Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.04.16
2819 4 Печатать

Як коригувати фінрезультат до оподаткування в частині резерву сумнівних боргів

   ДФСУ в листі від 12.03.2016 р. № 5388/6/99-99-19-02-02-15 розглянула питання щодо формування резерву сумнівних боргів із метою обкладення податком на прибуток.
   
   Контролери повідомляють:
   
  • платник податку збільшує фінрезультат до оподаткування на суму понесених у звітному періоді витрат на формування резерву сумнівних боргів;

  •    
  • на суму коригування (зменшення) резерву сумнівних боргів, на яку збільшився фінрезультат до оподаткування відповідно до П(С)БО або МСФЗ, платник має право на зменшення фінрезультату до оподаткування;

  •    
  • у разі списання безнадійної дебіторської заборгованості за рахунок резерву сумнівних боргів фінрезультат до оподаткування, визначений у фінансовій звітності, не підлягає зменшенню на суму списаної заборгованості;

  •    
  • на суму витрат від списання понад суму резерву сумнівних боргів дебіторської заборгованості, яка не відповідає ознакам, установленим пп. 14.1.11 ПКУ, підлягає збільшенню фінрезультат до оподаткування.

   
По материалам Інтерактивна бухгалтерія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • злой бух
04.04.16 10:25

Я правильно понимаю, что затрат в НУ не будет по резервам никогда. При формировании резерва в НУ затрат нет, а когда списываем тем более?

Ответить
  • Ольга
04.04.16 11:41

все правильно понимаете.

Ответить
  • ККК
04.04.16 15:10

А почему нет затрат? Объясните логику. При формировании резерва Кт 38 Дт 94 - это же затраты. Для тех, у кого до 20 млн (не исп-т разницы) затраты будут, как я понимаю

Ответить
  • Дмитро
04.04.16 16:33

Така нереальна логіка від ДФС - якщо робиш все по правилам - формуєш резерв потім списуєш заборгованість як безнадійну за рахунок резерву то витрати не включаєш в розрахунок прибутку що оподатковується. А якщо робиш не по стандартам - нічого не формуєш а чекаєш коли заборгованість стане безнадійною і списуєш в витрати - то і з боку ПК маєш права на витрати !!!!!!!!! Я по цей час не можу зрозуміти чи нас за ідіотів тримають - чи наші законодавці та податківці з голівонькою не дружать ????

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям