Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.02.22
9173 19 Печатать

З 1 квітня 2022 року е-ТТН запрацюють у тестовому режимі

Вже зовсім скоро, до 1 березня 2022 року, буде завершено розробку системи е-ТТН – електронного реєстру е-ТТН, а вже з 1 квітня робота системи е-ТТН буде запущена у тестовому режимі.

За цей час учасники ринку вантажних перевезень зможуть долучитися до тестування системи е-ТТН, реєструвати та обмінюватися е-ТТН, супровідними документами та коригуючими актами як юридично значущими документами.

Це дозволить бізнесу підготуватися до того, що 1 серпня 2022 року використання е-ТТН стане обов’язковим, а Міністерство інфраструктури матиме час, щоб визначити недоліки та внести корективи в систему.

Загалом робота над проєктом з впровадження електронного документообігу електронних товарно-транспортних накладних розпочалася ще у липні 2019 року, коли МІУ затвердило наказ № 413 "Про внесення змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні".

Даний наказ дає можливість використовувати ТТН в електронному вигляді. У ході роботи протягом наступних двох років було реалізовано вже дві фази пілотного проєкту, що передбачають обов'язковий перехід на використання електронних ТТН.

Сьогодні головне завдання е-ТТН – зробити систему, за допомогою якої всі учасники ринку вантажних перевезень (вантажовідправники, вантажоодержувачі та перевізники) зможуть швидко обмінюватися даними. Для цього Міністерством було створено центральну компоненту системи е-ТТН, в якій зберігатимуться всі необхідні дані для взаємодії між усіма провайдерами електронного документообігу (ЕДО).

За підрахунками МІУ, реалізація проєкту дозволить скоротити час на надсилання документів на 90%, а економія на друк та відправлення ТТН становитиме понад 500 млн гривень.

Для того, щоб почати створювати е-ТТН, представники бізнесу можуть обрати для співпраці будь-якого провайдера, що пройшов сертифікацію. Міністерство, у свою чергу, забезпечуватиме інтероперабельність системи: незалежно від того, з яким провайдером працюватиме вантажовідправник, вантажоодержувач, перевізник – дані е-ТТН будуть синхронізуватися через систему е-ТТН і стануть доступними для кожної зі сторін вантажоперевезення, навіть, якщо у кожної з них інший провайдер.

Нині МІУ працює над ціноутворенням використання е-ТТН і готове обговорювати його з ринком – як провайдерами, так і користувачами.  Крім того, плату за використання е-ТТН буде запроваджено лише з 1 серпня. У тестовий період створення всіх ТТН у системі буде безоплатним.

Впровадження проєкту е-ТТН в Україні здійснюється за підтримки USAID/UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”.

По материалам Міністерство інфраструктури України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Фунт
18.02.22 07:56

У них - "...економія на друк та відправлення ТТН становитиме понад 500 млн гривень" !
У  нас - "...плату за використання е-ТТН буде запроваджено..." !
Короче, закладываем в свой бюджет дополнительные расходы и очередной геморрой !

Ответить
  • Татьяна
18.02.22 09:04

Когда же все эти новаторства закончатся??? Представляю сколько будет сервер ГНИ настраиваться и сбоить?? Да что ж вам все мало? Дайте спокойно работать!!!

Ответить
  • Оксана
18.02.22 09:06

Цена на программу будет выше крыши . Уже все это прошли с налоговыми накладными . Очередное вымогательство .

Ответить
  • Елена
18.02.22 09:28

 а что - Медок не "потянет" эти ТТН? нет, нужна еще одна кормушка??? и еще - это все-превсем на всё-превсё нужны эти ТТН или только при перевозке нефти, зерна и т.п.???

Ответить
  • Надія
18.02.22 14:32

Елена, читала, що нафтопродукти з 2023 року. Всі решта з серпня 2022

Ответить
  • Ольга
18.02.22 09:35

"головне завдання е-ТТН – зробити систему, за допомогою якої всі учасники ринку вантажних перевезень (вантажовідправники, вантажоодержувачі та перевізники) зможуть швидко обмінюватися даними"-если дело тольк в этом, так , может мы сами будем решать, нужна нам электронная ТТН или бумажной хватит? А иначе, получается, тотальный контроль над всей торговлей: кто, кому, когда и что повез. 

Ответить
  • Ольга
18.02.22 09:40

К слову об электронных документах. АртЗвит опубликовал у себя такое сообщение: З 5 березня 2022 року у користувачів удосконалених електронних підписів та печаток можуть виникнути обмеження щодо застосування таких підписів та печаток при поданні відповідних електронних документів в державні установи у зв’язку з тим, що вступають в дію положення Закону України «Про електронні довірчі послуги», вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 193 “Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів”, а також інших нормативно-правових актів, які врегульовують питання застосування кваліфікованих довірчих послуг у електронному документообігу та електронній звітності.             Кто-то в курсе, что опять поднимается вопрос о токенах, иначе не возможно будет сдать отчетность? Слежу за новостями, на всех ресурсах бухгалтерских тишина.

Ответить
  • Наталья
18.02.22 14:34

Ольга, и мне пришло такое же сообщение из обслуживающей компании по Медку. Очень хотелось бы от "Бухгалтер 911" получить какую-нибудь разъясняющую информацию.

Ответить
  • Юлия
18.02.22 12:23

Ольга,да. Тоже интересно.  Все , кто делает ключи настаивают , что с 5,03 только с токеном. И бух издания все молчат.  Я так понимаю ждут,  что опять отменят.

Ответить
  • Светлана
18.02.22 09:43

интересно, а в электронном кабинете налогоплательщика тоже будет доступно к обмену?

Ответить
  • Оптиміст
18.02.22 11:35

Щось не зовсім зрозумів, це суто для фірм які надають послуги перевезення, чи взагалі для всіх? 

Ответить
  • Надія
18.02.22 14:31

Оптиміст,для всіх, хто користується послугами перевезення вантажів.

Ответить
  • Ольга
18.02.22 12:03

Оптиміст, читала що для всіх

Ответить
  • Надежда
18.02.22 14:25

интересно.. как можно зарегистрировать Е-ТТН, если кто-то сидит в поле на сборе урожая и выписывает их вручную? какие могут быть Е-ТТН??

Ответить
  • Надія
18.02.22 14:29

отета от "економія 500 млн на друк" дуже розсмішила, так як в самому Порядку, як було вказано в минулих його оглядах, зазначено, що еТТН створюється і підписується вантажовідправником, потім підписується ЕЦП ВОДІЯ!(перевізника) (от тутпрям питання на питанні) і, увага, РОЗДРУКОВУЄТЬСЯ для того, щоб показати під час руху ТЗ.

Ответить
  • Ольга
21.02.22 13:58

Интересно, а дпсниками что показывать ??? ттн в смартфоне личном? а если кнопочный телефон у водителя....

Ответить
  • Елена
18.02.22 16:07

Надія,охренеть....

Ответить
  • Надія
18.02.22 14:42

Там, до речі, взагалі багато "прекрасних" моментів. Як от те, що коли відправник один і отримувач один, то цю от еТТН має складати відправник, а от якщо кілька відправників чи отримувачів, то перевізник...на основі інформації від відправника... і відповідальність за невідповідність фактичних даних даним, зазначеним в таких накладних несе перевізник... Ну про ЕЦП водіїв вже згадувала вище... про інтеграцію всіх і всього взагалі мовчу - сьогодні поліціянти зупинили водія і "втирали" що якась  не така ліцензія на перевезення небезпечних вантажів, бо на паперовій копії не написано Ліцензія великими літерами,  в Дії не зреалізована можливість перевірки перевізника, а як це зробити з сайту УТБ вони не тямлять

Ответить
  • Львица
18.02.22 14:59

Надо теперь водителям по смартфону подарить от державы!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям