Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.01.21
14794 14 Печатать

Триває прийом звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік за новою формою № 10-ПОІ

Фонд соціального захисту інвалідів інформує:

З січня 2021 року територіальними відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів розпочався прийом звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік за новою формою № 10-ПОІ, яка затверджена наказом Мінсоцполітики № 591 від 27.08.2020 р. „Про затвердження форми звітності № 10-ПОІ (річна) „Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю”  (далі – Звіт) та Інструкції щодо її заповнення” (далі – Наказ № 591).

Порядок подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування (далі – Порядок), затверджений постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70 «Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" та "Про зайнятість населення"».

Форму звітності № 10-ПОІ (річна) роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом), відділенню Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням до 1 березня року, наступного за звітним. Датою надходження Звіту вважається дата подання роботодавцем Звіту до відділення Фонду, а у разі надсилання його поштою - дата на поштовому штемпелі.

Подання Звіту в електронному вигляді чинним законодавством не передбачено.

Роботодавці, які мають відокремлені підрозділи, належать до числа роботодавців, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, чи господарських об’єднань, створених з метою координації виробничої, наукової та іншої діяльності для вирішення спільних економічних та соціальних завдань, разом зі звітом надають до відділення Фонду за своїм місцезнаходженням документи, визначені Порядком, а також перелік підприємств за формою згідно з додатком до Звіту.

Якщо роботодавець раніше подавав цей Звіт, але за 2020 рік у нього середньооблікова кількість штатних працівників зменшилася до 7 та менше осіб, необхідно повідомити про це відділення Фонду листом у довільній формі.

Важливо! У Звіті чітко і розбірливо має бути заповнено всі графи та рядки. Замість відсутніх даних проставляється прочерк. Виправлення підтверджується підписом керівника.

Радимо також звернути особливу увагу на правильності заповнення Звіту.

У разі неподання суб’єктом господарювання звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів, або не виправлення помилки у звіті у строк до п’яти робочих днів з дня отримання повідомлення Фонду – чекайте позапланову перевірку Держпраці (підстава – пункт 9 Порядку  проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70 (в редакції постанови КМУ від 05.06.2019 р. № 466)).

По материалам Фонд соціального захисту інвалідів

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тетяна
28.01.21 09:44

Цей новий звіт-жах. Я витратила пів дня, щоб його заповнити, і в мне тільки 12 чоловік штатних працівників, а в кого 50....

Ответить
  • Тетяна
28.01.21 16:04

Черкаси. Громадян з звітами не приймають. Перед кабінетом стоіть коробочка в якій можна залишити звіт і свій екземпляр з відміткою "прийнято" можна забрати наступного дня. Або пропонується залишати звіти разом з конвертом з маркою з адресою підприємства.

Ответить
  • Ирина
28.01.21 12:59

Тетяна, штрафа нет за неправильное заполнение отчета, так что можно нарисовать любіе цифри и не парится

Ответить
  • Наталья
28.01.21 15:25

Так и надо делать, зачем нужна расшифровка работников по городам и селам ??? Бред

Ответить
  • Т++
28.01.21 10:09

Сьогоді перезвонила інспектоу фонду з питянням, як краще здати звіт, на що вона поросила надіслати його поштою з повідомленням. 
Адреса :КИЇВСЬКЕ МІСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ

Україна,   м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 104,


 03150


т.+380445286817

Ответить
  • Елена
28.01.21 12:13

На днях к нам на фирму был звонок: "Вам инвалид нужен?"...  Это что уже бизнес такой появился?))) Чтоб "числился" инвалид за какое то вознаграждение, а предприятие тогда не платит сумашедший штраф за то что нет трудоустроенного инвалида по норме?)))  Такой бред, ну нет у нас вакансии чтоб мог работать инвалид и платим этот штраф, а скажите - за что?  

Ответить
  • Олена
28.01.21 17:45

Елена, как правило, эти люди только числятся за 50% от начисл. ЗП. Табельщиками, учетчиками, секретарями... Предприятиям так выгодней, да и инвалиду +...

Ответить
  • Наталья
28.01.21 12:23

На заметку Днепр и область - отчеты лучше отправлять почтой, т.к. в Фонд из-за короновируса никого не пускают, на проходной поставили коробку, в которой можно оставлять отчет, а потом после 15 апреля звонить им и узнавать регистрационный номер.

Ответить
  • светлана
28.01.21 13:24

Наталья ,подскажите адрес Днепра если можно фонда


Ответить
  • Наталия
28.01.21 16:34

светлана, вчера только узнавала: отправлять с уведомлением
 49000, м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52 Дніпропетровське відділення Фонду соціального захисту інвалідів

Ответить
  • Світлана
28.01.21 14:55

только не понятно за чем эти данные фонду ? и за чем их подавать ? кто- то в курсе ? Вот поменьше этих фондов и на их содержание тратить ,может на пенсии больше денег было ? 

Ответить
  • Елена
28.01.21 15:10

Світлана, они собирают штрафы, если у вас нет достаточного кол-ва инвалидов. 

Ответить
  • Li
29.01.21 10:59

Чисто теоретичне питання: якщо на підприємстві 6 місяців працював чоловік, що мешкає в місті, віком 25 років, потім він звільнився і на його місце прийшла жінка, що мешкає в селі, віком 55 років і відпрацюівала решту 6 місяців. Тобто у вимірі середьнооблікової кількості штатних працівників це 1 особа. В якій графі цю одиницю відобразити?)) Питання не лише теоретичне, але й подекуди риторичне

Ответить
  • Наталья
29.01.21 16:59

Li, мне на этот вопрос в Фонде ответили - считайте по количеству отработанных часов и у кого больше отработано - того и показывайте

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям