Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.04.21
5447 1

ОНОВЛЕННЯ ПЛАНУ-ГРАФІКУ ПОДАТКОВИХ ПЕРЕВІРОК НА 2021: 4 обережні питання

Андрій Тамошюнас Податковий адвокат

1. ЩО ОНОВИЛОСЬ?

На щастя шести платників в першу чергу і деяких інших у другу зменшилась кількість запланованих перевірок (відповідно на 6 перевірок). Про причини для радощів для тих, хто у «плані» відсутній, дивимося далі…

 

2. ЯКЕ ЦЕ ОНОВЛЕННЯ У 2021 РОЦІ?

Взагалі-то ДПС вже 3ій раз (перший – у лютому, другий у березні) вносить зміни до плану-графіку планових перевірок на 2021 рік.

Однак, справа в тому, що лютневі оновлення не стосувались змін кількісних характеристик, тому це, як-то кажуть, «не рахується».

 

3. ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ БІЗНЕСУ?

Згідно закону (п.77.2. ст.77 ПКУ) кількість «оновлювальних» спроб (у сенсі «когось ще додати») на поточний рік вже вичерпано, а значить з планом-графіком можна буде робити лише «косметичні ремонти».

 

4. НУ, І ЩО РОБИТИ ДАЛІ?

Якщо вас нема на сьогодні, то вас не повинно бути і надалі (стосовно 2021 року).

Але доцільніше все ж-таки відслідковувати свій подальший «плановий» стан і у випадку виявлення «сюрпризу» оскаржувати/не допускати…

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Василий
27.04.21 08:04

Могут добавить во втором квартале (до конца июня) для проверки в четвертом квартале. Так что расслабляться еще рано

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям