Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності (лист Мінфіну від 23.08.2018 р. № 35210-07-10/22399)

Щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності (лист Мінфіну від 23.08.2018 р. № 35210-07-10/22399)

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23.08.2018 р. № 35210-07-10/22399

Міністерство фінансів України на запити щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності (далі - МСФЗ),в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до статті 121 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"(далі - Закон) підприємства, що становлять суспільний інтерес, публічні акціонерні товариства, підприємства, які здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за МСФЗ.

Згідно із Законом МСФЗ - це прийняті Радою з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку документи, якими визначено порядок складання фінансової звітності.

Для складання фінансової звітності застосовуються МСФЗ, викладені державною мовою та офіційно оприлюднені на веб-сайті Міністерства фінансів України.

Якщо підприємство застосовує МСФЗ, таке підприємство має дотримуватись їх вимог, зокрема вимог Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку 34 "Проміжна фінансова звітність", яким передбачено, що "проміжна фінансова звітність - це фінансовий звіт, що складається або з повного комплекту фінансової звітності (визначеного в МСБО 1 "Подання фінансової звітності"), або з комплекту стислої фінансової звітності (визначеної у цьому Стандарті) за проміжний період".

Директор Департаменту
прогнозування доходів бюджету
та методології бухгалтерського обліку

Ю. Романюк

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям