Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно примерного перечня кодов видов экономической деятельности

Относительно примерного перечня кодов видов экономической деятельности



   

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.12.2011 р. N 14/3-12/636


   
   Державній податковій службі України
   04655, м. Київ-53, Львівська пл. 6 - 8
   
   Держстат підготував та надає примірний перелік кодів видів економічної діяльності за національним класифікатором ДК 009:2005 "Класифікація видів економічної діяльності" (КВЕД). З огляду на те, що відповідно до наказу Держспоживстандарту від 11.10.2010 N 457 (зі змінами) з 1 січня 2012 року набуває чинності нова редакція КВЕД (ДК 009:2010), розроблена на заміну ДК 009:2005, до переліку також включені коди видів економічної діяльності за новою класифікацією.
   
   Принагідно зазначаємо, що за методологічними засадами, принципами побудови та призначенням КВЕД - це статистична класифікація, гармонізована з міжнародною стандартною статистичною Класифікацією видів економічної діяльності Європейського Союзу (NACE) і є її аналогом.
   
   Об'єктами класифікації в КВЕД є усі види економічної діяльності суб'єктів господарювання, які на вищих рівнях деталізації групуються у галузі. Відповідно до статистичної методології, економічну діяльність за КВЕД класифікують в залежності від витрат на виробництво, процесу виробництва та випуску продукції. Так, у КВЕД діяльність, що її здійснюють за індивідуальним замовленням, класифікується так, як і подібна ринкова діяльність.
   
   Враховуючи переважно статистичне призначення КВЕД та методологічні основи її застосування, класифікація не може задовольняти усім можливим потребам користувачів поза межами статистичної системи.
   
   Додаток: на 8 арк.
   
   Перший заступник Голови
   В. О. Піщейко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям