Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.04.24
1119 0 Печатать

У лікарняному листку є відмітка про наявність алкогольного сп’яніння: як оплачувати?

Пенсійний фонд у листі від 13.03.2024 р. № 2800-030401-8/15789 нагадує, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається у разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних із таким сп’янінням. Це визначено п. 5 ч. 1 ст. 16 Закону № 1105.

Зауважимо, що на підставі даних медичних висновків, що складають один випадок тимчасової непрацездатності, формуються листки непрацездатності в порядку черговості створення медичних висновків, кожен наступний із яких створюється як продовження першого та складають один страховий випадок.

Таким чином, допомога по тимчасовій непрацездатності за листками непрацездатності, що сформовані на підставі медичних висновків, не надається в межах всього випадку непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, якщо будь-який медичний висновок містить відмітку про наявність алкогольного та/або наркотичного сп’яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності, встановленої лікуючим лікарем.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям