Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.21
1984 0 Печатать

Безконтактні платежі з QR-кодом – це зручно і безпечно!

Нацбанк розвиває зручні та безпечні способи безготівкових розрахунків. Саме такими є безконтактні платежі з QR-кодом.

Нагадаємо, що у лютому НБУ затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку. Тож сьогодні будь-який банк зможе інтегрувати нову опцію до власного мобільного додатка.

Ми вже маємо перший банк, що підтримує платежі з QR-кодами нового зразка. Це Альфа-Банк Україна! У НБУ вітають колег та дякують за внесок у розвиток безконтактних платежів!

Нацбанк очікує, що найближчим часом й інші банки забезпечать своїм клієнтам можливість зручних і безпечних платежів з використанням QR-кодів.

Як виглядає процес оплати з QR-кодом?

Клієнт просто сканує смартфоном QR-код, розміщений на рахунку, після чого автоматично відкривається мобільний застосунок банку для оплати. Необхідно тільки підтвердити платіж.

Якщо застосунок банку не може обробляти такий QR-код, клієнт буде переадресований на веб-сторінку з інформацією про банки, які реалізували цю опцію у своїх мобільних застосунках.

Докладніше – у відео.

По материалам Національний банк України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям