Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.21
4323 0 Печатать

5600: збільшення податкового та адміністративного тиску поглибить кризові явища в економіці України, - ФРУ

Одіозний ресурсний законопроект № 5600 прийнято ВРУ у другому читанні та в цілому.

Федерація роботодавців України, як і більшість асоціацій та бізнес-спільнот, неодноразово висловлювала позицію роботодавців, що норми цього законопроекту матимуть негативний вплив саме на сумлінних платників податків, створять умови для посилення необґрунтованого тиску на бізнес та погіршить інвестиційний клімат в Україні. До законопроекту було надано народними депутатами України понад 11 тисяч правок!

Федерація провела не одну зустріч та обговорення ключових новел «ресурсного» законопроекту за участі провідних українських компаній ключових галузей економіки країни (машинобудівної, хімічної, скляної, телекомунікаційної, аграрної, металургійної, тютюнової та інших), податкових експертів-аудиторів та народних депутатів України.

Завдяки такій роботі частину скандальних норм було анульовано до другого читання але цього не достатньо для більшості галузей економіки країни, про що ми рішуче заявляли у листах до Верховної Ради України та зустрічах з представниками влади.

Проте, не зважаючи на всі аргументи сумлінних платників податків провідних галузей економіки країни, заклики до Верховної Ради України щодо неприпустимості таких рішень, зокрема, під час кризи, спричиненої всесвітньою пандемією, їх думку почуто не було.

З прийняттям законопроекту ми прогнозуємо посилення тиску на легальний бізнес, створення передумов для тінізації підприємницької діяльності, втрати робочих місць та відтоку інвестицій.

По материалам Федерація роботодавців України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям