Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.21
10325 2 Печатать

Спільна діяльність між ФОП-единниками без створення юрособи: ДПС не проти!

У податківців запитали, чи має право фізична особа - підприємець (ФОП) платник єдиного податку укладати з іншою ФОП - платником єдиного податку договір про спільну діяльність без створення юридичної особи.

ДПС у листі від 01.09.2021 р. № 3215/ІПК/99-00-04-03-03-06 не заперечує щодо можливості такої дії.

Фіскали дійшли висновку, що ФОП - платники єдиного податку мають право укладати з іншими суб’єктами господарювання договори про спільну діяльність без створення юридичної особи.

Але такі фізичні особи - підприємці мають враховувати, що види діяльності в рамках договору про спільну діяльність повинні відповідати тим видам діяльності, здійснення яких дає право застосовувати спрощену систему оподаткування.

Якщо договір про спільну діяльність не обліковується в контролюючих органах і кожен учасник такого договору перебуває на обліку в контролюючих органах, то такі учасники договору виконують обов’язки платників податків самостійно.

У цьому випадку учасник спільного договору фізична особа - підприємець - платник єдиного податку повинен враховувати дохід від здійснення діяльності за договором про спільну діяльність у загальному порядку разом з результатами діяльності від провадження власної господарської діяльності.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Oleksandr
22.09.21 13:00

Ну і забули розказати, що всіх учасників викинуть з єдиного, якщо отримуватимуть хоч щось безкоштовно (в т.ч. послугу чи оренду) в рамках цього договору, бо це буде бартер або безгрошовий розрахунок...
Тому краще не гратися і за все платити один одному, хоч і по спецтарифу 0.01 грн

Ответить
  • Наталья
23.09.21 10:00

в рамках цього договору і додати - хто і за сплачує один одному 0,01 грн. Договорів буде менше.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям