Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.02.18
13453 0 Печатать

Документы для оформления отпуска по уходу за ребенком до 6-летнего возраста

Гоструда  в письме от 11.12.2017 г. № 5605/4/4.7-ЗВ-17 указывает, что для получения отпуска по уходу за ребенком до достижения шестилетнего возраста необходимо предоставить следующие документы:

  • заявление на имя работодателя или уполномоченного лица;
  • свидетельство о рождении ребенка;
  • справку по форме № 080-1/о.

Справка по форме № 080-1/о выдается на срок от 6 месяцев - учитывая характер, течение заболевания ребенка, соответственно, по истечении срока, на который выдана справка, лицо, желающее и в дальнейшем находиться в отпуске по уходу за ребенком, должно получить новую справку на новый срок.

ТЕКСТ ПИСЬМА
 

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ

ЛИСТ

від 11.12.2017 р. № 5605/4/4.7-ЗВ-17

Про умови надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку

Департамент з питань праці Державної служби України з питань праці (далі - Держпраці) на <...> звернення <...> повідомляє.

<...>

У своєму зверненні Ви просите роз'яснити про умови надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку та про документи, які необхідно подати для оформлення такої відпустки <...>.

Пунктом 3 частини першої статті 25 Закону України "Про відпустки" від 15.11.96 р. N 504/96-ВР встановлено, що відпустка без збереження заробітної плати надається в обов'язковому порядку матері або іншим особам, зазначеним у частині третій статті 18 та частині першій статті 19 цього Закону, в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, а в разі якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), - не більш як до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку, а якщо дитині встановлено категорію "дитина-інвалід підгрупи А" - до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку.

Для отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення шестирічного віку необхідно подати такі документи:

• заяву на ім'я роботодавця чи уповноваженої особи;

• довідку за формою N 080-1/о;

• свідоцтво про народження дитини.

Довідка за формою N 080-1/о видається на строк від 6 місяців - з огляду на характер, перебіг захворювання дитини, відповідно, після закінчення строку, на який видана довідка, особа, яка бажає і надалі перебувати у відпустці для догляду за дитиною, повинна отримати нову довідку на новий строк.

Вказана довідка може бути видана дитячими поліклініками, центрами первинної медико-санітарної допомоги, будинками дитини, закладами охорони здоров'я, що надають амбулаторно-поліклінічну допомогу, у складі яких є дитячі відділення, де обліковується дитина.

З врахуванням вищезазначеного, відпустка для догляду за дитиною до досягнення дитиною шестирічного віку надається за заявою матері в обов'язковому порядку при умові подання необхідних документів.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям