Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.10.21
2730 4 Печатать

Працівник повинен повідомляти роботодавця про продовження е-лікарняного

Якщо Ви одужали раніше

Електронний лікарняний створюється одразу зі статусом «закритий» та містить дату відкриття (початок непрацездатності) і дату закриття (планова дата одужання або наступного огляду).

Якщо Ви одужаєте раніше, ніж зазначено в е-лікарняному, це має засвідчити лікар – під час візиту він підтвердить працездатність і створить новий медичний висновок, який скоротить дію лікарняного.

Якщо Ви довго хворієте

Якщо Ви не одужаєте у визначений в первинному е-лікарняному термін, лікар створить наступний медичний висновок – на його підставі сформується окремий е-лікарняний, який продовжить тимчасову непрацездатність. Про це потрібно повідомити роботодавця.

Таких електронних лікарняних може бути декілька в межах одного страхового випадку (усі вони матимуть тотожну першу частину номеру е-лікарняного до знаку дефісу). За кожним із них матеріальне забезпечення призначається окремо – це дозволяє пришвидшити отримання допомоги, адже для виплат не потрібно чекати одужання.

Також новий медичний висновок (а отже, наступний продовжений е-лікарняний) створять в разі госпіталізації або направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

Якщо Ви лікувались від важких захворювань або травм, маєте ускладнення і показання для продовження лікування в реабілітаційному відділенні, лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров’я направить Вас на таке лікування до санаторно-курортного закладу прямо зі стаціонару. Курс реабілітації працюючих оплачується за кошти Фонду соціального страхування України у повному обсязі. Окремо за час відновного лікування Фондом оплачується продовжений на цей період е-лікарняний.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
18.10.21 10:24

открыла сегодня 911 и понимаю, что реально клоун законы и пояснення к ним пишет...

Ответить
  • Константин
19.10.21 00:15

Всё это,  конечно, очень хорошо для сотрудников, но о бухгалтерах с кадровиками естественно никто не подумал. Как отследить эти горы продолжений на крупном предприятии, где, например,  1000+ сотрудников? У нас 300 чел., и то тяжело. По 4-5 е-больничных на 1 страховой случай, это ж с ума можно сойти, чтоб ничего не пропустить.

Ответить
  • Светлана
19.10.21 10:20

а сайт пфу сегодня не грузится.И как работать?Вчера увидели четыре больничных в статусе закрыто,сегодня ничего не видно

Ответить
  • Ольга
19.10.21 11:48

не зайдешь. не посмотришь. статус вчера был Закрыто, хотя реально человек вышел на работу и у врача все закрыл. а статус не меняется

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям