Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про вручення акту камеральної перевірки (лист ДФС від 11.12.2017 р. № 2925/6/99-99-12-02-01-15/ІПК)

Про вручення акту камеральної перевірки (лист ДФС від 11.12.2017 р. № 2925/6/99-99-12-02-01-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 11.12.2017 р. № 2925/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

Про вручення акту камеральної перевірки

Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо надання податкової консультації відповідно до статті 52 Податкового кодексу України та повідомляє наступне.

Товариство цікавить питання щодо порядку надсилання акту камеральної перевірки та прийняття податкового повідомлення-рішення контролюючим органом.

Згідно з пункту 86.2 статті 86 Кодексу за результатами камеральної перевірки у разі встановлення порушень складається акт у двох примірниках, який підписується посадовими особами такого органу, які проводили перевірку, і після реєстрації у контролюючому органі вручається або надсилається для підписання протягом трьох робочих днів платнику податків у порядку, визначеному статтею 42 Кодексу.

Відповідно до пункту 42.2 статті 42 Кодексу документи вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків або його законному чи уповноваженому представникові.

Датою вручення платнику податків акта камеральної перевірки в разі надсилання його поштою є дата, зазначена у повідомленні про вручення.

При цьому, пунктом 86.8 статі 86 Кодексу визначено, що податкове повідомлення-рішення приймається керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу протягом десяти робочих днів з дня, наступного за днем вручення платнику податків, його представнику або особі, яка здійснювала розрахункові операції, акта перевірки у порядку, передбаченому статтею 58 Кодексу, для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень, а за наявності заперечень посадових осіб платника податків до акта перевірки та/або додаткових документів, поданих у порядку, визначеному пунктом 44.7 статті 44 Кодексу, приймається з урахуванням висновку про результати розгляду заперечень до акта перевірки та/або додаткових документів - протягом трьох робочих днів, наступних за днем розгляду заперечень та/або додаткових документів і надання (надсилання) письмової відповіді платнику податків.

Враховуючи зазначене, дата прийняття керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу податкового повідомлення-рішення залежить від дати вручення платнику податків акта перевірки та термінів розгляду заперечень, у разі їх надання платником податків до акта перевірки.

Згідно з пунктом 52.2 статті 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям