Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.06.22
4492 0

За який період не буде штрафів з ЄСВ?

Татьяна Батура Бухгалтерські послуги.Кадрові послуги. Консультації з податкового законодавства. Аудит бухгалтерського та податкового обліку.Корпоративне право.

Закон з ЄСВ 2464-VI від 08.07.2010р зі змінами та доповненнями.

п. 9-11.1. Тимчасово штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою статті 25 цього Закону, не застосовуються за такі порушення, вчинені у період з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19):

-несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску;

-неповна сплата або несвоєчасна сплата суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);

- несвоєчасне подання звітності, передбаченої цим Законом, до податкових органів. При цьому абзаци другий та третій пункту 7 частини одинадцятої статті 25 цього Закону щодо такого порушення, вчиненого у період з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) року, не застосовується.

Карантин через коронавірус продовжено до 31 серпня 2022р. (Постанова №630 від 27.05.2022р)

Таким чином, якщо порушення були за період з 01.03.2020р по 31.08.2022р, то за перелічені порушення штрафні санкції не застосовуються.

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям