Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.05.21
2505 4 Печатать

Штрафи за недопуск екоінспектора суттєво зростуть

З метою захисту довкілля, життя та здоров’я людини, а також покращення стану довкілля, гарантування екологічної безпеки та збереження природних територій та об'єктів, що підлягають особливій охороні, народними депутатами пропонється до розгляду проєкт Закону про державний екологічний контроль (реєстр. № 3091).  

Про основні положення законопроєкту розповів Андрій Мальований, голова Державної екологічної інспекції:

► Штраф за недопуск інспектора до перевірок становитиме 1,8 мільйона гривень для найбільших підприємств-забруднювачів та 600 тисяч гривень для підприємств з незначним ступенем ризику для довкілля. Наразі цей штраф становить 760 гривень.

► Зарплата інспекторів буде підвищена і стартуватиме від 13 134 грн (зараз – від 5 500 грн). Це дозволить залучати в ДЕІ більш кваліфікованих спеціалістів.

► Скасовується судовий збір для інспекції у справах стягнення збитків, щоб забезпечити їх відшкодування державі.

► Проведення заходів екологічного контролю дозволяється у неробочий час, якщо підприємство працює в ці години. Буде усунена поширена ситуація, коли підприємство «димить» тільки у вихідні дні і перевірки ДЕІ не дають ніяких результатів.

► Інспектор отримує додаткові інструменти для здійснення заходів контролю – зокрема, можливість робити запити до підприємства, що пришвидшить хід перевірки. Також обов’язковою стане фіксація перевірок технічними засобами, в тому числі, за допомогою нагрудних камер для інспекторів.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Денис
27.05.21 12:24

В украине давно уже процветает экологическое рейдерство! Коломойский не даст соврать.

Ответить
  • Олена
27.05.21 12:42

О, екологічний інспектор у відсутності запобіжника, стане найбагатшим. При цьому незареєстрований бізнес перевіряти не можна. Тому, навколишнє середовище тільки погіршиться, бо доброчесні підуть в тінь.

Ответить
  • сх
27.05.21 13:12

а зачем вообще приходить? накалякали акт о недопуске, вынесли постановлени - 600 тыс., в процессе составили акт что порушника уведомили всеми можными способами а порушник неявился. постанову в исполнительную, те направляют на деревню к дедушке ( они ж не обязаны под роспись уведомлять),  автомат.арест счетов.,  у "порушника" нет возможности оплатить суд. сбор с арест.счета . вуаля. приплыли.

Ответить
  • Разнотравье
27.05.21 14:54

Овоаллчшалвчдвдч влвбалвлч влалчлвлвл

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям