Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.12.23
2814 0 Печатать

Чи треба ФОП– платнику ЄП програмувати залишки товарів у разі, якщо такий ФОП має обов’язок вести облік товарних запасів

Чи необхідно ФОП– платнику ЄП (далі – ФОП) в програмному забезпеченні «ПРРО ДПС» додатково програмувати залишки товарів з використанням режиму програмування найменування кожного товару, який не є підакцизним, ціни товару та обліку їх кількості, у разі, якщо такий ФОП має обов’язок вести облік товарних запасів відповідно до наказу Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496?

В програмному забезпеченні «ПРРО ДПС» не ведеться облік залишків товарних запасів.

Відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО (далі – ПРРО) для підакцизних товарів з використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (відповідно до Закону України від 19 жовтня 2022 року № 2697-IX «Про Митний тариф України»), найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

З метою виконання наведеної норми Закону № 265 в ПРРО ДПС суб’єкту господарювання необхідно заповнити довідник «Номенклатура», для відкриття якого слід обрати пункт меню «Довідники – Номенклатура».

При цьому, довідник «Номенклатура» не містить номенклатурних позицій при першому відкритті програмного забезпечення «ПРРО ДПС».

Довідник «Номенклатура» призначений для програмування назви, ціни, одиниці виміру товарів (послуг) та коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів та не забезпечує ведення обліку товарних запасів, передбаченого вимогами п. 12 ст. 3 Закону № 265.

По материалам Категорія 109.20 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям