Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.07.19
5115 9 Печатать

Законопроект змін до Закону про РРО

Мінфін повідомляє про оприлюднення доопрацьованого, з урахуванням наданих зауважень Державною регуляторною службою України, проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (далі – Законопроект) для отримання зауважень та пропозицій.

Законопроектом пропонується:

- запровадити механізм стимулювання споживача до отримання від продавця розрахункового документа за реалізований товар (послугу) та перевірки наявності його  електронної копії на порталі перевірки розрахункових операцій;

- подання споживачем в електронному вигляді скарги у разі порушення порядку проведення розрахункових операцій через персональний електронний кабінет на порталі перевірки розрахункових операцій;

- отримання скаржником в якості відшкодування вартості придбаного товару (послуги) частини суми штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до суб’єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахункових операцій (такі суми коштів не включатимуться до розрахунку оподатковуваного доходу платника
податків).

Метою законопроекту є сприяння детінізації обігу готівкових коштів, руйнуванню окремих схем ухилення від сплати податків, зменшенню корупційних ризиків при  адмініструванні податків та зборів.

Зауваження та пропозиції стосовно законопроекту у письмовій та електронній формі надавати протягом місяця з дня його оприлюднення за адресами:

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008

е-mail: visoven@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг»

Додаток 1
Додаток 2
Додаток 3

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Андрей
09.07.19 09:11

а защита от мошенников и фейковых жалоб есть? если чека нет, как доказать что сделка вообще была? и как отбиться от жалоб просто желающих заработать разводил? фотошопом пользоваться многие умеют

Ответить
  • Анна
09.07.19 09:42

пятикратку все таки хоть как-то , но пытаются вернуть))) это будет кошмар,- предприятия задолбают проверками из-за того, что кто то не забрал свой чек, потерял его и тд.....((( легче никак не станет....

Ответить
  • Николай
09.07.19 11:14

ИМХО самый лучший вариант у грузин был. Они по номерам официально зарегестрированных чеков как в лотерею призы разыгрывали. И все покупатели внезапно стали придирчиво требовать чеки. :)

Ответить
  • *
09.07.19 11:46

эти ***** только и думают, как усложнить. Ожидалось, что электронные кошельки признают безналом, а они вместо решения наболевших вопросов дают в руки схему мошенникам под видом покупателей. и выдумывать ничего не надо. У нас нет РРО, и с населением мы не работаем. Но мне, как потребителю, нафиг не впало ломать голову и разбираться в каких-то электронных кабинетах, в отличие от желающих на этом заработать. 

Ответить
  • Теодор
09.07.19 12:21

главное, что администрацию президента в офис переименовали за 11,46 миллиона долларов, всё остальное здобудем позднее!

Ответить
  • Елена
09.07.19 14:30

отримання скаржником в якості відшкодування вартості придбаного товару (послуги) частини суми штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до суб’єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахункових операцій (такі суми коштів не включатимуться до розрахунку оподатковуваного доходу платника
податків).Если я хоть раз или два продам некачественный товар - покупатель от меня уйдет. Меры эти больше для кого? И с какой целью так давить?

Ответить
  • Гость
10.07.19 12:19

Як з таким мисленням ці реформатори ще там сидять. Їм просто не дано проаналізувати суть проблеми і знайти оптимальний варіант який влаштував би і бізнес і державу. От в них в голові тільки як надавити, оштрафувати, і т. д. А як зробити щоб було взаємовигідно і спростити облік  то розуму не хватає.

Ответить
  • Яна
10.07.19 17:44

"Верховна рада - Президент" - гра в мяч на полі. Один скасовує, другі вводять нове.

Ответить
  • Валентина
25.07.19 13:34

Ума хватает только на штрафы,что бы дать консультацию на конкретный вопрос  тут слабо позорники

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям