Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.05.19
4296 1 Печатать

Проведення податківцями контрольної закупівлі

На питання платника податків:

  • чи мають право посадові особи контролюючих органів проводити контрольні розрахункові операції під час проведення фактичної перевірки, а не тільки до її початку, як це передбачено ПКУ?
  • чи повинні посадові особи ДФС при проведенні фактичної перевірки та контрольної розрахункової операції здійснювати готівковий або безготівковий розрахунок за товар?

листом від 16.05.2019 р. N 2208/6/99-99-14-05-01-15/ІПК фіскали відповіли наступне: 

Відповідно до пп. 20.1.11 ПКУ контролюючі органи мають право проводити контрольні розрахункові операції до початку перевірки платника податків щодо дотримання ним порядку проведення готівкових розрахунків та застосування РРО.

Слід зауважити, що зазначена норма не встановлює заборону контролюючим органам проводити контрольні розрахункові операції в інший час (не в межах терміну проведення перевірки), а тому проведення контрольних розрахункових операцій під час проведення фактичної перевірки не є порушенням вимог ПКУ.

Посадові особи контролюючих органів під час проведення фактичної перевірки та здійснення контрольної розрахункової операції повинні здійснювати розрахунок за придбані товари (послуги) у готівковій або безготівковій (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) формі.

При цьому товари, отримані службовими (посадовими) особами контролюючих органів під час проведення контрольної розрахункової операції, підлягають поверненню платнику податків у непошкодженому вигляді, а у разі неможливості повернення такого товару відшкодування витрат здійснюється відповідно до законодавства з питань захисту прав споживачів (пп. 20.1.11 ПКУ).

  

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
28.05.19 10:26

А який сенс в цьому: 1. Покажи, як ти вмієш це робити? Вони не мають права перевіряти вміння та знання, вони тільки можуть перевіряти зафіксований факт порушення; 2. Кошмарити бізнес. Як вже навчились проводити акцію: "Охрана отмена". Коли закуповують велику кількість товару, а платити відмовляються. І так на кількох РРО. Робота магазину заблокована.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям