Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.09.17
27884 51 Печатать

ДФСУ про роботу системи моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків

ДФСУ листом від 06.09.2017 №2723/99-99-07-05-01-18 "Про систему моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків" довела до платників податків наступне:

Моніторинг здійснюється ДФС на підставі аналізу даних звітних показників платника податку, наявної податкової інформації, а також інформації, поданої платником за формою згідно із додатком до Критеріїв, якщо таку інформацію враховано Комісією ДФС України.

Платник податку, який отримав квитанцію про зупинення ПН/РК в Реєстрі, має право подати на розгляд Комісії ДФС інформацію за встановленою формою щодо:

  • видів економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);
  • кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку;
  • кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010) (далі-ДКПП), що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.

Така інформація згідно п. 4 Критеріїв подається виключно в електронному вигляді у вигляді Таблиці даних платника податку, яка є додатком до Критеріїв (далі – Таблиця). Таблиці платника, подані з порушенням цієї вимоги не приймаються до розгляду та врахування в роботі (Лист № 17830).

Подання Таблиці для платника податку є можливістю упередження зупинення реєстрації ПН/РК за ідентичними операціями. При правильному заповненні платником Таблиці і прийнятті Комісією ДФС в подальшому реєстрація податкових накладних з зазначеними кодами згідно УКТ ЗЕД/ДКПП не зупинятиметься.

Заповнення граф Таблиці даних платника податків здійснюється наступним чином:

у графі 2 – вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);

у графі 3 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010) (далі – ДКПП), що на постійній основі придбаваються (отримуються) платником податку;

у графі 4 – коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП, що на постійній основі постачаються (виготовляються) платником податку.

При подані Таблиці відповідно до виду економічної діяльності зазначення кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД/послуг згідно з Державним класифікатором продукції послуг (ДК 016-2010), що постачаються (виготовляються) платником податку є обовязковим, на відміну від зазначення кодів товарів/послуг, що придбаваються (отримуються) таким платником для їх виготовлення.

Звертаємо увагу, що одночасне заповнення граф 3 і 4 в одному рядку Таблиці не допускається.

Код товарів згідно з УКТ ЗЕД/кодів послуг згідно з ДКПП  - зазначаються цифри ідентичні цифрам УКТ ЗЕД/ДКПП вказаним в податковій накладній яка заблокована.

У Таблиці зазначаються тільки ті коди УКТ ЗЕД/ДКПП і ті коди КВЕД, які дійсно відповідають діяльності платника, по якому зупинена податкова накладна та платником отримана квитанція про зупинення її реєстрації в ЄРПН.

Отримання попередньої оплати за товари, постачання яких ще не відбулося, не позбавляє платника податку права навести у Таблиці інформацію щодо товарів відносно яких вона отримана.

При отриманні квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН платник податку має право подати на розгляд комісії ДФС України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації письмові пояснення та/або копії документів, зазначені у пп. «в» пп. 201.16.1 ПКУ. Таке право зберігається за платником протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов'язання, відображеного у податковій накладній, реєстрацію якої зупинено.

Наказом № 567 затверджено вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН.

Переліки таких документів для критеріїв, визначених п.6.1 та 6.2 є ідентичними, але надавати потрібно лише ті документи, які підтверджують реальність саме тієї операції, яка зазначена в податковій накладній, що зупинена.

Вичерпний перелік документів (всі направлені платником податків документи повинні бути завірені належним чином),достатніх для прийняття рішення про реєстрацію:

- договори, у тому числі зовнішньоекономічні контракти, з додатками, листування з контрагентами;

- договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлені повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для провадження господарської операції;

- первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання й транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передавання товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки, накладні;

- розрахункові документи, банківські виписки з особових рахунків;

- документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачена договором та/або законодавством.

Пояснення подається у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601.

Всі поля Повідомлення є обов’язковими до заповнення.

Табличну частину Повідомлення необхідно заповнювати відповідно до табличної частини податкової накладної/розрахунку коригування (з відповідними знаками).

Надсилається Повідомлення виключно в електронному вигляді засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб. При цьому повідомлення формується по кожній окремо податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено в Реєстрі.

До Повідомлення по кожній податковій накладній в обов’язковому порядку додаються у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360101 у форматі PDF копії всіх первинних документів, зазначених у Вичерпному переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН за конкретним критерієм

При формуванні пакету документів – додатків до Повідомлення форми J(F)1360101 варто враховувати, що розмір кожного додатку не повинен перевищувати 2 мб.

Письмові пояснення та копії документів, зазначені у Вичерпному переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, платник податку повинен подавати до ДФС в електронному вигляді засобами електронного зв’язку.

Сформувати та направити Повідомлення з додатками можна:

- через особистий кабінет електронного сервісу "Електронний кабінет платника" (режим "Ведення звітності"), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua

- через офіційний веб-портал ДФС України за допомогою безкоштовного програмного забезпечення ДФС та будь-якого програмного забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту) – за вибором платника самостійно на власний розсуд.

Перша квитанція, яку отримає платник після відправлення Повідомлення та додатку, підтверджує передачу платником документа в електронному вигляді, у другій квитанції визначається статус документу (Прийнято/Не прийнято).

У разі зупинення розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань Повідомлення подається платником податків – продавцем, що зазначений в розрахунку коригування та податковій накладній, яка коригується.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
07.09.17 07:52

Суки брехливые

Ответить
  • Вот ради чего мучаемся
07.09.17 08:25

http://www.expres.ua/news/2017/09/06/260921-kompaniyi-sponsora-lyashka-vykryly-bagatomilyonnyh-mahinaciyah

Ответить
  • natella
07.09.17 09:50

Ну прям ХУЦПА наглейшая! Останавливают регистрацию накладных с одним и тем же кведом и одному и тому же контрагенту!

Ответить
  • Андрій
07.09.17 10:13

Цікаво, а листування з контрагентом, яким документом оформити? Чи може у вигляді книги? наприклад, роман - "Листування з контрагентом"

Ответить
  • Машуня
07.09.17 11:09

Андрій, з приводу листування з контрагентом - це взагалі хохма. Ми в 2016 розмитнювали товар дуже непросто, нам намаглися втюхати митну вартість в два рази більшу від контрактної. Щоб цього не сталося нам довелося вимотати всі нерви постачальнику з Латвії проханнями підписувати нам кучу дебільнуватих листів і довідок. Крім того, митниця вимагала саме листування с контрагентом. Там була фраза (копіюю): "... Mozet nado davat im vzyatku. Ya slishal u vas tak mozno..." Цю фразу я, звичайно, не включила ))). Результат двотижневої боротьби за реальну ціну товару: експертний висновок за 500 грн. по безналу і 300 баксів - налом.

Ответить
  • Володимирівна
07.09.17 10:32

а якщо нема листування, то податкову не розблокують?

Ответить
  • Виктория
07.09.17 10:50

все правила заполнения соблюдаю - а таблицы заворачивают..просто пишут "Таблиця не зарахована"!!! просто ужас какой-то ,может кто-то подскажет в чем может быть дело? один бухгалтер посоветовал сначало заполнить р.4 (постачання) а потом второй строкой р.3 (придбання), но это ведь какой-то бред!! как может влиять очередность заполнения колонок на принятие??

Ответить
  • Марі
07.09.17 14:03

Виктория,У кого не приймають таблицю. Ви паралельно з нею листа з характеристикою підприємства надсилаєте? Наша ДФС ще з 14.07 почала надавати консультації, що таблицю треба подавати тільки з супровідним листом, який надсилати через листування.

Ответить
  • Татьяна
07.09.17 13:14

Виктория, та же ситуация.Я была на заседании рабочей группы в налоговой. Они высказывают предположение (!!!!!), что это недоработка программы, т.к. при заполнении таблицы нельзя не проставить нуль в числовом поле, автоматически ставится прочерк. А программа прочерк воспринимает как ЧТО-ТО

Ответить
  • Елена
07.09.17 11:21

Виктория, у меня также не принимают таблицу, и тоже самое пишут в причине, три раза уже подавала, дней 10 висит, потом приходит такой же как у Вас ответ. В налоговой местной сказали что раньше, еще в начале июля таблицы принимали, а начиная с конца июля по сейчас отказывают почему то всем, в местной налоговой не знают с чем это связано, говорят что Киев им не докладывает...пробуйте подать еще...

Ответить
  • Гостья
07.09.17 11:16

Виктория, я тоже отправляла таблицу уже более 10 раз за два месяца и все время не принята. Что с этим делать - не знаю. Просто ужас какой-то. Хотя бы объясняли в квитанции почему не принята.

Ответить
  • Олександр
12.09.17 15:50

Гостья, спробуйте подати таблицю + повідомлення з додатками на податкову яка заблокована того ж дня.

Ответить
  • ВИКА
07.09.17 11:05

Виктория, я столкнулась с той же проблемой. Ломаю голову над Таблицей. Думаю дело не в очередности, я уже пробовала.

Ответить
  • Ксюша
07.09.17 10:59

Виктория, Вы, наверное, имели ввиду не постачання, а продаж

Ответить
  • Виктория
07.09.17 11:06

Ксюша, да, постачання-продаж

Ответить
  • Анна
07.09.17 10:56

Виктория, у меня раньше таблицы принимали, а теперь нет, суки, все так само делаю!!!

Ответить
  • ВИКА
07.09.17 11:08

Анна, как это раньше? а сейчас опять не принимают? т.е.приняли Таблицу, а налоговые все-равно блокируют? А как же: "При правильному заповненні платником Таблиці і прийнятті Комісією ДФС в подальшому реєстрація податкових накладних з зазначеними кодами згідно УКТ ЗЕД/ДКПП не зупинятиметься."

Ответить
  • Анна
07.09.17 14:08

ВИКА, если у меня появился товар с новым кодом, которого раньше не было в таблице, я снова подаю таблицу по новому коду. Налоговики вообще советую создавать каждый раз таблицу, по тому коду, который приостановили.

Ответить
  • Ирина
07.09.17 10:58

Так теперь можно заранее отправлять Додаток до кретеріїв? Что указывать в графе 3, если мы сельхозпроизводители? Семена, химию, солярку? Или заполнить только графу 4?

Ответить
  • ВИКА
07.09.17 11:03

Что за бред: " Переліки таких документів для критеріїв, визначених п.6.1 та 6.2 є ідентичними". В приказе 567 разные.

Ответить
  • Лада
07.09.17 12:08

ВИКА, у кого 194 версія Медка, то ніякі документи не приймуть, тому що відрізняються форми бланку, потрібно встановити 195 версію, Медок підправив бланки і буде Вам добре, все прийметься. Це тільки щодо бланків, якщо податкова посварилась .

Ответить
  • natella
08.09.17 10:25

Лада, у меня 196 версия и отклонили

Ответить
  • Галина
07.09.17 11:05

Упростили ведение бизнеса, блин, свергнуть вас надо, в конец обнаглели

Ответить
  • Ник
07.09.17 11:09

Не ну просто конченные дебилы - "Пояснення подається у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601", а они наверное не в курсе что с 01.09.17 нужно подавать формою J(F)1312602, или они специально пишут не привильно чтоб бухгалтера долбились и не помогли все вовремя и правильно сделать.

Ответить
  • Юля
07.09.17 12:37

Ник, так 602 нет в медке

Ответить
  • ник
07.09.17 13:37

Юля, в медке 195 версия, формувати звіти за вересень, якщо за серпень є 601, але вона не приймається, в мене так було 01.09.2017

Ответить
  • 777777
07.09.17 11:19

Ой, как мы все тут громко высказываемся! А что, вчера слабо это было сказать прямо в лицо, как говорится глаза в глаза, нашим многоуважаемым Н.Южаниной и послушать ее ответ, М.Курячему, который говорит нам что все мы правильно говорим и нас понимает, а на заседении комитета уже высказывается, что поступления же в бюджет увеличились на 40%, г-у Антонищуку с БПП и еще не знаю ФИО. Только О.Продан поддерживала нас полностью за отмену блокировки.

Ответить
  • ГБ(Главбух)
08.09.17 11:02

777777, Не слабо!!!! А толку если в Раде сидят долбодятлы которые только и думают где бы да у кого бы еще сп-ть денег или бизнес отжать. Народ выбирал их за печеньки - а мы отдуваемся. Для справки: я голосовала на выборах против всех (голосовать было не за кого)

Ответить
  • Кузя
07.09.17 13:59

Как раз Продан и отчитывается что, мол, как все прекрасно работает у них. Лицемеры.

Ответить
  • Виктория
07.09.17 11:30

Подскажите ,пожалуйста, как по траспортным услугам оформить таблицу? код услуги 46.41 на выходе, а на входе что ставить??

Ответить
  • Елена
07.09.17 11:41

Виктория, проверьте, точно автоуслуги это 49.41!!! может поэтому не принимается

Ответить
  • Елена
07.09.17 11:37

Виктория, точнее 49.41 у меня, не обратила внимание

Ответить
  • Виктория
07.09.17 11:39

Елена, ой, да, у меня тоже 49.41

Ответить
  • Елена
07.09.17 11:35

Виктория, у меня тоже транспортные услуги, в местной налоговой говорят что я правильно заполняю, но не принимают... на вход ничего не ставлю, на выход 46.41 и КВЭД 46.41...тоже сомнения...три раза уже отказали

Ответить
  • Старийбух
07.09.17 11:50

Якщо я правильно зрозуміла, то тепер Таблицю платника можна подавати наперед - до блокування, бо раніше вони говорили категорично -після того,як заблокують!?????? ПІдкажіть, хто як це все зрозумів!!!!! Дякую.

Ответить
  • Лада
07.09.17 12:07

Шановні колеги, у кого 194 версія Медка, то ніякі документи не приймуть, тому що відрізняються форми бланку, потрубно встановити 195 версію, Медок підправив бланки і буде Вам добре, все прийметься. Це тільки щодо бланків, якщо податкова посварилась .

Ответить
  • Наталья
07.09.17 14:02

При формуванні пакету документів – додатків до Повідомлення форми J(F)1360101. Действие этой формы до 31.08.2017!!!!!!!

Ответить
  • ник
07.09.17 14:31

Наталья, медок версия 195? формируете отчет за сентябрь?

Ответить
  • 222
07.09.17 14:17

Я давала додаток на кожний вид діяльності окремо.Наприклад КВЕД 49.41 на вхід Дизпаливо (код) на вихід-49.41 49.41.19і так слудуючий квед -другий додаток

Ответить
  • Елена
07.09.17 16:22

222, подскажите, и как, вам таблицу на услуги приняли?

Ответить
  • Анн
07.09.17 14:54

«Если до пятницы, 8 сентября, система остановки налоговых накладных не заработает должным образом, мы срочно разработаем и в следующий понедельник зарегистрируем законопроект о продлении тестового режима до конца года», - отметила Председатель Комитета Нина Южанина.

Ответить
  • лара
07.09.17 16:13

Медок уже есть 196 версия..

Ответить
  • 222
07.09.17 19:55

Елена приняли ще 01.08.

Ответить
  • 1963
08.09.17 10:28

Знаете меня возмущает ОДНО,про машины с иностранными номерами ТРИНТЯТ по всем каналам, и плачутя а про блокировку ТИШИНА,И В ДЕРЖЖАВЕ:-" ВСЕ ХОРОШО ПРЕКРАСНАЯ МАРКИЗА"!!!!!

Ответить
  • ГБ(Главбух)
08.09.17 10:55

Я таки интересуюсь: когда же это бля-во закончится? Ну сколько можно издеваться на бухгалтерами? Сдали Таблиці даних платника податку, яка є додатком до Критеріїв (далі – Таблиця) пришел ответ : Виявлені помилки: Документ не прийнято. Інформація з Таблиці даних платника податку не врахована. В местной налоговой сказали чтобы отправляли снова и снова и может быть с 25 раза примут. А эта курица Южанина только собирается продлять тестовый режим. Ну продлят, а что изменится до конца года?????????

Ответить
  • Устали
08.09.17 17:25

ГБ(Главбух), Аналогичная ситуация, в таблице видите-ли нужно указывать 4 знака кода УКТЗЕД...

Ответить
  • ГБ(Главбух)
08.09.17 10:57

Н а д о е л и!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • ГБ(Главбух)
08.09.17 11:20

А еще вопрос такой: пока зарегистрируют законопроект о продлении тестового режима, пока примут. а как быть с теми накладными которые уже притормозили? Ну почему у нас в стране все через задницу. Как быть производителям техники. В калькуляции более 180 наименований материалов и комплектации. На одну приторможенную накладную нужно предоставить документы сканы с которых составляют более 500 файлов. Сколько мы будем ждать ответа из ДФС? До конца месяца, года, века?

Ответить
  • Гамма5
11.09.17 11:35

Все это действо можно рассматривать никак иначе как прямое вмешательство в деятельность предприятия с целью вымывания оборотных средств!!!! А про остальное цирковое представление- у меня даже нет слов говорить- одни междометия остались!!!!! Еще пару блокировок налоговых со стороны наших поставщиков и мы станем.... тогда вообще бюджет ничего получать не будет!!!! А они пишут, что таких предприятий, кому блокируют налоговые супермалость и на скорость ветра это не влияет и потому отменять блокировки они не собираются!!!! И НИ ОДНОГО ПРИЦЕДЕНТА В СУДАХ ПОКА НЕТ!!!! Неужели никто не рискует судиться с властной машиной??? Если есть уже суды выигранные- дайте ссылку

Ответить
  • НВ
11.09.17 11:50

Гамма5, https://buhgalter911.com/news/news-1031522.html

Ответить
  • ок
11.09.17 16:05

Если до пятницы, 8 сентября, система остановки налоговых накладных не заработает должным образом, мы срочно разработаем и в следующий понедельник зарегистрируем законопроект о продлении тестового режима до конца года - вот это, наверное, ОНО и есть - в смысле, сегодня вообще не регят. А 15-е число то не за горами...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям