Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.12.21
3848 1 Печатать

Звіт про працевлаштування осіб з інвалідністю знов зміниться

Відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Порядок подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджений постановою КМУ "Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні"" та "Про зайнятість населення".

Відповідно до вищезгаданого Порядку звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані, за формою № 10-ПОІ (річна). Форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства соціальної політики України.

У Міністерстві соціальної політики підготували зміни до цього наказу в частині приведення назви Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до чинного законодавства.

У зв'язку з цим, до форми 10-ПОІ (річна) буде внесено відповідні зміни.

Крім того, до заяви про реєстрацію роботодавця у відділенні Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю також буде внесено зміни. 

Наши читачі ще пам'ятають, як на початку цього року форму звіту 10-ПОІ було змінено прямо у період подання звітності, що викликало масу незручностей для бухгалтерів. Сподіваємося, що цього разу затвердження нових форм відбуватиметься своєчасно.

Про набрання чинності оновлених форм ми вас невідкладно проінформуємо. Стежте за оновленням новин.  

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
03.12.21 09:12

Это конечно не ПДВ, но как же без изменений? После введения новой таблички инвалидов станет меньше, а их пенсия и зарплата больше.  Зачем спешить с изменениями отчётности, если уже анонсировали объединение фондов. Шахтёры вчера перекрывали дорогу по поводу чего?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям