Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.06.22
2430 4 Печатать

Декларацію з податку на прибуток незабаром знову оновлять

Нагадаємо, що Законом України від 16.01.2020 р. № 466-IX ПКУ було доповнено ст. 392 «Контрольовані іноземні компанії», підпунктом 392.5.2 яким передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати звіт про контрольовані іноземні компанії до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Також, ч. ґ) п.п. 392.5.3 ПКУ передбачено зазначення у Звіті про контрольовані іноземні компанії розрахунку скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до вимог ст. 392 ПКУ, розміру такого прибутку, що включається до складу загального оподатковуваного доходу контролюючої особи.

З метою приведення нормативно правових актів у відповідність до положень ПКУ на сайті ДПСУ оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження  форми Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії, Порядку заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого органу та змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств».

Документом передбачено такі зміни до Декларації з податку на прибуток:

► додаток КІК до рядка 06.1 КІК Податкової декларації з податку на прибуток підприємств викладається в новій редакції;

► виключаються додаток КІК-К до рядка 02 КІК-К додатка КІК до рядка 06.1 КІК Податкової декларації з податку на прибуток підприємств,

► виключаються додатки:

♦ КІК-ТЦ додатка КІК до рядка 06.1 КІК податкової декларації з податку на прибуток підприємств, 

♦ КІК-ЦП до рядка 1.2 КІК-ЦП додатка 1.3, КІК-ЦП до рядка 02.1 КІК-К Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Крім того, положеннями підпункту 392.5.6 ПКУ передбачено, що форма звіту про контрольовані іноземні компанії, скорочена форма звіту про контрольовані іноземні компанії та порядок їх заповнення і подання встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

У зв’язку із цим виникла необхідність у прийнятті проєкту наказу, яким затверджуються:

► форма Звіту про контрольовані іноземні компанії,

► форма скороченого Звіту про контрольовані іноземні компанії,

► Порядок їх заповнення і подання контролюючому органу;

► Зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897 (у редакції наказу Мінфіну від 28.04.2017 р. № 467).

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом одного місяця від дати його розміщення на офіційному вебпорталі ДПС на адреси розробника:

поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, а також

на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Додаткові матеріали

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
23.06.22 08:25

а вони працюють,,,,

Ответить
  • Світлана
23.06.22 11:32

відправти їх на фронт , там будк користь !

Ответить
  • Марина
23.06.22 13:10

Світлана,не буде з них користі ніде

Ответить
  • Злой бух
24.06.22 09:12

даже не удивилась

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям