Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.10.14
1400 0 Печатать

Для возврата переплаты пошлины и НДС необходимо решение о применении таможенной стоимости

   Постанова ВАСУ від 27.08.2014 № К/800/19427/14
   
   Законодавством чітко визначено механізм повернення платникам податків коштів, що обліковуються на відповідних рахунках митного органу чи помилково та/або надмірно сплачених до бюджету. На таке звернув увагу ВАСУ, відмовляючи підприємству у задоволенні його позовних вимог у частині стягнення з держбюджету надміру сплаченого мита.
   
   Про наявність права повернення надмірно сплачених сум митних зборів, зокрема ПДВ, свідчили належним чином оформлені остаточні ВМД, у яких зазначалися вид збору та сума, що підлягає поверненню.
   
   Як убачається із матеріалів справи, підприємство неодноразово зверталося до митниці (відповідача) із заявами про повернення надміру сплаченої суми з ПДВ при імпорті товару на його депозитний рахунок для подальших розрахунків за митне оформлення товарів.
   
   Також матеріалами справи підтверджено те, що єдиною підставою для відмови підприємству в поверненні коштів із Державного бюджету України був сплив терміну дії довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів.
   
   Усе ж незважаючи на це, ВАСУ визнав висновки судів попередніх інстанцій про стягнення з держбюджету на користь підприємства-позивача надміру сплаченого мита дещо передчасними.
   
   Адже відповідно до чинного законодавства, сума надміру сплачених податків і зборів (обов’язкових платежів) повертається декларанту тільки у разі, якщо після такої сплати згідно з митною вартістю товарів, визначеною митним органом, буде прийнято рішення про застосування митної вартості, заявленої декларантом.
   
   Проте, як убачається з матеріалів справи, митним органом рішення про застосування митної вартості, заявленої декларантом, не приймалось.
По материалам Головбух 24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям