди;

► зміни місцезнаходження уповноваженої особи, управителя майна чи інвестора (оператора);

► зміни контролюючого органу, у якому уповноважена особа, управитель майна чи інвестор (оператор) перебуває на обліку.

Відповідно до п. 9.2 розділу ІХ Порядку у разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік згідно з Порядком, крім змін, які вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов’язаний протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік. Зокрема додаткова реєстраційна заява за формою № 1-ОПП подається з позначкою «Зміни».

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям