Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.02.21
4536 13

Як підприємцю вибрати бухгалтерську аутсорсингову компанію?

Богдан Притуляк Веб розробка, інтернет маркетинг

Вітчизняний бізнес давно переконався, що доручити ведення своєї бухгалтерії аутсорсинговій компанії, значить позбавитись багатьох проблем і зайвих витрат. Але ще більше проблем можна накликати на свій бізнес, якщо замовити бухгалтерські послуги в ненадійній компанії.

Якими критеріями визначається надійність? Що вказує на те, що бухгалтерській фірмі можна довіряти? .

Спеціалізація

Почнемо з фірми. Не так важливо, чи давно вона працює і чи відома. Важливіше, чи спеціалізується вона на наданні бухгалтерських послуг. Іноді ці послуги пропонують аудиторські, юридичні, консалтингові фірми. Роздутий штат і «історія» компанії менш корисні, ніж один бухгалтер, що довший час пропрацював у вашій сфері бізнесу.

Кадри

Добре, коли у всіх бухгалтерів аутсорсингової фірми вища профільна освіта. Ще краще, якщо в штаті є атестований податковий консультант і фахівець з кадрів. Але головне, щоб співробітники регулярно підвищували кваліфікацію: відвідували семінари, курси, тренінги, були в курсі змін в законодавстві та правилах ведення обліку.

Важливий також практичний досвід бухгалтерів. На одного талановитого й амбітного випускника вузу в колективі повинно припадати не менше двох спеціалістів зі стажем, які на практиці знають, як виходити зі складних ситуацій.

Персональний головний бухгалтер

Надійна бухгалтерська компанія призначить для роботи з кожною фірмою-клієнтом окремого спеціаліста, що відповідає за всі процеси.

Велика кількість співробітників з різним професійним багажем, які можуть давати один одному поради, підміняти на час відпустки або хвороби - очевидна перевага аутсорсингу. Але все ж за кожним клієнтом повинен бути закріплений свій головний бухгалтер. Якщо зарплату нараховує один, податкову звітність готує інший, а консультує третій, то як замовнику розібратися, до кого звертатися з того чи іншого питання? І головне: з кого спитати в разі незадовільного результату?

Страхування відповідальності

Щоб захистити себе від ризиків, пов'язаних з помилками бухгалтера, варто вибирати компанію, яка страхує свою відповідальність. У цьому випадку фірма зможе пред'явити страховий поліс, який покриє штраф або інші збитки, понесені клієнтом з вини бухгалтера.

Адекватна ціна

Економія - головна причина, по якій підприємці вибирають аутсорсинг. Відпадає необхідність витрачати гроші на бухгалтерське програмне забезпечення, електронну інформаційну базу, облаштування робочих місць, лікарняні, відпускні, податкові відрахування з зарплати штатного бухгалтера.

Але власник бізнесу повинен розуміти, що ці витрати лягають на бухгалтерську фірму. Так, вони діляться між клієнтами фірми. Але занадто дешевим бухгалтерське обслуговування бути не може. Дуже низька ціна означає, що аутсорсингова компанія на чомусь економить. Можливо, вона має маленький штат, але при цьому навантажує кожного бухгалтера такою кількістю роботи, яку неможливо виконати добре.

Репутація

І головне питання: чи варто вірити позитивним відгуками на сайті продавця бухгалтерських послуг? Вірити потрібно, але і перевіряти теж. Якщо не полінуватися, знайти телефон компанії, яка залишила відгук, і подзвонити, то можна дізнатися про плюси і мінуси роботи з цією бухгалтерської фірмою «з перших рук».

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Vladimir
27.02.21 12:55

Дякую Автору за цікавий і корисний матеріал.  А як щодо інформації через "Сарафанне Радіо"
 ?!?

Ответить
  • ****
27.02.21 13:24

Работая в аутсорсинговой компании и имея опыт работы непосредственно работы у ФОП и юр.лица бухгалтером , то мой вывод: бухгалтер должен быть вовлечен в хоз.деятельность и видеть ситуацию, а не получать документы через месяцы( в лучшем случае) и исправлять ошибки.

Ответить
  • Wonder woman
01.03.21 08:36

****, полностью согласна, тоже есть опыт работы в аудиторской фирме, зачастую там девочки после института, у которых опыта ноль, или бухгалтера более старшего возраста, которым досидеть до пенсии. Уважающий себя квалифицированный бухгалтер туда работать не пойдет. Я попала туда случайно и ненадолго и когда устроилась туда работать, учила их аудиторов начислять аванс, они не удосужились даже прочитать закон. По НДС там просто не было специалистов. А фирма уважаемая, клиенты не простые люди. И да, то, что бухгалтер не видит хоздеятельности сразу очень снижает качество бухгалтерского учета.

Ответить
  • Руслан
27.02.21 22:18

Да уж, специ в веб дизайне дают рекомендации по выбору аутсорсинговой компании. Куда катится сайт 911... Из профессионального сайта превращаемся...а  не важно. Другие ресурсы тоже есть.

Ответить
  • Оксана
28.02.21 15:51

обслуживаю пару предприятий и фопов после аутсорсинговых компаний...реально хочется плакать над этой бухгалтерией...ошибка на ошибке...документы первичные или отсутствуют или вообще не проведены по учету...но было дешево))))

Ответить
  • Анна
01.03.21 21:29

Оксана, Вы знаете, после аутсорса принимать бухгалтерию не приходилось, ничего не могу сказать, а вот после некоторых штатных плакать над бухгалтерией приходилось 

Ответить
  • Богдан
28.02.21 20:12

Робота з бухгалтером на аутсорсі - це тільки один з варіантів, який підходить далеко не всім. І вибрати бухгалтера, після якого "не треба буде плакати", також непросто. Знаю з власного досвіду.

Ответить
  • Анатолий
04.03.21 11:38

Проворный юрист, а не спец бухгалтер создал под себя аутсорс и очень не плохо зарабатывает, а кадры его не очень интересуют и правильно замечено куда катится 911 противно фууууууу

Ответить
  • Кира
10.03.21 10:44

Анатолий, Тю! А причем тут сайт? Это же, я так понимаю, блогер, который решил себя попробовать. Статья, ни о чем, согласна, но 911 тут не причем

Ответить
  • Руслан
10.03.21 20:04

Кира,Вы не правы. Когда я написал статью об учетной политике в мед.учреждениях (КНП), меня не опубликовали только из-за того, что у них возникли вопросы относительно дальнейших моих статей по расширению этой темы. А статья была дельная и нужная, "откатаная" на сотне таких организаций по всей Украине. Учитывая, что цензура присутствует, сайт имеет прямое отношение.

Ответить
  • Марина
11.03.21 21:50

Каждая аутсорсинговая компания работает с той первичной информацией которую предоставляет клиент. И не всегда все понимают, что для оприходование товара недостаточно просто счета на оплату. При правильно поставленной задачи ошибки допускаются очень редко. Есть команда которая работает на результат!  Аутсорсинг - это очень хороший выход когда на предприятии работает только один бухгалтер и в случаи когда он не успевает  на помощь приходит команда аутсорсинга, что позволит каждому предприятию привлечь бухгалтера на 1 час. При этом не платить налоги за наемного сотрудника, который не будет на 100% загружен. Так же аутсорсинг предоставляет консультации по правильности закрытия производственной себестоимости и многое другое. Выбирайте проверенные компании и Вы не будете разочарованы! 

Ответить
  • Ирина
16.03.21 09:36

А з мого досвіду - все залежить від людини-бухгалтера, що веде облік. І не важливо, чи це бухгалтер аудиторської фірми, чи це бухгалтер як найманий працівник, чи це бухгалтер аутсорсингу. І бухгалтери з крутої аудиторської фірми буває, що таке творять. Також після штатного бухгалтера можна з розуму зійти, заглянувши в БО.

Ответить
  • Анатолий
23.03.21 12:13

Кира ,так зачем печатать начинающего блогера пусть себя пробует в другом месте, на 911 много спецов которые подают  полезную информацию

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям