Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.10.21
8130 7 Печатать

Громадські та благодійні організації пропонується звільнити від подання інформації про бенефеціарів

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону № 6131, яким пропонується виключити громадські організації та органи самоорганізації населення з переліку юридичних осіб, на яких поширюється зобов’язання подавати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи.

Альтернативним законопроєктом № 6131-1  пропонується до переліку юридичних осіб, інформація про кінцевого бенефіціарного власника яких не міститься у Єдиному державному реєстрі додати:

  • громадські організації та їх структурні утворення;
  •  молодіжні та дитячі громадські організації та їх структурні утворення;
  • громадські спілки та їх структурні утворення;
  • благодійні організації та їх структурні утворення.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту № 6131-1, вказані організації не є прибутковими, всі члени цих організацій не володіють корпоративними правами в таких організаціях та не мають значного впливу на керівництво чи діяльність цих організацій, а отже - фізичні особи, які відповідають статусу кінцевого бенефіціарного власника таких організацій фактично відсутні.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано близько 87 тис. громадських організацій, керівники яких змушені стояти в чергах до Центрів надання адміністративних послуг та державних реєстраторів (наражаючись на небезпеку заразитися коронавірусною хворобою), сплачувати юристам за консультації, щоб надавати державі інформацію у паперовому вигляді, якої фактично не існує. Така ситуація породжує бюрократію, додає зайвої та, фактично, не потрібної роботи працівникам Центрів надання адміністративних послуг та державним реєстраторам, що призводить до виникнення суспільної напруги.     

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Денис
07.10.21 11:30

Как это феерично.... создать проблему, а потом её устранить и ещё благодарность за это ожидать...

Ответить
  • Юра
08.10.21 07:02

Денис, а Вы представьте, что го покажут выгодоприобретателей. тут пахнет революцией.

Ответить
  • Світлана
07.10.21 12:33

Какая бурная деятельность. И премии за переработку потом получить

Ответить
  • Светлана
07.10.21 12:59

А как же жилищные, дачные и гаражные кооперативы....Они ведь тоже не прибыльные!!!!!

Ответить
  • бенефициар
07.10.21 16:40

Светлана, ну наверно они все же какую-то выгоду имеют. Ведь слово бенефит это не прибыль а выгода. Например дачное общество собирает крыжовник. Жилищное общество живет на своих квартирах и это тоже выгодно, не надо платить аренду. А гаражи, это тоже выгодно. Гаражное хранение лучше стояночного.

Ответить
  • Лара
07.10.21 13:04

А сегодня, хоть что-то по бенефициарам приняли или только спикера сплавили?

Ответить
  • Александр
08.10.21 19:08

Наверно активистов от олигархата как раз и ловить надо. Ведь на этом Белый дом настаивает, хотя их сам кормит с украинского бюджета.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям