Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.10.19
3073 8 Печатать

Президент підписав Закон щодо захисту бізнесу від неправомірних дій дозвільних органів

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів». Закон спрямований на посилення адміністративної відповідальності посадових осіб дозвільних органів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру шляхом внесення змін до статей 166-10 та 255 КУпАП, в частині їх узгодження із положеннями Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про адміністративні послуги».

Законом передбачено:

- конкретизацію складу окремих адміністративних правопорушень з огляду на зміни в діючому законодавстві;

- встановлення нових складів адміністративних правопорушень у зазначеній сфері, що випливають із законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру, та розширення у такий спосіб підстав для притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб дозвільних органів;

- визначення повноважень адміністраторів центрів надання адміністративних послуг щодо фіксації адміністративних правопорушень, які визначені статтею 166-10 КУпАП, відповідно до завдань адміністратора, що передбачені п. 8 частини 4 статті 13 Закону України «Про адміністративні послуги».

Закон сприятиме:

1) скороченню випадків незаконних та/або безпідставних відмов у видачі (переоформленні, анулюванні) документів дозвільного характеру чи реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства;

2) створенню для суб’єктів господарювання нових правових механізмів впливу на посадових осіб дозвільних органів у разі порушення ними вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру;

3) підвищенню рівня дисциплінованості посадових осіб дозвільних органів при здійсненні ними своїх повноважень з огляду на ризик бути притягнутим до адміністративної відповідальності;

4) розширенню можливості адміністраторів дієво та оперативно реагувати на вчинення дозвільними органами порушень вимог законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності;

5) забезпеченню збалансовані та прозорі взаємовідносин між дозвільними органами та суб’єктами господарювання;

6) посиленню громадського контролю за діяльністю посадових осіб дозвільних органів при здійсненні ними своїх повноважень та пришвидшенню строків розгляду скарг суб’єктів господарювання не незаконні дії таких посадових осіб.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
17.10.19 05:02

Драконовские ПРАВОМИРНЫЕ це ХАРАСЁ?
Государство именно правомерно уничтожает и грабит Страну. Всё равно что завхоз присвоил себе всё то, за чем обязан был присматривать.

Ответить
  • Ігор
17.10.19 09:20

Ну що ж, більше захисту це чудово.
В країні залишиться тільки один (не реформований з величезним штатом) монополіст на здирництво, свавілля та корупцію - фіскальня.

Ответить
  • Мария
17.10.19 09:46

Сами за собой что ли следить будут? или на наши деньги опять создадим очередную службу?

Ответить
  • Ірина
17.10.19 10:20

Я вибачаюсь що не по темі ,чи прийнялись у когось звіти по декларації акцизного податку

Ответить
  • Тетяна
17.10.19 12:59

Ірина, перевірте свій КОАТУУ. ПО даним ДПІ (або 20-ОПП) КОАТУУ може бути іншим - це підстава - звіт не "лагяає" по вашій картці. 

Ответить
  • Татиана
17.10.19 21:02

Тетяна, підкажіть, будь ласка, де цей код КОАТУУ перевірити?
 В  ЕК ?  в  якому розділі???

Ответить
  • Тиса
17.10.19 10:23

Вони самі собі хвіст відрубають?

Ответить
  • Алина
17.10.19 13:41

всем оставаться спокойными, мы под защитой

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям