Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно списания фактически израсходованных ГСМ

Относительно списания фактически израсходованных ГСМ



   

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 09.04.2013 р. N 18.1-25/Т-26-13/26


   
   Державна служба статистики України розглянула запит щодо списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів і повідомляє.
   
   Відповідно до Закону України від 05.07.2011 p. N 3565-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" у текстах законів України "Про автомобільний транспорт", "Про дорожній рух", "Про міліцію" та Кодексу України про адміністративні правопорушення вилучено посилання на слова "дорожній лист" в усіх відмінках. Працівники міліції згідно з цим Законом мають право вимагати від водія лише посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб.
   
   Таким чином, підприємства, які експлуатують автотранспортні засоби, мають право не виписувати водіям подорожні листи. У разі потреби підприємства самостійно приймають рішення стосовно використання подорожніх листів у своїй господарській діяльності. Питання списання фактично витрачених пально-мастильних матеріалів під час експлуатації транспортних засобів на підставі тих чи інших первинних документів, у тому числі подорожніх листів, не належить до компетенції Державної служби статистики України.
   
   Крім того, наказ Державного комітету статистики України від 17.02.98 р. N 74 "Про затвердження типової форми первинного обліку роботи службового легкового автомобіля та Інструкції про порядок її застосування" втратив чинність.
   
   
   Заступник Голови
    Н. Власенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям