Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.09.23
956 0 Печатать

єВідновлення: в українців уже відображаються житлові сертифікати в Дії, які пізніше можна використати для купівлі нового житла

За програмою єВідновлення в українців, чиє житло було зруйноване через російську агресію, вже відображаються житлові сертифікати в Дії. Із листопада їх можна використати для купівлі нової домівки.

Після подання заяви в Дії про зруйноване майно комісія органу місцевого самоврядування опрацьовує повідомлення та визначає суму компенсації. Інформація про це міститься в житловому сертифікаті, який пізніше можна використати на купівлю нового житла.

Відомості про сертифікат зберігаються в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна.

Щоб перевірити сертифікат у Дії, необхідно:

  • авторизуватися в застосунку,
  • вибрати Послуги — єВідновлення,
  • перейти в розділ Сертифікати на виплату.

На цьому етапі ви можете попередньо визначити для себе, який будинок чи квартиру хочете придбати, і визначити найбільш комфортне місце для життя. Поки що допрацьовується механізм використання житлового сертифіката, і з листопада за отримані кошти можна придбати нову квартиру чи будинок на вторинному ринку або ж вкласти інвестиції в будівництво.

Загалом українці вже подали 3 685 заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. З них 82 людини вже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Світового банку.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям