Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.17
63500 159 Печатать

Нові види та розміри «штрафів за труд»

Вітати роботодавців на початку року словами: «З Новим роком! З новим штрафом!» було б щонайменше недоречно. І збільшені розміри штрафів, і нова відповідальність, дійсно, як сніг на голову. Але маємо те, що маємо. І маємо з нового року у сфері відповідальності за порушення законодавства про працю немало: підняття рівня мінімальної заробітної плати вплинуло на розмір штрафів за порушення законодавства про працю, введено відповідальність за недопуск інспектора праці до проведення перевірки, розширено «коло контролюючих» у сфері праці та надано право деяким органам місцевого самоврядування накладати штрафи за порушення трудового законодавства. Тож якого «кота у мішку» замість подарунків приховав для роботодавців законодавець — у статті.

З 1 січня 2017 року набули чинності зміни, внесені, зокрема, Законом № 1774 до деяких законодавчих актів України, які посилили відповідальність посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій за порушення законодавства про працю.

Зокрема, розширено абзац шостий ч. 2 ст. 265 КЗпП, якою передбачається відповідальність за порушення трудового законодавства.

Змінами встановлено відповідальність юридичних і фізичних осіб — підприємців у випадкунедопущення «контролерів» до проведення перевірки — штраф у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, крім випадків, коли темою перевірки є неоформлення трудових договорів із працівниками або їх оформлення з порушеннями та виплата зарплат «у конверті» (без нарахування та сплати ЄСВ та податків).

У разі недопущення до проведення перевірки, коли перевірка здійснюватиметься з метою виявлення працівників з неоформленими трудовими договорами та виплати зарплати «в конверті» — на роботодавця очікуватиме штраф у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, і це є найвищою фінансовою санкцією за порушення трудового законодавства, визначеною ст. 265КЗпП.

Увага! Для визначення розміру штрафу мінімальна заробітна плата застосовується у розмірі, встановленому на момент виявлення порушення. З 1 січня 2017 року згідно із Законом № 1801МЗП становить 3200 грн.

Таким чином, нові штрафи, встановлені, зокрема, за неоформлення найманих працівників, оформлення на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи повний робочий час, виплату зарплат «у конвертах», становитимуть 96000 гривень (30 МЗП), а за недопущення до проведення перевірки з цих питань роботодавця оштрафують аж на 320000 гривень! (100 МЗП).

Згідно із Законом № 1774 і самих «контролюючих» з питань додержання законодавства про працю збільшилося з нового року. Відповідно до змін, внесених до ст. 17 Закону № 280 органи місцевого самоврядування при здійсненні повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення можуть проводити перевірки на підприємствах, в установах та організаціях, що перебувають у комунальній власності відповідної територіальної громади. А з питань здійснення делегованих їм повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення — перевірки на підприємствах, в установах та організаціях, що не перебувають у комунальній власності, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників (зміни до ст. 18 Закону № 280). А відповідно до змін, внесених до ст. 34 зазначеного Закону, виконавчі органи міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, крім здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності, тепер вправі навіть накладати фінансові санкції (штрафи) за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Зазначимо, що до внесення цих змін рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення приймалося посадовою особою Держпраці чи її територіального органу.

Таким чином, санкції за порушення трудового законодавства — не жартівливі, «охочих» контролювати додержання трудового законодавства, зокрема виплату заробітної плати не менше встановленого рівня мінімальної заробітної плати, збільшилося, адже 60 % податку з доходів фізичних осіб, які будуть сплачені за працюючого, потраплять до місцевого бюджету. Тому місцевий бюджет сьогодні зацікавлений, щоб заробітна плата працівникам була не менше рівня мінімальної заробітної плати в розмірі 3200 грн. А роботодавець, звичайно, зацікавлений не «попасти» на штрафи за порушення трудового законодавства.

Враховуючи, що тільки КЗпП містить більше сотні трудових гарантій та пільг працівникам, і за їх порушення законодавець передбачив немалі штрафи, що так і хочеться сказати роботодавцю: «Хто не проштрафиться — кричіть: «Ура!».

Отже, щоб роботодавець не відчував себе як на пороховій бочці, прокладемо «дорожню карту» по «мінному полю» трудових гарантій та пільг, дотримання яких законодавець вимагає від роботодавця.

Основні види порушень трудового законодавства, за які контролюючі органи можуть накласти санкції на юридичних осіб відповідно до ст. 265 КЗпП та на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності згідно з КУпАП наведемо у таблицях:

Порушення щодо оформлення трудових відносин ( абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

Вид порушення трудового законодавства

Норма права

Санкція

1) фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту)

Ч. 3 ст. 24 КЗпП

96000 грн.

(30 МЗП)

2) неоформлення наказу чи розпорядження власника або уповноваженого ним органу про прийом на роботу

Ч. 3 ст. 24 КЗпП

96000 грн.

(30 МЗП)

Див. лист Держінспекції з праці від 03.08.2015 р. № 1364/2421/01/2298-15 про недопущення працівника до роботи без укладання трудового договору та подання повідомлення ДФС.

3) неповідомлення органів Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу

Ч. 3 ст. 24КЗпП

96000 грн.

(30 МЗП)

Повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу є частиною укладання трудового договору, яке складається із виданого наказу та зазначеного повідомлення.

4) неоформлення трудового договору у письмовій формі за умови, коли додержання письмової форми договору є обов’язковим

Ч. 1 ст. 24 КЗпП

96000 грн.

(30 МЗП)

5) оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві

Ст. 56 КЗпП

96000 грн. (30 МЗП)

 

Адміністративні правопорушення щодо оформлення трудових відносин

 

Вид правопорушення

Норма права

Санкція

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), допуск до роботи іноземця або особи без громадянства та осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця, на умовах трудового договору (контракту) без дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства

Ч. 3 ст. 41 КУпАП

Штраф на посадових осіб від 500 до 1000 нмдг*

(від 8500 до 17000 грн.)

Повторне протягом року вчинення зазначеного порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню

Ч. 4 ст. 41 КУпАП

Штраф на посадових осіб від 1000 до 2000 нмдг

(від 17000 до 34000 грн.)

* Відповідно до п. 5 підрозд. 1 розд. XX ПКУ якщо норми інших законів містять посилання на нмдг, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації деяких видів правопорушень, для яких сума нмдг встановлюється на рівні податкової соціальної пільги.

Порушення у сфері оплати праці

Вид порушення трудового законодавства

Норма права, яка порушується

Санкція

Примітка

1) виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків (виплата зарплати «в конвертах») ( абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

П. 1 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464

96000 грн.

(30 МЗП)

Штраф застосовується за кожного працівника, щодо якого скоєно правопорушення

2) порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі( абз. 3 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

Ст. 24 Закону № 108,

ст. 115, 116 КЗпП

9600 грн.

(3 МЗП)

Не плутати з виплатою ЗП рідше двох разів на місяць, за що передбачено штраф в розмірі 3200 грн. (1 МЗП) відповідно до абз. 3 ч. 2 ст. 265 КЗпП

3) недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці ( абз. 4 ч. 2 ст. 265 КЗпП):

— виплата ЗП в розмірі меншому, ніж МЗП

Ст. 95 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Штраф застосовується за кожного працівника, щодо якого скоєно правопорушення

— непроведення або проведення індексації ЗП з порушенням встановленого законодавством порядку її проведення

Ст. 95 КЗпП,ст. 33 Закону № 108

32000 грн.

(10 МЗП)

Див. лист Держпраці від 19.05.2016 р. № 5548/4/4.3-ДП-16 щодо застосування санкцій за непроведення індексації ЗП.

Відповідний Порядок затвердженопостановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078

— порушення в організації оплати праці (тарифної системи: тарифні сітки, тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики (довідники)

Ст. 96 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Законом № 1774 викладено ст. 96 КЗпП в новій редакції, яка визначає новий порядок формування тарифної сітки оплати праці

4) недотримання норм оплати праці:

— за роботу в надурочний час

Ст. 12 Закону № 108,

ст. 106 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

За погодинною системою оплати праці робота в надурочний час, у святковий і неробочий день оплачується в подвійному розмірі годинної ставки

— у святкові, неробочі та вихідні дні

Ст. 107 КзпП

32000 грн.

(10 МЗП)

 у нічний час

Ст. 108 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Оплата праці у підвищеному розмірі

— за час простою, який мав місце не з вини працівника, а також при освоєнні нового виробництва (продукції)

Ст. 113 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Час простою — не нижче 2/3 тарифної ставки (окладу)

— при виготовленні продукції, що виявилася браком не з вини працівника

Ст. 112 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

ЗП не нижче 2/3 тарифної ставки (окладу)

— щодо працівників, молодше вісімнадцяти років, при скороченій тривалості їх щоденної роботи

Ст. 194 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

ЗП як і працівникам при повній тривалості щоденної роботи

— щодо порядку оплати праці при невиконанні норми виробітку не з вини працівника

Ст. 111 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

ЗП не менше 2/3 тарифної ставки (окладу)

— при суміщенні професій (посад) і виконанні обов’язків тимчасово відсутнього працівника

Ст. 105 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Провадиться доплата відповідно до колективного договору

5) недотримання гарантій в оплаті праці:

— щодо оплати відпусток

Ст. 12 Закону № 108, розд. V Закону № 504, ст. 83 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Див. Порядок № 100

— щодо порушення обмежень відрахувань із ЗП, їх розміру та заборона відрахувань з певних видів виплат

Ст. 127, 128,129 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Не допускаються відрахування з вихідної допомоги, компенсаційних та інших виплат, на які згідно з законодавством не звертається стягнення. Обмеження розміру відрахувань із ЗП від 20 до 70 відсотків

— при звільненні

Ст. 117 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Невиплата з вини роботодавця належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в ст. 116 КЗпП, — виплата його СЗ за весь час затримки по день фактичного розрахунку

— за час виконання державних або громадських обов’язків

Ст. 119 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

За працівником зберігається місце роботи (посада) та СЗ, якщо ці обов’язки можуть здійснюватись у робочий час

— для тих, які направляються для підвищення кваліфікації

Ст. 122 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження місця роботи та відповідних виплат

— при направленні на обстеження в медичний заклад для проведення обов’язкового медогляду

Ст. 123 КЗпП, ст.169,191 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження СЗ за місцем роботи за час перебування в медзакладі на обстеженні

— для переведених за станом здоров’я на легшу нижчеоплачувану роботу

Ст. 170 КЗпП,

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження попереднього СЗ протягом двох тижнів або у певних випадках — за весь час виконання такої роботи

— переведених тимчасово на іншу роботу у зв’язку з виробничою необхідністю

Ч. 2 ст. 33 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Оплата праці не нижче СЗ за попереднім місцем роботи

— для вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, переведених на легшу роботу

Ст. 178 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження СЗ за попереднім місцем роботи

— для працюючих інвалідів

(Залучення інвалідів до надурочних робіт та робіт у нічний час без їх згоди не допускається ( ст. 55,63 КЗпП)

Ст. 172 КЗпП

32000грн.

(10 МЗП)

Обов’язок встановити на прохання інваліда неповний робочий день або неповний робочий тиждень

— для донорів

Ст. 124 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження СЗ за дні обстеження і здавання крові, надання дня відпочинку із збереженням СЗ

— працівникам у разі переїзду на роботу до іншої місцевості

Ст. 120 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Відшкодування витрат та одержання компенсацій, одноразова грошова допомога, збереження ЗП за час збору і влаштування та за час у дорозі

— під час службових відряджень

Ст. 121 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Виплата добових, вартість проїзду, витрати по найму житла, оплата праці не менше СЗ

— працівникам, які використовують свої інструменти для цілей підприємства

Ст. 125 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Одержання компенсації за зношування інструментів

— працівникам — авторам винаходів, корисних моделей, промислових зразків і раціоналізаторських пропозицій

Ст. 126 КЗпП

32000 грн.

(10 МЗП)

Збереження СЗ при звільненні від основної роботи для участі у впровадженні винаходу тощо на тому ж підприємстві, в установі, організації

Адміністративні правопорушення* у сфері оплати праці

Вид правопорушення

Норма права

Санкція

Порушення встановлених термінів виплати пенсій, стипендій, заробітної плати, виплата їх не в повному обсязі

Ч. 1 ст. 41 КУпАП

Штраф на посадових осіб від 30 до 100 нмдг (від 510 до 1700 грн.)

Повторне протягом року вчинення зазначеного порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, або ті самі діяння, вчинені щодо неповнолітнього, вагітної жінки, одинокого батька, матері або особи, яка їх замінює і виховує дитину віком до 14 років або дитину-інваліда

Ч. 2 ст. 41 КУпАП

Штраф на посадових осіб від 100 до 300 нмдг (від 1700 до 5100 грн.)

* Адміністративна відповідальність передбачена також і за інші адміністративні правопорушення в галузі праці, зокрема, відповідно до ст. 41-1, 41-2, 41-3 (щодо укладання, зміни, порушення чи невиконання колективного договору, угоди та ненадання відповідної інформації).

 

Правопорушення при проведенні перевірок

 

Недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні ( абз. 6 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

9600 грн. (3 МЗП)

Стосується усіх видів перевірок, крім перевірок, пов’язаних з виявленням неоформлених працівників та виплат зарплат «у конвертах»

Вчинення дій, передбачених абзацом шостим ч. 2 ст. 265 КЗпП, при проведенні перевірки з питань виявлення порушень, зазначених вабзаці другому ч. 2 ст. 265 КЗпП (абз. 7 ч. 2 ст. 265 КЗпП)

320000 грн.(100 МЗП)

Стосується перевірок з питань виявлення неоформлених працівників або оформлених з порушенням законодавства та виплати зарплат «у конвертах»

Законодавцем встановлено також відповідальність за недотримання мінімальних державних гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами № 2232, № 1975, № 3543.

Юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть зазначену відповідальність відповідно до абз. 5 ч. 2 ст. 265 КЗпП у вигляді штрафу  у десятикратному розмірі МЗП (32000 грн.), посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, — у вигляді штрафу від 50 до 100 нмдг (від 850 до 1700 грн.) згідно з ч. 7 ст. 41 КУпАП.

Наведемо зміст гарантій, пільг, умов їх надання працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами № 2232, № 1975, № 3543:

Отримувачі пільг та гарантій

Норма права

Зміст гарантії, пільги

Працівники, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації*, на особливий період, або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації

Ч. 3 та 4 ст. 119 КЗпП**

Збереження місця роботи, посади і СЗ

* Військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призвані під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 р. № 15,демобілізовані згідно з Указом Президента України від 26.09.2016 р. № 411/2016. Військовослужбовці, які не виявили бажання продовжити службу за контрактом, звільнені до військового резерву. З огляду на це, ми не будемо зупинятися на пільгах та гарантіях для працівників, передбачених Законом № 3543.

** Норми і положення ч. 3 ст. 119 КЗпП застосовуються у порядку та розмірах, встановлених КМУ, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Працівники, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров’я) та перебувають на лікуванні у медзакладах, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми, на строк до дня, наступного за днем їх взяття на військовий облік у районних (міських) військкоматах після їх звільнення з військової служби у разі закінчення ними лікування в медзакладах незалежно від строку лікування, повернення з полону, появи їх після визнання безвісно відсутніми або до дня оголошення судом їх померлими

Ч. 5 ст. 119 КЗпП

Збереження місця роботи, посади і СЗ

Громадяни України, які проходять підготовку з військово-технічних спеціальностей з відривом від виробництва (на весь час підготовки, включаючи час проїзду)

Ч. 1 та 2 ст. 13 Закону № 2232

Збереження місця роботи, займаної посади та СЗ,

компенсація витрат*

по найму житла на період навчання, а також вартості проїзду

* Ці гарантії і компенсаційні виплати провадяться на користь громадян військовими комісаріатами, які направляють громадян для підготовки до військової служби за рахунок коштів Міноборони України та ін.

Громадяни України, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом або прийняттям на військову службу

Ч. 1 ст. 21 Закону № 2232

Виплата вихідної допомоги в розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року

Громадяни України для виконання обов’язків, пов’язаних із взяттям на військовий облік, призовом, прийняттям на військову службу, а також особи, які направляються військкоматами на медогляд, лікування

Ч. 2 ст. 21

Закону № 2232

Звільнення від роботи на цей час із збереженням місця роботи, посади і СЗ

Військовозобов’язані, призвані на збори, та резервісти у військовому резерві (на весь період зборів та проходження служби у резерві)

Ч. 11 ст. 29

Закону № 2232

Збереження місця роботи, займаної посади та СЗ*

* Виплата СЗ військовозобов’язаним за весь період зборів та резервістам за час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, встановленому КМУ ( ч. 13 ст. 29 Закону № 2232). Згідно з Порядком № 1644 виплата СЗ їм провадиться підприємствами, установами та організаціями, в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

Військовозобов’язаний або резервіст, який захворів під час зборів і продовжує хворіти після їх закінчення

Ч. 14 ст. 29

Закону № 2232

Збереження місця роботи, посади, а з дня закінчення зборів, у разі ТН замість заробітної плати виплачується допомога по ТН

Громадянин України, який проходить альтернативну службу

Ст. 3 Закону № 1975

Збереження попередньої роботи (посади), а в разі її відсутності — інша рівноцінна робота (посада). Переважне право на залишення на роботі у разі скорочення чисельності або штату працівників протягом двох років з дня звільнення зі служби

Громадянин України, який проходить альтернативну службу

Ч. 5 ст. 16 Закону № 1975

Надання щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 15 календарних днів. За перший рік служби — відпустка після відпрацьованих 11 календарних місяців

Громадянин України, який проходить альтернативну службу

Ч. 3 ст. 18 Закону № 1975

Заборона дострокового розірвання трудового договору в односторонньому порядку

Порушення інших вимог трудового законодавства ( абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП), крім передбаченихабзацами другим — сьомим ч. 2 ст. 265 КЗпП, санкція за які — 1 МЗП (3200 гривень), зокрема:

Необґрунтована відмова у прийнятті на роботу (Вимоги щодо віку, рівня освіти, стану здоров’я працівника можуть встановлюватись законодавством України)

Ст. 22 КЗпП

Вимагання при прийнятті на роботу відомостей та документів, подання яких не передбачено законодавством

Ст. 25 КЗпП

Порушення обмежень спільної роботи родичів на підприємстві, в установі, організації в разі установлення таких обмежень власником

Ст. 25-1 КЗпП

Порушення вимог щодо випробування при прийнятті на роботу деяких категорій осіб

Ст. 26, 28 КЗпП

Порушення власником або уповноваженим ним органом обов’язку проінструктувати працівника і визначити йому робоче місце

Ст. 29 КЗпП

Порушення заборони вимагати виконання роботи, не обумовленої трудовим договором

Ст. 31 КЗпП

Переведення на іншу роботу без згоди працівника

Ч. 1 ст. 32 КЗпП,ст. 33 КЗпП

Недотримання двомісячного строку щодо повідомлення працівників про зміну істотних умов праці

Ч. 3 ст. 32 КЗпП

Порушення порядку розірвання трудового договору з підстав, передбачених трудовим законодавством

Ст. 36, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 43-1 КЗпП

Порушення умов відсторонення від роботи

Ст. 46 КЗпП

Порушення вимог щодо порядку вивільнення працівників

Ст. 49-2 КЗпП

Недотримання норм тривалості робочого часу

Ст. 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 59, 61, 62, 63, 64, 65 КЗпП

Порушення вимог щодо відпочинку працівників (ненадання перерв, вихідних днів, залучення до роботи в святкові та неробочі дні)

Ст. 66, 67, 69, 70, 71,72 КЗпП

Ненадання перерв для обігріву і відпочинку деяким категоріям працівників за певних умов праці

Ст. 168 КЗпП

Ненадання або порушення порядку надання відпусток

Ст. 75, 76, 79, 80, 81 КЗпП

Виплата заробітної плати рідше двох разів на місяць*

Ч. 1 ст. 115 КЗпП, ч. 1 ст. 24 Закону № 108

* У разі затримки виплати ЗП більше ніж на місяць (порушення встановлених строків виплати ЗП), правопорушення буде кваліфікуватися відповідно до абз. 3 ч. 2 ст. 265 КЗпП і застосовуватиметься штраф у розмірі 3 МЗП.

Невиплата компенсації працівникам щодо втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням термінів їх виплати

Лист Мінсоцполітики від 19.05.2016 р. № 5548/4/4.3-ДП-16

Непроведення коригування СЗ відповідно до Порядку № 100 (Відповідно до п. 10 Порядку у випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів ЗП та ін. виплати, що враховуються при обчисленні СЗ, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення. На госпрозрахункових підприємствах і в організаціях коригування ЗП та ін. виплат провадиться з урахуванням їх фінансових можливостей (див. постанову ВСУ від 18.02.2015 р. у справі № 6-234цс14)

Лист Мінсоцполітики від 16.08.2016 р. № 1143/13/84-16 (про відповідальність за непроведення коригування СЗ)

Недостовірний облік виконаної роботи та/або бухоблік витрат на оплату праці

Ч. 2 ст. 30 Закону № 108

Порушення гарантій працівників при покладенні на них матеріальної відповідальності

Розд. IX КЗпП

Порушення порядку притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності

Ст. 147-1, 148, 149 КЗпП

Непроведення обов’язкових медоглядів

Ст. 169 КЗпП

Недотримання гарантій для працюючих інвалідів

Ст. 172 КЗпП

Недотримання гарантій для працюючих жінок

Розд. XII КЗпП

Недотримання гарантій для працюючих неповнолітніх громадян

Розд. XIII КЗпП

Звертаємо увагу, що в ст. 265 КЗпП не визначено строки давності для притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності за порушення трудового законодавства. Відповідно до ч. 3цієї статті штрафи, накладення яких передбачено ч. 2 ст. 265 КЗпП, є фінансовими санкціями і не належать до адміністративно-господарських санкцій, визначених гл. 27 ГКУ. Таким чином, на ці штрафи не поширюються вимоги щодо їх стягнення, встановлені ст. 270 ГКУ: застосування штрафів протягом 6 місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через рік з дня порушення.

Отже, посадові особи, уповноважені на здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, мають право прийняти рішення про накладення штрафів, передбачених ч. 2 ст. 265 КЗпП, незалежно від дати вчинення правопорушення та/або дати його виявлення.

Що стосується самого порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, то на сьогодні діє Порядок № 509, який визначає механізм накладення на суб’єктів господарювання та роботодавців штрафів посадовими особами Держпраці. Але, як уже зазначалося, 1 січня 2017 року набув чинності Закон № 1774, яким було делеговано ОМС повноваження у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також накладання штрафів за його порушення. У зв’язку з цим КМУ розроблено проектпостанови «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування».

Постановою затверджено ряд документів, спрямованих на урегулювання здійснення державного контролю та нагляду за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення:

 Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення;

 Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення;

 Методичні рекомендації щодо забезпечення здійснення виконавчими органами міських рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад повноважень, передбачених частиною третьою статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

 Положення про порядок видачі посадовим особам виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад посвідчень інспектора праці.

Згідно з проектом постанови, державний контроль за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення здійснюватимуть інспектори праці шляхом проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань. Інспекторами праці згідно із зазначеними проектами документів є посадові особи Держпраці та її територіальних органів, виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, посадовими обов’язками яких передбачено повноваження здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Повідомлення про оприлюднення зазначеного проекту постановиКМУ розміщено на сайті Державної служби України з питань праці 13.01.2017 р.: http://dsp.gov.ua.

Від редакції: Нагадаємо, що за порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці передбачена також кримінальна відповідальність. Про неї — у наступних випусках.

ВИКОРИСТАНІ ДОКУМЕНТИ ТА СКОРОЧЕННЯ

КЗпП  Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

КУпАП  Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р.

ГКУ  Господарський кодекс України від 16.01.2003 р.

ПКУ  Податковий кодекс України від 02.12.2010 р.

Закон № 108  Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Закон № 504 Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

Закон № 1801  Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 р. № 1801-VIII.

Закон № 1774  Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 р. № 1774-VIII.

Закон № 2464  Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Закон № 280  Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР.

Закон № 2232 — Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII.

Закон № 1975  Закон України «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.91 р. № 1975-XII.

Закон № 3543  Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.93 р. № 3543-XII.

Порядок № 509  Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затверджений постановою КМУ від 17.07.2013 р. № 509.

Порядок № 100  Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Порядок № 1644 — Порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів, грошової виплати резервістам, затверджений постановою КМУ від 23.11. 2006 р. № 1644.

КМУ — Кабінет Міністрів України.

ДФС — Державна фіскальна служба.

ОМС — органи місцевого самоврядування.

ЄСВ — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

МЗП — мінімальна заробітна плата.

ЗП — заробітна плата.

СЗ — середній заробіток.

Подписаться на  "Оплата труда"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мари
27.01.17 01:09

Вообщем придраться есть к чему

Ответить
  • Сонцe
27.01.17 10:04

Мари, придраться по принципу “казнить нeльзя помиловать”

Ответить
  • Н-да
27.01.17 08:57

Мари, придраться ? это уже приговор без суда, " виновен ты лишь в том , что хочется мне кушать " себя только не видят .

Ответить
  • Бух
27.01.17 06:03

Хорошая статья!

Ответить
  • Буржуй
27.01.17 06:44

Статью обязательно распечатаю. А вообще читая эти столбцы и суммы удивляешся как у нас еще остались частные работодатели. Вспоминаешь исторические термины " прод разверстка" и " продналог". Только теперь с каждого 704 +576 и штраф с работодателя. Подайте нищему государству!

Ответить
  • Фоп
27.01.17 08:12

Ужас. Право на ошибку нет. Уничтожают малый бизнес.

Ответить
  • олечка
27.01.17 08:32

Фоп, знаете малый бизнес тоже имеет свойства дурить своих работников.Если невыгодно содержать наемных,то пусть сам ФОП занимается реализацией,покупкой и прочее.Я знаю,что сейчас на меня обрушится шквал критики,но я работаю бухгалтером у ФОПа и все вижу изнутри.Почему я должна работать неофициально при его хороших доходах?Скажите-уходи.А куда в нашей стране можно йти,есть выбор?И еще:не верю я в эти проверки,ну не верю!!!

Ответить
  • марина
01.02.17 11:36

олечка, если вы работаете бесплатно,значит вас это устраивает.Проще жаловаться и терпеть. Если каждый в стране за спиной будет ныть,ничего никогда не измениться,сами мы должны менять сознание,атак и говорить не о чем!

Ответить
  • Muravei
30.01.17 13:04

олечка, Підтримую Вас на 100%!!!! Я також бачу все з середини!!! Мені 31 які я отримаю декретні з мінімалки 1600,00??? Які в мене будуть лікарняні??? Чи мені директор заплатить??? Не збідніє, якщо буде платити за мене більше!!! Я відпрацьовую ці гроші!!!!!!! Ми обсолютно соціально не зхищені отримуючи зарплати в конвертах, та нажаль дітись нема куди!!!

Ответить
  • предприниматель
03.02.17 00:19

Muravei, А Вам бы не плакаться,а поищите работу на госпредприятии,там Вы получите свои законные 3200.Или попробуйте напрячь свой "умишко" и организовать свой бизнес,и тогда посмотрим сколько Вы будете платить своему бухгалтеру.

Ответить
  • Таня
18.02.17 16:02

предприниматель, добавлю - грязными 3200, чистыми 2500, а когда "вумный" народ требует 3200, потому что Гройсман сказал, - к нему и отправляем за зарплатой

Ответить
  • Буржуй
27.01.17 11:51

олечка, Вы наверно моладая, а веет коммунизмом. "Взять и поделить!" С чего бы человек который вкладывает деньги в бизнес, может прогореть, должен платить вам сколько себе. Вы если он прогорит будете работать год бесплатно.?

Ответить
  • предприниматель
03.02.17 00:13

Буржуй, я с Вами вполне согласна!!! Пусть ЭТА олечка попробует сама держать хоть какой нибудь маленький бизнес,посмотрим тогда как она захочет все поделить.Когда работника нанимают на работу с ним оговаривают условия и размер заработка,если не устраивает не нужно соглашаться,что бы потом за спиной у директора не обсуждать какой он скряга!!!

Ответить
  • Gedda
31.01.17 09:40

Буржуй, Вы наверное тоже молоды - т.к. у Вас слово "коммунизм" вызывает животный страх - "не дай Бог, недемократические вещи говорите, господа!" Социальные гарантии, прописанные в конституции, КЗОТе и прочих актах - это тоже коммунизм?

Ответить
  • олечка
27.01.17 15:30

Буржуй, мне 55 лет и я хочу иметь страховой стаж в пределах минимума.Я согласна,что он вложил деньги,но ничего без работников его бизнес не стоит!!!

Ответить
  • предприниматель
03.02.17 00:29

олечка, Вас никто не заставляет работать на этой фирме,если не устраивает сумма з/п,когда Вас берут на работу с вами оговаривают Вашу з/п и Вы с неё соглашаетесь,если не устраивает,зачем устраиваетесь на эту фирму?

Ответить
  • ^^^
27.01.17 14:30

Буржуй, так она не просит поделить или платить сколько себе, он не хочет ее оформлять офицально, потому что жаба давит ЕСВ за нее платить.

Ответить
  • Rina
30.01.17 09:11

^^^, а кто мешает ей зарегистрироваться ФОПом и оказывать услуги по ведению бухгалтерского и налогового учета. Будет платить ЕСВ из своего дохода, иметь необходимый стаж к тому же будет видеть изнутри ситуацию не только как наемный работник, но и как предприниматель.

Ответить
  • ^^^
30.01.17 13:39

Rina, здесь уже написали, цитирую, чтобы не повторяться: "такая форма предполагает выполнение услуг в удобное для меня время в удобном для меня месте. А ФОП канешн захочет чтоб я сидела 8 часов пять дней в неделю у него в офисе и в рот заглядывала. а это уже попахивает просто трудовыми отношениями со всеми вытекающими. но ФОП оформлять и платить 22% ЕСВ не захочет в 99% таких ситуаций"

Ответить
  • Rina
30.01.17 14:01

^^^, если у Вас будет один предприниматель, то конечно можно будет притянуть трудовые отношения, но если вести несколько ФОПов , то это уже предпринимательская деятельность. А так осуждая других человек сам не хочет стремиться заработать и платить налоги, то естественно найдется всегда виновный.

Ответить
  • Арина
27.01.17 09:55

олечка, меня больше интересуют штрафы по 32000,00 за каждого работника. У нас ООО. Если я все это плачу, но где-то ошиблась( недоплатила), то все 32000,00 за каждого? 200*32000=6 400 000,00. Как-то штрафы несоизмеримы. Или все же, если я плачу ночные( минимальная гарантия), но в программе закралась ошибка или сама неправильно посчитала, то пересчитать и 9600,00 за всех? Статья не дает ответ на этот вопрос. Потому что если 1 вариант, то за такую ответственность мне меньше 50 000,00 платить не должны, а я взамен весь кодекс выучу и различные метод. рекомендации с другими нормативными актами.

Ответить
  • 01213456
30.01.17 10:13

Арина, да, как-то право на арифметическую ошибку не заложили в принципе. с такими штрафами, единственный путь - договариваться, так как ошибки есть всегда. И речь не выплате индексации в принципе, или еще каких-то выплат, а ошибке в расчете. Это круче, чем ошибка по ндс... Обычно участок з/п считался не самым тяжелым и отдавался новичкам. Теперь мне даже страшно самой его вести.

Ответить
  • Арина
31.01.17 08:59

01213456, вот мне тоже хотелось бы почитать разъяснения на эту тему относительно штрафных санкций. Потому что "непроведення"-это понятно 32000,00 за каждого, а "проведення індексації ЗП з порушенням встановленого законодавством порядку її проведення"-это завтра я занесу не тот коэффициент в программу и расчет будет неверный, или пропорция при неполном отработанном месяце не соблюдется, или разницу при смене окладов неправильно посчитает, это тоже 32000,00 за каждого сотрудника? При том, что если такая ситуация обнаруживается, все пересчитывается, а вдруг до проверки не обнаружили? Получается ошиблись на 1 грн, заплатили 32000,00!!! И вот предприятию, которое работает в белую, все платит, вдруг выписывают штраф на х*32000,00. Уже даже 50 сотрудников, это 1 600 000,00. А если их 500-1000?

Ответить
  • олечка
27.01.17 15:33

Арина, конечно,что это абсурд.Просто надо помалу выводить из тени зарплату,по умному.Но надо и согласиться с тем,что многие бизнесмены наглеют.

Ответить
  • Олена11
31.01.17 12:54

Читая нормы закона и несоизмеримые сегодняшнему дню штрафы, приходим к мысли, что это нужно, чтобы договаривались и платили взятки. Так мы искореняем коррупцию в государстве! Это повод для шантажа. Почему никто не сидит за коррупционные нарушения? Почему врач, который убил пациента не платит хотя бы 320000 грн. родственникам, ну и конечно не сидит, и не освобождается от должности? Законы не для нас, а против нас, и чтобы обогатиться.

Ответить
  • Фоп
27.01.17 14:15

Арина, правы в расчетах на 100%.

Ответить
  • Et_Odessa
27.01.17 09:41

олечка, если вы такая чесная, то почему не оформине сами себе ФОП, заключайте офицыально с другим ФОП договор о бух услугах, платите налоги и все будет по чесному!! но вам выгодно ничего не платить государству и кого-то обвинять...

Ответить
  • олечка
27.01.17 11:11

Et_Odessa, я работаю честно на хазяина,а он не хочет честно платить за меня налоги.Если бы оформил легально,я бы платила из своей зарплаты ПДФО и ВС!

Ответить
  • Kh.ua
31.01.17 15:38

Олечка, а Вы для начала пишите свое имя с большой буквы и перестаньте называть работодателя "хозяином". И начните думать и писать, что Вы работаете не НА него, а У него.

Ответить
  • Елена
27.01.17 11:10

Et_Odessa, не надо только хитрожопить. я фоп. предоставляю услуги по бухучету. только такая форма предполагает выполнение услуг в удобное для меня время в удобном для меня месте. А ФОП канешн захочет чтоб я сидела 8 часов пять дней в неделю у него в офисе и в рот заглядывала. а это уже попахивает просто трудовыми отношениями со всеми вытекающими. но ФОП оформлять и платить 22% ЕСВ не захочет в 99% таких ситуаций

Ответить
  • МЛВ
30.01.17 12:42

Елена, согласна с вами))))

Ответить
  • Et_Odessa
27.01.17 11:53

Елена,я тоже ФОП в 3й группе ищу клиентов и предоставляю бух услуги, график всегда оговариваю или с ними не работаю, плачу налоги уже 12лет и от них не увиливаю как некоторые работники, сомневаюсь что вы хотите зарплату не меньше 5тыс и при этом выложить из своего кармана 975грн и получить 4025грн.!! когда идет речь о чужих деньгах это всегда да, но когда из своего .. так сразу в кусты.

Ответить
  • Ірина
27.01.17 08:20

не платите и старайтесь судиться с гос.органами . Ув. бухгалтера и директора сами вычитывайте законодательство и будьте в теме.

Ответить
  • Тамара
27.01.17 08:23

А "ЧТО " будут трактовать, как "НЕ ДОПУЩЕННЯ до перевірки" . Если бухгалтер в отпуске, кадровик на больничном, то есть, нет на месте ответственного работника, это тоже будет выглядеть, восприниматься, как нарушение и не допущение?

Ответить
  • Гоша
27.01.17 09:37

Тамара, Вероятно в минтруде должна появиться инструкция по методике проверок,где должно быть отражено, как зафиксировать факт "НЕ ДОПУЩЕННЯ до перевірки". Пока такой инструкции на полях Бух 911 не появлялось. Но если они оставят все права проверяющим, то очевидно, что крайне тяжело будет ЮЛ доказать, что никакой проверки не было. На сей счет ДФСУ имеет богатый опыт по составлению актов " про відсутність за місцем реєстрації...". без посещения места регистрации ЮЛ. А потом был "стан 9 " Ну и так далее. Если это будет так же и с минтрудом, то надо запасаться терпением доказывать обратное в суде.

Ответить
  • Буржуй
27.01.17 13:18

Гоша, так они сделают такую инструкцию. Везде должно висеть что как уголок потребителя -штатное расписание, количество работающих, фамилии с копией паспорта, журнал прихода и ухода с работы и журнал тех кто посещает офис. Без этого доказать что я не оформлен, а не зашел к жене на чай невозможно. Еще будет инструкция. Либо оборжомся или наплачемся.

Ответить
  • Ірина
27.01.17 08:25

и вообще бухгалтер должен быть в составе учредителей, иметь процент от прибыли, так будет мотивация минимизировать затраты и получить больше доходов, чем тупо получать одну голую ставку и все. Работодатели которые меняю бухгалтеров как перчатки, имеют полный бардак! Цените своих сотрудниц-бухгалтеров! Они экономят ваши деньги!

Ответить
  • лына
27.01.17 08:47

Знайдыть кращого фопа.

Ответить
  • просто так
27.01.17 09:13

Не хватает макухи в голове как пополнять бюджет, не порождать коррупцию (будут откупаться многие), а как налаживать производство создавать рабочие места для безработных! А их в НАШЕЙ стране уже более 170тысяч закрывшихся предпринимателей! Всем удачи!

Ответить
  • не просто так
27.01.17 11:26

просто так, Закрывшихся- это ладно.Налоги они не платили.А когда с мощного работающего предприятия каждую неделю увольняются молодые толковые рабочие4-5 разрядов,т.к. уезжают на заработки в Польшу.Завод работает на экспорт.Рабочим платят копейки.Зато начальство не обидели высокой з/п,премиями охрененными и др.благами.На вакантные места не кого брать.Реальные уменьшения поступления зарплатных налогов.Отток трудоспособной молодежи.К чему идет?

Ответить
  • Бух
27.01.17 09:16

Во, блин мало было налоговых штрафов, добавили еще и штрафы по труду. Минное поле прям для бухгалтера и предпринимателя...

Ответить
  • Ева
27.01.17 09:32

С помощью таких проверок начнутся расправы с малым и средним бизнесом. Мораторий с 2017 г для проверок Гоструда сняли, и они отобьют с лихвой предыдущие годы "непроверок". На заводы они не пойдут – это хлопотно, а вот небольшие предприятия – то, что нужно! Единственный плюс после таких "лагерных шмонов"- директора может быть по-другому оценят роль бухгалтера.

Ответить
  • ///
27.01.17 11:17

Ева, поверьте, они уже и на заводы ходят. Из личного опыта знаю

Ответить
  • олечка
27.01.17 11:15

Ева, навряд ли оценят по-хорошему бухгалтера.Если вы бухгалтер,то,наверняка,знаете,что во всем плохом виноват бухгалтер,а если все хорошо,за него забывают.приписывают себе лавры!!!

Ответить
  • Женя
27.01.17 11:03

Ева, :)))), насмешили, кого это у нас в стране ценят??? не надейтесь, свой карман всегда ближе

Ответить
  • 111
27.01.17 09:32

Театр абсурда

Ответить
  • ***
27.01.17 09:44

и что делать бухгалтерам, у которых на предприятии ни кадровика ни юриста и директор думает, что у нас все нормально, все соблюдается, все делается само собой, и говорит;- у нас же все правильно!!!!!!! и это все на один голый оклад!!!! Притом, что творит то что хочет!?

Ответить
  • Світлана, Запоріжжя
27.01.17 09:45

Глупые законотворцы. Они уверены, что инспектор , у которого зарплата 4000 грн , выпишет штраф предприятию 320 тыс.? Да он запроста возьмет конвертик с любой суммой. А то такие штрафы точно будут оспариваться в судах. А это проблемы. Инспектору это надо? Просто с таким законодательством действительно есть к чему придраться...

Ответить
  • Арина
27.01.17 09:59

Світлана, Запоріжжя, ну то, что инспектора хорошо пополнят свой карман за счет бизнеса, это однозначно. Потому что 32000,00 за каждого сотрудника, если сотрудников много,это штраф на миллионы.

Ответить
  • Лёля
27.01.17 09:45

Вот только вопрос один. Почему должен страдать ещё и бухгалтер за нерадивых директоров? Ему что из своего кармана платить каждому сотруднику,если хозяйва тупо упираются оформлять сотрудников? Почитала за штрафы и вообще хочется на сегодняшний день покинуть эту профессию гл.буха-миноискателя.

Ответить
  • Елена
27.01.17 09:59

Это просто ппц, извините. "Вимагання при прийнятті на роботу відомостей та документів, подання яких не передбачено законодавством", т.е. приходит гражданин устраиваться совместителем, у него требуют копию трудовой книжки, и за это работодателю штраф 3200? Или как?

Ответить
  • Ната
27.01.17 10:01

Кто-то в другой теме написал, что выплата зарплаты у нас превратилась в прогулку по минному полю. Очень метко.

Ответить
  • Конь
27.01.17 10:02

Табличка Порушення у сфері оплати праціошибка в размере штрафа в 1 рядке

Ответить
  • бух
27.01.17 11:16

Конь, тоже заметила. 3200,00 х 30 = 96000,00 грн. А сначала в шоке была, думала диру неправильно донесла инфу.

Ответить
  • Киев
27.01.17 10:11

Плохо...откровенный чиновничий беспредел. Государство стало на сторону нахлебников, а не активных граждан.

Ответить
  • Буржуй
27.01.17 12:09

Киев, государство видимо считает что активные граждане сильно зажрались.

Ответить
  • Харьков
27.01.17 10:15

Нам обещали показать, КАК надо управлять .......... А показывают Кузькину мать

Ответить
  • бурундук
30.01.17 12:31

Харьков, Вам обещали жить по-новому. А разве ТАК вы жили? Что обещали то и сделали…

Ответить
  • Трударь
27.01.17 10:23

Що як перевіряючий з інспекції з праці помилився адресою і постукав не в "ті" двері і там йому відповіли щось неочікуване, то виходить , що "ті" двері не допустили його до перевірки?

Ответить
  • ФУ
27.01.17 12:08

Трударь, а как определить , в какие двери он ДОЛЖЕН был постучать. Они же теперь без направления на проверки будут делать свои дела.

Ответить
  • *******
27.01.17 10:34

Подробная, отличная статья. Большое спасибо!

Ответить
  • Киев
27.01.17 10:34

УРОДЫ!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Алина
27.01.17 10:37

Просто опускаются руки, ведь бывают просто ошибки, например ошиблись на копейки при индексации, а штраф уже 32000 грн., это же просто ужас! А для малых предприятий с небольшим оборотом это тоже деньги. Нужно пересмотреть такие драконовские штрафы, пусть их применяют за многократные нарушения! А так дешевле закрыться и ничего не делать, ведь все равно придерутся к чему-то!

Ответить
  • С-Т
27.01.17 10:39

1) виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків (виплата зарплати «в конвертах») ( абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП)960000 грн.(30 МЗП) описка развеселила или я уже считать не умею?

Ответить
  • грустьпечальтоска
27.01.17 10:44

везде пишут только про штрафы и права проверяющих. Обязанности им что вообще отменили? Они могут являться в любое место в любое время? Хотелось бы подробную статью, где описывалось, на основании чего и с какими документами проверяющий может прийти на проверку. Иногда запятая поставленная не в том месте прецедент признать проверку незаконной. Готовимся.

Ответить
  • Лёля
27.01.17 10:54

Интересно когда будет шкала штрафов на не добросовестных чиновников ДФС. Консультации дают не правильные или вообще тупо делают круглые глаза и отвечают -"Не знаем что Вам сказать" Одна моя знакомая ФОП пошла в налоговую узнать какие налоги ей платить(только открыла ФОП), и что ей сказали : "А мы не знаем какие налоги". Это нормально? Кто за это должен отвечать? Нахрен(извините) вообще такие структуры тупоголовые?

Ответить
  • Дуня
27.01.17 16:47

Лёля, нужно звонить в довидковий департамент ДПИ. Там относительно компетентно консультируют, а на жаб тупорылых, таких как вашей знакомой попались, нужно жаловаться на "Пульс податковои", они таким тоже достаточно быстро мозги вправляют. Только у нас граждане затюканные, свои права отстаивать оооочень боятся.

Ответить
  • Олена11
31.01.17 13:06

Дуня, согласна свои права нужно знать и отстаивать. Но ответственности, как не отстаивай свои права, у этих "жаб" так и нет. А им бы штрафы впаять за некомпетентность по 9600 даже, не по 320000,00 грн. и то помогло бы!

Ответить
  • олечка
27.01.17 11:18

Лёля, вы правы на 100%.

Ответить
  • Рулевой
27.01.17 11:14

Лёля, в налоговой на все вопросы один ответ - "Читайте кодекс". Этой фразой можно прикрыть свою абсолютную некомпетентность (а порой и тупость) в вопросах налогообложения. Зато насчет штрафов они все четко знают и впереди планеты всей.

Ответить
  • Лёля
27.01.17 11:59

Рулевой, тогда зачем они там получают зарплату? Выгнать их всех оттуда,пусть идут и кладут асфальт на дорогах,больше будет толку.

Ответить
  • Женя
27.01.17 11:12

как вы думаете, если работающий ФОП, ещё и устроился по совместительству работать бухом в неприбыльную организацию, я ему могу не доначислять ЗП до минималки и ЕСВ, т.е. - 1800,00 налоги с этой суммы и никаких доплат.

Ответить
  • Ирина
01.02.17 11:23

Женя, все зависит от того, совместитель по трудовой книжке или нет. Если с трудовой и на неполное рабочее время, то доплата до минималки в пределах отработанного времени если оклад меньше, а также ЕСВ 22% от минималки. Другой случай, если совместитель без трудовой, то оплата в соответствии с окладом и ЕСВ 22% тоже от оклада, а не с минималки.

Ответить
  • Олена11
31.01.17 13:11

Женя, если он устроился на неполный рабочий день, то доплата будет пропорционально отработанному времени. Например в январе отработал 10 дней из 20 рабочих. По минимальной 3200/20*10 = 1600 грн. Вы начислили 1800. Гарантии соблюдены. а если на полный рабочий день, то не смотря на то, что он ФОП и совместитель доплата до МЗП будет.

Ответить
  • Лара
27.01.17 11:35

Осталось пойти закрыться или застрелиться. Но если все закроются за что они жить будут? Или тяни пока у корыта, а там хоть трава не расти? Патриоты, блин

Ответить
  • 8
27.01.17 11:40

Недотримання двомісячного строку щодо повідомлення працівників про зміну істотних умов праці Ч. 3 ст. 32 КЗпП. В статье написано 1 МЗП. А проверяющая сказала, что это штраф 10мзп за каждого(вроде как это минимальные труд.гарантии). Пришлось "договариваться". Вот такие "хорошие люди" заботятся о соблюдении трудового законодательства.

Ответить
  • Валентина
27.01.17 12:41

Молчать нельзя , надо действовать , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • Лёля
27.01.17 13:01

Валентина, как? выйти на Майдан и палить шины? Это такие структуры паразитирующие на теле государства,которые ничего не производят и не торгуют только трепят нервы тем кто ещё хоть как-то работает. ОНИ БЫЛИ И БУДУТ ВСЕГДА в этой державе!!!!Они думают что своими карательными мероприятиями поднимут экономику страны? Давайте задолбите окончательно! Скоро ряды безработных пополнятся в центрах занятости. И кто тогда что хорошего людям сделал?

Ответить
  • Олена11
31.01.17 13:02

Лёля, не обязательно шины палить. Есть возможность написать петицию и если она наберет 25000 подписей, то президент должен ее рассмотреть и ответить. Можно сказать, конечно, что это ничего не даст. Вот если бы все комментирующие написали свое мнение в петиции, может быть его бы услышали наши законотворцы непутевые.

Ответить
  • Дарья
01.02.17 11:26

Олена11, ни одна серьёзная петиция не набрала нужных голосов, по одной простой причине, на каком-то этапе, до окончания ее действия, она для голосования становиться не активна

Ответить
  • Мнение
27.01.17 13:13

Взятки как брали так и будут брать, так что ничего страшного))), местные чиновники просто станут богаче.

Ответить
  • Мария
27.01.17 14:26

Подскажите, пожалуйста, если у женщины 2 детей несовершеннолетних , какая льгота применяется 800 грн или 1600 ?

Ответить
  • ^^^
27.01.17 14:45

Мария, 1600, если зарплата не больше 4480,

Ответить
  • Мария
27.01.17 14:58

^^^, спасибо огромное)

Ответить
  • ирина
27.01.17 14:41

если начислить в январе индексацию за 2015-2016 гг, можно ли избежать штрафов за неначисление индексации, или все равно будет штраф - за порушення порядку проведення індексації?

Ответить
  • 8
27.01.17 15:33

ирина, как по мне лучше начислить. Может они к вам аж в 2019 году придут. И проверять будут только предыдущий год , а у вас все в порядке.

Ответить
  • Ганна Іванівна
27.01.17 14:49

Дуже гарна стаття, всі коментарі- російською. Але ж є законопроєкт, там усім тюрьма за неподобство не знати рідну мову! Але ж можна наповнити бюджет і тут- 9600 за 1 слово на суржику,32000- за розмову на суржику, та це ж прямісінько в рай (ВМФ не потрібний)!!!!!

Ответить
  • Дарья
01.02.17 11:39

Ганна Іванівна, штрафуем вас за употребление суржика - тюрьма, с вас 9600 по вашему тарифу (українською мовою - в'язниця). А с чего вы взяли, что мы не знаем государственного языка? Для вас рідна мова - українська, для меня - белорусский язык, свободно владею русским, английским. Родилась на Украине, государственный язык знаю видимо получше вас.

Ответить
  • Дарья
01.02.17 11:53

Ганна Іванівна, не подменяйте рідною мовою державну! У любого человека есть свой родной язык, а есть государственный, у кого-то они совпадают, а у кого-то нет. Вы же не хотите, к примеру, американцев, живущих на Украине, работающих здесь, считать рідною мовою - українську. Вы для угождения ему даже на английский перейдете (если конечно его знаете).

Ответить
  • Лёля
27.01.17 17:05

Ганна Іванівна, А Ви не читайте коментарі якщо Вам не подобається якою мовою написано. Ніхто Вас не змушує це робити!

Ответить
  • Лёля
27.01.17 15:44

Ганна Іванівна, началось. Скоро с этим языком договорятся. Кым уже отжали в Донецке и Луганске война. НЕ НАКАЛЯЙТЕ обстановку. Такие как Вы заварили эту кашу!

Ответить
  • /+/
27.01.17 18:10

Лёля, -------- а я думал, что эту кашу рашисты с путиным заварили. А вы разоблачили ! ! ! !

Ответить
  • ^^^
27.01.17 16:13

Лёля, не переживайте, накалить обстановку больше, чем это делают депутаты, все равно не получится.

Ответить
  • МіМі
27.01.17 15:07

Ганна Іванівна, по-перше не тюрьма а в'язниця, і по-друге кожен може спілкуватися тією мовою якою бажає, а знати рідну ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно.Нажаль не в мові проблема, а в тому що штрафи дуже завищенні та роботодавець завжди винний.

Ответить
  • Мария
27.01.17 14:59

«Гоп-стоп, мы подошли…» «Пользуясь случаем» на тропу проверки вышли… «липовые» проверяющие. В связи с этим полезными могут стать советы пресс-службы Днепровского ГУ Гоструда. Требуйте у лиц, которые пришли с проверкой «под личиной трудовиков», представиться и предъявить (1) служебные удостоверения, (2) направление на проведение проверки конкретного работодателя и (3) основание для проведения проверки, которым может быть обращение, поручение, письмо управления ПФУ, управления ФСУ, решение суда и т. д. Сотрудники Гоструда, не имеющие надлежащим образом оформленных служебных удостоверений и других документов, не вправе участвовать в проверках работодателей.

Ответить
  • Мария
27.01.17 14:59

Ребята, не все так плохо!!!

Ответить
  • ирина
27.01.17 15:03

Шановна Ганно Іванівна, коли читаєш на російській мові, мимоволі і сам пишеш по-російськи. З Вами повністю згідна- треба вивчати рідну мову, але суть законів від наших депутатів нажаль, не поміняється навіть,якщо ми її будемо знати досконало...

Ответить
  • Tati
27.01.17 15:16

Смешно читать про штрафы, один штраф и мы закрываемся, чтоб его заплатить их надо еще иметь! смешно сквозь слезы.

Ответить
  • Валентина
27.01.17 15:18

Я думаю, что справедливость восторжествует, и этоооооо должноизмениться до меньших размеров!

Ответить
  • Лёля
27.01.17 17:00

Валентина, СПРАВЕДЛИВОСТЬ в наше державе - УТОПИЯ!

Ответить
  • Елена
27.01.17 15:40

Валентина, может это такая "тактическая хитрость"? Планировали например штраф за неоформленного работника в необлагаемых минимумах, потом подумали "о, вот сейчас работодатели вой поднимут", и нарисовали в минимальный зарплатах. Потом глядишь уменьшат, мы все вздохнем с облегчением - ну хоть не такие кошмарные суммы, а на самом деле бюджет получит то, что хотел.

Ответить
  • Март
27.01.17 15:52

Сегодня у нас по рынку ходили две женщины с папочками. Такой переполох был. Некоторые закрывались. Все почему подумали, что вот они -"проверяющие"

Ответить
  • Серж Промис
27.01.17 18:00

Какие замечательные "реформы"!И что удивительно - как быстро! Всего на 3 год после Майдана...И ведь не боятся ничего... ни взрывов гранат, ни выстрелов оружия.Финансовые "терминаторы"!

Ответить
  • Виктория
30.01.17 09:49

Серж Промис, А что им бояться. Армия, полиция, ГНИ на них работает и защищает за наши деньги и очень не малые. У полицаев з/п больше чем у гл.буха, порвёт в клочья если хозяин скажет фас.

Ответить
  • Виталина
27.01.17 20:28

У нас уже на нескольких рынках города в киосках и бутиках выписали штрафы от 32000 до 94000 грн. Судя по слухам платить их никто естественно не собирается , потому что у людей просто нет таких денег!! Наверное эти штрафы будут еще выплачивать наши дети и не родившиеся внуки....Как говорится и смех и грех! Идет полное уничтожение малого и среднего бизнеса...

Ответить
  • Виктория
30.01.17 09:46

http://chp.com.ua/all-news/item/46438-na-khersonshchine-pervye-zhertvy-novoj-minimalki

Ответить
  • Людмила
30.01.17 09:50

Лёля,100%

Ответить
  • 01213456
30.01.17 10:19

что-то нереально многое записали в минимальные гарантии... некоторые нарушения явно не соответствуют штрафу...

Ответить
  • 01213456
30.01.17 10:27

не поняла такого момента — порушення в організації оплати праці (тарифної системи: тарифні сітки, тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики (довідники)я так понимаю, что можно устанавливать и оклады согласно штатному расписанию, если это согласовано с представителем трудового коллектива? Или тарифная сетка - это обязательно теперь?

Ответить
  • 01213456
30.01.17 10:28

и как за такое нарушение можно штрафовать за каждого человека? или это имеется ввиду, что начисления сделаны не по сетке, утвержденной по предприятию?

Ответить
  • ^^^
30.01.17 13:45

01213456, я так понимаю, если начисляется не по сетке и если такая сетка вообще отсутствует, а отсутсвует она очень у многих.

Ответить
  • к.
30.01.17 11:43

неоформлення трудового договору у письмовій формі за умови, коли додержання письмової форми договору є обов’язковимНадо ли заключать трудовой договор с сотрудником при наличии приказа о приеме на работу и уведомлении налоговой? Обязательна ли фотография в личном деле ? Что из себя представляет личное дело сотрудника? У меня в файле копия всех его документов+приказ о приеме на работу. личная карта ведется в 1С. Я делаю что то не так, или не в полном объеме? Подскажите пожалуйста,кадриста нет.

Ответить
  • Ната
30.01.17 13:46

к., трудовой договор в письменной форме обязательно заключить только в определенных случаях (например, при трудоустройстве несовершеннолетних). В большинстве случаев достаточно приказа. Все нюансы ведения личного дела легко можно найти в интернете. Кстати, личные дела обязательно вести далеко не на все категории работников. Личная карточка должна быть распечатана и сотрудник должен ставить свои подписи в разделе 4, а также при увольнении. За отсутствие подписей штрафуют.

Ответить
  • Ольга1989
30.01.17 13:29

к., і усі копії усіх документів усіх працівників.

Ответить
  • Ольга1989
30.01.17 13:28

к., до прикладу, працюю на ФОП, і в цьому питанні ми перестрахувались. Тобто у нас є і наказ про прийняття на кожного працівника, і трудовий договір, і податкова повідомлена, і трудова оформлена. Повний набір.

Ответить
  • к.
31.01.17 14:01

Ольга1989, дякуюнаказ, повідомлення податкової, оформленна трудова, копії всіх документів у т ч інвалідні та свідотства дітей, все це є. не робімо лише трудовий договір. ми не фоп

Ответить
  • Дарья
01.02.17 14:06

к., на одном семинаре Гоструда сообщило, что к не полноте оформления помимо всего прочего относятся также:.1. инструктажи по охране труда: вступительный - при приеме на работу и первичный - до начала работы на рабочем месте. Даты должны соответствовать!! Рекомендовали на обороте приказа (распоряжения) о принятии на работу сделать табличку: виды инструктажа (вступительный, первичный) даты их проведения, ФИО ответственного лица, проводившего инструктаж (его подпись), подпись и ФИО самого работника! И это для всех, даже для офисных сотрудников!2. Под подпись нового работника ознакомление с Коллективным договором и внутренним трудовым распорядком.3. Если нет в приказе оклада, а оклад согласно штатному расписанию, то должно быть ознакомление и со штатным расписанием под подпись.Только все вместе и выполненное одновременно может считаться полноценным оформлением.

Ответить
  • Сонцe
30.01.17 15:15

Ольга1989, 100%. Також притримуюсь такого пeрeліку кадрових докумeнтів

Ответить
  • бурундук
30.01.17 11:54

Считаю все что происходит сейчас –закономерным и справедливым.Огромные штрафы? Это еще маленькие штрафы. Хотелось бы ,чтобы были еще больше.Это справедливая плата за свободу, которую все( и хозяева частных фирм, которых якобы притеснял Янукович) заслужили. Кровавой власти нет, есть только голуби мира и багоденствия. Мы все живем по-новому ( а какое оно это новое вам же не расписывали) и отрицать это никто не может. Любое деяние стоит или наказания или похвалы. Это все заслуженно

Ответить
  • Лёля
30.01.17 13:30

бурундук, стесняюсь спросить у ВАС в чём тогда виноват бухгалтер? Если упираются хозяйва? И таких много на сегодняшний день.Почему должен платить за это человек который является не в доле бизнеса с директором, а таким же наемным работником как и остальные. Почему для него такие штрафы?(Штраф на посадових осіб від 500 до 1000 нмдг*(від 8500 до 17000 грн.). Или что как выше было написано гл.бух зарабатывает по 50 тыс.? Выход какой? Или уходить с предприятия или драться с директором?

Ответить
  • бурундук
30.01.17 14:37

Лёля, виноваты ВСЕ-кто хотел европы и кружевных трусов, кто хотел свободы ( типа и так жили свободно, кто мешал ), кто носил пирожки, кто приносил пенсии в коробки " на чай", кто ел печеньки.....Кто молчал или просто возмущался и НИЧЕГО не сделал, чтобы те, кто как малые дети, не понимали что творят, вели страну к краю пропасти.....виноваты ВСЕ и получаем что заслужили ( и я в том же числе)

Ответить
  • 111
31.01.17 13:26

бурундук, когда же у нас люди почувствуют себя людьми с правами и с желаниями? Или все и так хорошо?

Ответить
  • Хмель
30.01.17 18:39

бурундук, не вина это всех, перечисленных Вами, людей, а беда... Беда, что у власти снова сволочи... беда, что страна на краю пропасти... беда, что многие, подобно Вам этого не понимают...

Ответить
  • бурундук
31.01.17 16:23

Хмель, это вы не мне говорите, а партэотам с факелами и языком вместо мозга, Вятровичам и любителям обосрать прошлое

Ответить
  • Лариса
30.01.17 13:17

Они что думают, что если у них под матрацом миллионы гривень и валюты согласно е- деклараций, так и простых предпринимателей и малых предприятий имеются такие же суммы под матрацами? Их заблуждение дорого будет стоить украинцам , не имеющим возможности платить даже штраф в 32 тысячи грн.

Ответить
  • бурундук
30.01.17 14:39

Лариса, это НИКОГО из них не волнует. Я больше чем уверена, они считают нас всех неудачниками и дурочками, которые дают им власть, деньги и свободу жить в стране, которую они лепят под себя...

Ответить
  • Ева
30.01.17 13:20

Странно только, почему все это проглатывают и максимум, что делают - это возмущаются в комментариях. Люди, это же надо как-то останавливать! Комуналка заоблачная, штрафы такие, что реально страшно работать! Какая цель, содрать с людей 10 шкур, угробить тех работодателей, которые дают работу, а потом выкинуть как использованный ...........

Ответить
  • бурундук
30.01.17 14:40

Ева, вам наверное,хочеться стать росийским агентом и сепаром, раз вам все происходящее не нравиться. Путин лично Вам платит и лично пишет вам разнорядки.

Ответить
  • Лёля
30.01.17 13:34

Думаю всем бухгалтерам пора уже получать дополнительный отпуск с такими навантаженнями. : https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/747

Ответить
  • Наталя
30.01.17 13:35

якісь нереальні цифри штрафів.. людина яка продає на базарі і має людину на заміну де має взяти 320 тис??? корупція і далі буде процвітати ((

Ответить
  • Лёля
30.01.17 13:37

И ещё выслуга лет БУХГАЛТЕРАМ! : https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/956

Ответить
  • Ольга1989
30.01.17 13:39

Наразі стільки усього наприймали, встигай лише вивчати. А працювати коли? А головне, як? Таки держава про нас "дбає".

Ответить
  • Оптмист
30.01.17 14:29

Ева, Вы,только это поняли? Как Вы предлагаете все остановить, если они сделали армию, нац.гвардию, милиция (она была), полицию, с заоблачными з/пл. Перестреляют всех мгновенно.

Ответить
  • Лёля
30.01.17 14:47

Очень всё это уныло смотрится.....И как понимаю выхода совсем нет.....Сейчас очень захотелось оказаться на месте того мужика( в аэропорту Борисполь) с Западной України,который улетал на ПМЖ в Америку. Вот они патрийоты,вот им и Еуропа.

Ответить
  • Ольга
30.01.17 15:07

Читаю комментарии и недоумеваю, многие бухгалтера так прям ненавидят своего работодателя, зачем вы к нему на работу на таких условиях шли? если директора катаются как сыр в масле, трудоустраивать и платить официальную зар.плату не хотят, это еще ладно, а если предприятие реально еле выживает где взять ресурсы чтобы всем платить в "белую"? Ладно, допустим, все испугались и начали платить все как положено, подняли цены на продукцию, услуги, наценки на импортные товары, не на нас ли все это "покращення" отразится? Новый скачок инфляции и обнищание народа. И этой "поднятой" минимальной зар.платой расплатимся разве, что за пару буханок хлеба

Ответить
  • Inna
30.01.17 16:49

Ольга, я, например, пришла к "нормальному" директору, но потом появился "чудо" учредитель. Зарплата "+черная" ночные не оплачивают, выходных нет, штрафы -неимоверные... Вытерпеть смогла только год, уволилась, нашла другую фирму, прекрасные руководители и т.д. А люди на старой фирме продолжают работать, кто из-за безвыходной ситуации, кто-то временно, кто-то подваровывает. Просто я к тому, что у людей разные ситуации бывают, не каждый может развернуться и уйти в никуда....

Ответить
  • ФЛВ
30.01.17 15:15

Всі аж злякались. Питання продсте .ВСІ особові справи містять персональні дані , які захищені ЗАКОНОМ Про захист персональних даних. Доступ до ніх ТІЛЬКИ за ПИСЬМОВОЮ згодою Фізичної особи - власника персональних даних. А її ніхто не дасть. Як це співвідноситься з допуском чи недапуском до дій преревіряючого. ВІДДІЛ КАДРІВ - для перевірки УЖЕ закритий А якщо хтось десь на території або в цеху знаходиться - погано працює служба охорони.

Ответить
  • Катя
30.01.17 15:35

Это получается, что надо знать всё,а всё знать не возможно. И оштрафуют при любом раскладе. Всегда найдут к чему придраться. Всё сделано на уничтожение и бизнеса, и рабочих мест.Так государство заботится о людях, что все лишились банальной соц.льготы.,а там и работы не будет.Кто захочет брать на себя такую ответственность?Проще застрелиться...

Ответить
  • Лариса
30.01.17 21:30

Називається "спрощена система оподаткування" тільки де простота я не бачу. Система була створена для того, щоб підприємець міг сам без чієїсь допомоги сплачувати податки, декларувати доходи... А тепер підприємцю потрібно мати цілий штат: кадровик, бухгалтер, економіст. Хіба знає звичайна людина, не бух. і не кадровик як виглядає штатний розпис, тарифна сітка і всяка інша мура??? Я не розумію де "простота". Ща дуже дратує, що ВОНИ за три місяці на розробили порядок перевірки Е-декларацій, зато як перевіряти малий бізнес-аж бігом, не встигли ми ще звикнути до 3200,00, а порядок перевірки вже готовий. Слів нехватає,,,

Ответить
  • Ольга1989
31.01.17 10:49

Лариса, а кого з них це цікавить? Мінзарплату підняли, бюджет увесь дирявий, потрібно ці дірки латати. От і лататимуть за рахунок малого та середнього бізнесу. А ФОП чи бухгалтер, який працює на ФОП, має знати усе, не лише свою роботу, а й кадровика, економіста, тобто працювати за себе і того хлопця. З огляду на нинішню ситуацію, держава змушує ФОПівців діяти за принципом:" Не можеш оплатити мінімалку працівнику, звільняй його та виконуй його обов'язки сам!"

Ответить
  • Лидия
31.01.17 00:18

ЖАХ*******

Ответить
  • Ольга1989
31.01.17 10:41

Все було б дуже смішно, якби не було так страшно. А якщо ситуація така. До прикладу. ФОП зареєстрований за місцем прописки (житловий будинок), а офіс знаходиться в іншому районі. Я так розумію, приходитимуть за місцем реєстрації. І що вони там побачать? Недопуск і штраф? Дуже вигідно державі.

Ответить
  • Оптимист
31.01.17 11:44

бурундук, а ВАМ судя по всему нравится все происходящее.

Ответить
  • Ирина
01.02.17 11:04

Оптимист, у бурундука просто черный сарказм, потому что приходится расплачиваться всем.

Ответить
  • бурундук
31.01.17 16:24

Оптимист, происходящие=закономерность......меня никто не спрашивал что мне нравиться

Ответить
  • Лёля
31.01.17 15:51

Уже есть списки плановых проверок Держпраці по Киевской обл.на 2017г. : http://kiev.dsp.gov.ua/wp-content/uploads/2016/12/2017-ZVEDENYJ-Alisi.pdf

Ответить
  • СВЕТЛАНА
31.01.17 17:07

ЗА УГОЛОВНОЕ ПРЕСТУПЛЕНИЕ ВЫКУП МЕНЬШЕ СТОИТ

Ответить
  • Мая
31.01.17 19:11

Они готовятся отменить упрощенку вообще! Молятся на МВФ им лижбы получить очередной транш, чтобы было что деребанить! Им плевать на нас украинцев! Легче пополнить бюджет штрафами, выпустить какие - то бумажки, чтобы получить легкий и быстрый доход ( акцизные марки) и т.д. и т.п. чем действительно дать развиваться бизнесу, чтобы тот создавал рабочие места, кормил себя, работников и за счет налогов их же этих .... !

Ответить
  • Kharkiv
01.02.17 11:06

Там ошибочка в начале текста, за простой недопуск не 30 МЗП, а 3 МЗП, что означает 9600, а не 96000 :)

Ответить
  • Ирина
01.02.17 19:03

Мая.Согласна на 100%

Ответить
  • Мария
02.02.17 12:07

Я вот только не поняла: недопуск к проверке - 9600 штраф, например неправильное начисление индексации - 32 000. Это как получается, дешевле недопустить проверяющих к проверке чем платить штрафы?

Ответить
  • Оля
02.02.17 13:03

Ну так не пустишь сегодня, они выпишут штраф и придут завтра и т.д.

Ответить
  • Оля
02.02.17 13:04

Оля, если вы ФОП и узнали, что будет проверка и у вас есть к чему придраться, то проще закрыться.

Ответить
  • юю
02.02.17 15:18

Люди может создадим тему по проверкам гоструда,а то у меня по плану проверка ,а я не знаю с чего начинать...

Ответить
  • Таня
18.02.17 16:13

юю, проведите изначально свой внутренний кадровый\бух аудит. я работаю с таблицей: перечислены все обязательные документы, нормативку, приказы\тр.книги и т.д. Далее проверяю каждый пункт: есть\нет\исправить. И шаг за шагом исправляю, восстанавливаю. Аудит от 3 дней до 2 недель (зависит от предприятия и запущенности). Восстановление - от месяца до ... - пока все пункты не будут выполнены, тоже зависит от количества сотрудников на ФОПе или Юр.лице

Ответить
  • Citizen
02.02.17 16:35

Можно посмотреть что они хорошего сделали за последнее время:-подняли цены на газ ,свет ,воду -ввели налог на недвижимость -подняли плату за землю-подняли минималку (но не для того что бы люди получали больше) ,просто все будут платить больше налогов -если выживут,но это ни кого не интересует Можно еще продолжить список благородных дел НО где все эти деньги

Ответить
  • Наталья
05.02.17 16:19

Перечислены суммы штрафов и описание нарушений, все завязано на проверках. А о них предупреждают, или приходят в любое время? И если я не хочу общаться с человеком, если я вижу, что он намекает, требует, или вообще не похож на уполномоченного сотрудника, и ухожу от разговора - это уже недопуск к проверке? Какие должны быть документы, свидетельствующие подлинность проверки??

Ответить
  • Надежда
09.02.17 12:54

Добрий день, потрібна допомога. Я працюю 10 років на приватному підприємстві, приймають всіх працівників на не повний робочий день, а фактично впацюємо повний і навіть більше, до тепер платили як за повний, а тепер при мінімальній зарплаті в 3200, стали платити за не повний робочий день, не подобаеться звільняйтесь, а в селі іншоїї роботи немає, як з цим боротись??

Ответить
  • Кукленко Володимир
16.03.17 09:11

Надежда, пишете коллективную жалобу на работодателя, роботодателю с этого фантастическая сумма штрафов и он скорее прекратит работу, работники в ходе судебного процесса могут, что-то получить, а могут и нет, но работы потом в селе точно не будет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям