Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.04.19
27016 13 Печатать

НБУ змінить форми платіжного доручення та іншіх документів

У зв'язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN Нацбанк оновить вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів.

Так з 1 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит "Код банку".

Це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів та привести нормативні акти Нацбанку у відповідність до вимог міжнародних стандартів у банківській сфері.

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Відповідні зміни містить проект постанови Правління НБУ "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті" (далі – Проект), що пропонується для громадського обговорення.

Нагадаємо, що для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

Загалом запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Аналіз регуляторного впливу цього Проекту.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 17 травня 2019 року на поштову та електронні адреси Нацбанку.

Поштова адреса: Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку, вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

Електронна адреса: 22SPRA@U0H0, nbu@bank.gov.ua

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • СержК
18.04.19 09:59

заIBANят они нас все потихоньку...

Ответить
  • Любовь
18.04.19 12:15

СержК,УЖЕ....

Ответить
  • СержК
18.04.19 11:15

я таки понимаю, что это переход к международной системе, но как пережить все перемены одновременно?)))

Ответить
  • Лара
18.04.19 10:47

"Реформи". А сколько бабосиков спишут под это "покращення"

Ответить
  • Любов
18.04.19 11:02

29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку. А може всі сто? Приходять рахунки з 6 шріфтом  і ти сидиш кліпаєш  з 14 цифровими символами. і що буде з 29 ? Поліпшення!!!!!!

Ответить
  • Иллюзорная реальность
18.04.19 12:38

Т.е. они просто убирают МФО ...

Ответить
  • Молоток
18.04.19 13:13

це ж поки набереш новий номер рахунку, перевіриш..... тут 14 цифр увести то перевіряєш за собою декілька раз, щоб не помилитися.... Для міжнародних платежів - так - треба IBAN, бо іноземці не хочуть багато реквізитів уводити, їм зручно увести один IBAN, іноземці просять IBAN, не хочуть інвойси і номером валютного рахунку, а для нашого внутрішнього користування для чого кілометровий номер рахунку

Ответить
  • Василь
18.04.19 15:28

Молоток,"іноземці не хочуть багато реквізитів уводити, їм зручно увести один IBAN". От я хоч і не іноземець, а теж не хочу. Один раз скопіював  номер рахунку у програму і все. У чому зрада?

Ответить
  • Молоток
19.04.19 13:09

Василь, ну да... багато і копіюємо, якщо копіювати - то ще куди не йшло, а якщо вручну набирати - то трохи незручно якось.....

Ответить
  • Ника
19.04.19 14:35

А если каждый день новые контрагенты?

Ответить
  • *
19.04.19 17:28

с мфо удобнее. есть банковский контроль мфо-счет, и при ошибке платеж просто не уйдет. а потом будет: ошибся цифрой, и кому-то подарил.

Ответить
  • Мікс
20.04.19 10:35

*, при введені айбен-рахунку система думаю також буде виконувати цю перевірку, так як у нових айбен-рахунках закладений мфо та № рахунку, а також буде визачатися назва банку-одержувача. Тому це не питання, просто він буде дуже довгий і між мфо і № рахунку у айбен-номері буде море нулів.... дорахуйся.... От у ПриватБанку зручно: вводиш код ЄДРПОУ і викидає віс рахунки у всіх банках по контрагенту

Ответить
  • ЯЯЯ
24.04.19 11:46

Мікс, викидать то воно викидає, але багато з них не вірні, це перевірено на своєму досвіді, а що до бюджетних рахунків, так  це взагалі жах, тільки ЄСВ рахунків 15.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям