Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.08.22
29862 14 Печатать

Мінфін оновив форму об'єднаного звіту

Наказом Мінфіну від 25.07.2022 р. № 215 внесено зміни до форми об'єднаного звіту з ПДФО, ВЗ та ЄСВ та Порядку його заповнення. 

Документ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

На момент підготовки цього матеріалу не опубліковано.

Що змінилося у формі об'єднаного звіту 

Форму розрахунку додано новим рядком 1.6 для відображення суми нарахованої заробітної плати за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

Зокрема, в рядку 1.6 вказуватиметься сума нарахованої заробітної плати за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації.

Заповнюється ця строка роботодавцями ФОП - єдинниками 2 та 3 груп та юрособами - єдинниками 3 групи за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

В новому рядку 3.7 відображатиметься сума ЄСВ, нарахована зазначеними роботодавцями на суми зарплати найманим працівникам, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходів у вигляді грошового забезпечення.

Крім того, зазнав змін додаток 4ДФ. До розділу ІІ додатку додано рядки для відображення доходів від продажу сільськогосподарської продукції.

Коли вперше будемо звітувати за оновленою формою

Відповідно до п. 46.6 ПКУ змінені форми податкової звітності повинні застосовуватися для звітування за період, наступний за періодом їхнього офіційного опублікування. Таким чином, у разі опублікування наказу у ІІІ кварталі 2022 року, вперше подавати нову форму звіту треба буде за ІV квартал 2022 року. Але, у податківців, як завжди, може бути своя точка зору з цього приводу. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Marishka
03.08.22 02:13

Бездельники! Аж целых 3 квартала не меняли форму.

Ответить
  • TT
03.08.22 07:33

Довго ж думали.. а де ж щомісячна форма? Так обіцяли.. 

Ответить
  • Ия
03.08.22 08:13

Лучше бы перечень земель для льготы по налогу на землю и недвигу родили.

Ответить
  • Наталья
03.08.22 09:19

Да,  перелік земель для льготи по оренді землі  чогось до  сьогодні не "виродили"  -  думаю  нарочно,  щоб  штрафи брать із тих, хто подав уточнюючу та не платить із березня 2022 р.   А ми  всі  чогось  мовчимо  -  мінфіну  мабуть ніколи.

Ответить
  • ТЕТЯНА
19.09.22 14:51

Уточнюючу не мали права подавати. Подається тільки на підставі переліку, який затвердить кабінет міністрів. Наказ мінестерства ентегріціїї буде підставою для переліку,  який міністри колись затвердять, але наказ мінентеграції не є підставою для уточнення. Вважаю, що коли все зупинеться, тоді й затвердять території активних бойових дій в кабінеті міністрів. Ті, хто зкоригував можуть повернути все назад. Я так саме й зробила)))) В ДФС сказали, що нема наказу - нема підстави для коригування. Все потім.  

Ответить
  • ***
03.08.22 09:37

Читаю антикорр, лучший путеводитель по коридорам власти и методичка как не платить налоги приближённым. 
Особенно, казино и др игорный бизнес. 127 грн за месяц -  ФОП на 2 группе больше платит! А нам тут про строчечки и столбики. 
Для того чтобы поднять Украину другие столбики со шворочками нужны.

Ответить
  • Ен
03.08.22 10:35

Грошове забезпечення - це те, що виплачують в ЗСУ ? А як роботодавець має знати - платять його працівнику грошове забезпечення в ЗСУ чи не платять? Нараховувати йому середню заробітну плату чи ні?

Ответить
  • Вікторія
03.08.22 17:22

Ен,если платят, в ПФ отображается как еще один работодатель

Ответить
  • Ен
04.08.22 10:17

Вікторія,
а роботодавець про це як дізнається?

Ответить
  • Вікторія
08.08.22 10:27

Ен, это я забыла, что в ПФ захожу с ключами работника :(
Никак не узнает

Ответить
  • Ен
09.08.22 16:06

Вікторія,

Ответить
  • Юлія
03.08.22 12:13

Ен, тоже не поняла

Ответить
  • Світлана
03.08.22 11:01

У Києві викрили на вимаганні та отриманні хабаря начальника одного з районних управлінь ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України).Працюють !! 

Ответить
  • Людмила
13.08.22 00:14

С 19 июля мобилизованным работникам среднюю зарплату не начисляем, изменили ст.119 п.3 КЗоТ- сохраняем только место работы и должность- зачем тогда форму менять? За 18 дней июля? 
Или нужно начислять, если мобилизованному в армии не платят? Нигде не читала об этом, подскажите, где написано? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям