Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.10.20
3443 0

Відповіді на питання по роботі з BAS Комплексне управління підприємством, частина 3

Юлія Лазебна аналітик програмного забезпечення для ведення обліку Bitcode, ТОВ "БІТКОД"

1. У видатковій накладній не розтягує автоматично колонки, розмір вмісту яких перевищує встановлений розмір стовпчика.

Якщо це стосується розмірів стовпців самого документу, - їх можна збільшити. 

image(89).png1.1. Зміна розміру комірок документу

Для збільшення комірок в друкованій формі потрібно внести зміни в макет самої друкованої форми. 

image(90).png1.2. Зміна розміру комірок документу

2. Не заповнює Код ЄДРПОУ підприємства у табелі.

Таких випадків ми не зустрічали.  Хіба що потрібно перевірити дату дії облікової політики. Зазвичай така ситуація виникає з адресою організації, тому що цей реквізит зробили періодичним.

 

3. У розрахункову відомість затягує неправильну кількість відпрацьованих днів і годин.  Очевидно затягує інформацію з графіка, а не табеля обліку відпрацьованого часу. 

Не помічали. Якщо табель на момент створення та проведення документу "Нарахування зарплати" був проведений, то в документі вірно відобразиться інформація про відпрацьований час. Розрахункова відомість буде заповнена даними нарахування зарплати.

4. У розрахунковій відомісті не відображає інформацію в розрізі типів нарахувань (не виділяє, наприклад, доплату за роботу у святкові дні).

У звіті “розрахункова відомість” по замовчуванню не передбачена деталізація по виду нарахувань. Але в ткому вигляді можливо її отримати із звіту “Аналіз ФОП по нарахуванням”.

image(91).png4.1. Звіти по заробітній платі

5. У графік роботи затягує інформацію за неправильним виробничим календарем (замість шестиденного тижня, затягує п’ятиденний, хоча у відомостях про під-во вказано шестиденний).

Потрібно перевірити період дії виробничого календаря та на який із виробничих календарів йде посилання у графіку роботи.

У даній конфігурації передбачено використання декількох виробничих календарів. 6-денний графік роботи налаштовується не в календарі, а безпосередньо в самому графіку.

image(92).png5.1. Графік роботи працівників

6. Податкова накладна на умовний продаж (продаж товару нижче ціни придбання) формує проводки по ПДВ: Дт 704 Кт 6412 (повинен бути рахунок витрат).

Існує деквілька видів умовного продажу. 

image(93).png6.1. Податкові накладні при умовному продажіimage(94).png6.2. Податкові накладні при умовному продажіimage(95).png6.3. Податкові накладні при умовному продажі

У всіх випадках в Дт буде рахунок витрат (949 по замовчуванню). Проте можлива ситуація, коли у Вас була складена наклдана не з тим видом операції.

7. Як відображається нарахування податку (наприклад, податок на прибуток або єдиний податок), щоб в подальшому дана сума витрат була віднесена на фінансовий результат?

Методично правильно відображати нарахування податків, які не автоматизовані в конфігурації, документом "Відображення інших доходів і витрат". Витрати будуть закриватися на фінансовий результат в загальному порядку документом "Розрахунок собівартості товарів" або "Розподіл доходів і витрат", в залежності від того, чи ведеться облік за напрямками діяльності чи ні.

image(96).png7.1. Відображення інших доходів і витратimage(97).png7.2. Відображення інших доходів і витрат

Якщо у Вас залишились питання по темі, що була розглянута у блозі, задавайте у коментарях.

Щиро ваша, Юлія Л.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям