Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.20
3164 4

Особливості виділення земельних часток (паїв)

Владислав Колесников Правозахисна діяльність, громадська діяльність

Землі, що належали колективним сільськогосподарським підприємствам, сільськогосподарським кооперативам, сільськогосподарським акціонерним товариствам на праві колективної власності, можуть виділятися власникам земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості). Порядок звернення громадянина за отриманням дозволу на відведення земельної частки (паю) та необхідний перелік документів, які є підставою для отримання такого дозволу, регламентований законодавством.

Правом на земельну частку (пай) наділені колишні члени колективних сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарських кооперативів, сільськогосподарських акціонерних товариств, у тому числі створених на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств, а також пенсіонери з їх числа, які отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) у встановленому законодавством порядку, а також їх спадкоємці. При цьому, сертифікат на право на земельну частку (пай), виданий районною (міською) державною адміністрацією є основним документом, що посвідчує право на земельну частку (пай). Також такими документами є свідоцтво про право на спадщину або рішення суду про визнання права на земельну частку (пай).

         Виділення земельних ділянок здійснюється на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради, в залежності від місця розташування паю. Для цього необхідно подати заяву про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості). Земельна частка (пай) виділяється, як правило, однією земельною ділянкою, але за бажанням власника земельної частки (паю) йому можуть бути виділені дві земельні ділянки з різним складом сільськогосподарських угідь. Якщо таку заяву спільно подає подружжя, їм виділяється одна земельна ділянка у спільну власність.

84332041.jpg

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любовь
24.11.20 10:26

А если под Киевом не хотят разпаевывать землю, еще не всю раздеребанили, а работникам и пенсионерам совхозов не выдают сертификатов, к кому обращаться? в лигу сексуальных реформ?

Ответить
  • Владислав
24.11.20 14:10

За наявності підтвердження факту роботи особи у відповідному сільськогосподарському підприємстві та наявності прізвища особи у відповідних списках, необхідно отримати письмову відмову у виділенні земельної частки (паю) та звертатися до суду з поовною заявою про визнання права на земельну частку (пай).

Ответить
  • Любовь
25.11.20 12:21

к кому обращаться за подтверждением, что ФИО находится "у відповідних списках"?

Ответить
  • Владислав
26.11.20 18:58

Любовь, - селищна рада та Управління Держгеокадастру в районі

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям